Türkiye'yi dehşete düşürecek haber!

Dershaneler ve etüt merkezlerinin kapatılması halinde sadece PKK/KCK terör örgütünün değil Hizbullah/İlim Grubu’nun da oluşacak boşluktan gençleri kapmayı planladığı güvenlik birimlerince tespit edildi.

Türkiye'yi dehşete düşürecek haber!

  • Hiz­bul­la­h giz­li yü­rü­tü­len tas­lak ça­lış­ma­sın­dan haberdar olmuş!
  • Hizbullah'ın oluşacak boşluktan gençleri kapmayı planladığı tespit edildi.

Hiz­bul­la­h’­ın yurt­dı­şın­da­ki fi­ra­ri yö­ne­ti­ci­le­ri ile İs­tan­bu­l’­da­ki yö­ne­ti­ci­le­ri­nin, tas­lak da­ha ka­mu­oyu­na yan­sı­ma­dan hü­kü­me­tin ders­ha­ne­ ve etüt mer­kez­le­ri­ni ka­pa­ta­ca­ğı ve üc­ret­siz oku­ma sa­lon­la­rı­na izin vereceğini bil­dik­le­ri or­ta­ya çık­tı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Ka­sım ayı içe­ri­sin­de gü­ven­lik bi­rim­le­ri­nin el­de et­ti­ği yurtdı­şın­da­ki fi­ra­ri Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu li­der­le­ri Ha­cı İnan ve/ve­ya Edip Gü­müş ile İs­tan­bu­l’da­ki ör­güt yö­ne­ti­ci­le­ri ara­sın­da­ki in­ter­net gö­rüş­me­si­ne da­ir is­tih­ba­rat şo­ke et­ti. Gü­ven­lik bi­rim­le­ri­ne ula­şan is­tih­ba­ra­ta gö­re, te­rör ör­gü­tü Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu, ders­ha­ne­le­rin ka­pa­tıl­ma­sı ile il­gi­li bil­gi­ler ka­mu­oyu­na düş­me­den ön­ce ya­pı­lan ça­lış­ma­lar­dan ha­ber­dar ol­muş.

Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu’nun fi­ra­ri yö­ne­ti­ci­le­ri, ta­ban­la­rı­na ders­ha­ne­le­rin ka­pa­tıl­ma­sı ha­lin­de böl­ge­de genç­le­rin ‘or­ta­da ka­la­cak­la­rı­’nı ifa­de ede­rek, “boş­ta ka­lan genç­ler­le ev­le­ri­ne/okul­la­rı­na gi­di­le­rek bi­rebir il­gi­le­nil­me­si ge­rek­ti­ği­” ta­li­ma­tı ve­ri­yor. Olu­şa­cak boş­lu­ğu da ken­di­le­rin­den (Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu -HÜ­DA-PAR) da­ha iyi kim­se­ni­n dol­du­ra­ma­ya­ca­ğı ile­ri sü­rü­lü­yor.

Hiz­bul­la­h’­ın hü­kü­me­tin 3 ay ka­dar ön­ce baş­lat­tı­ğı ve giz­li yü­rü­tü­len tas­lak ça­lış­ma­sın­dan, ka­mu­oyu­na sız­ma­dan na­sıl ha­ber­dar ol­du­ğu me­rak uyan­dı­rır­ken, “Hü­kü­met ta­ra­fın­dan ka­pa­tı­lan ders­ha­ne­le­rin ye­ri­ne üc­ret­siz oku­ma/etüt sa­lon­la­rı­nın fa­ali­ye­te ge­çi­ril­me­si­nin plan­lan­dı­ğı­nı­n” bi­lin­me­si ve bu du­ru­mun ken­di­le­ri­ne ya­ra­ya­ca­ğı­nın he­sap­lan­ma­sı is­tih­ba­rat yet­ki­li­le­ri­ni de şo­ke et­ti. İş­te Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu­’nun yurtdı­şın­da­ki ve İs­tan­bu­l’­da­ki yö­ne­ti­ci­le­ri ara­sın­da­ki ya­zış­ma­la­rı, gü­ven­lik bi­rim­le­ri­ne ula­şan is­tih­ba­rat ra­por­la­rı­na ay­nen şu sa­tır­lar­la yan­sı­dı:

“Hü­kü­me­t­in ders­ha­ne­le­ri ka­pat­mak is­te­me­si­nin ken­di­le­ri (Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu) için fır­sat ol­du­ğu­nu, ders­ha­ne­le­rin ka­pan­ma­sı so­nu­cu or­ta­da ka­la­cak genç­ler­le ev­le­ri­ne/okul­la­rı­na gi­di­le­rek bi­rebir il­gi­le­nil­me­si ge­rek­ti­ği­ni, hü­kü­met ta­ra­fın­dan ka­pa­tı­lan ders­ha­ne­le­rin ye­ri­ne üc­ret­siz oku­ma/etüt sa­lon­la­rı­nın fa­ali­ye­te ge­çi­ril­me­si­nin plan­lan­dı­ğı­nı, bu işi Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu Ana­do­lu Böl­ge­si­’n­de ken­di­le­rin­den (Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu -HÜ­DA-PAR) da­ha iyi kim­se­nin ya­pa­ma­ya­ca­ğı­nı, boş­ta ka­la­cak genç­le­re ken­di­le­rin­ce sa­hip çı­kıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni.”

Gü­ven­lik bi­rim­le­ri­nin el­de et­ti­ği bir ay ka­dar ön­ce­ki gö­rüş­me­ler­de, Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu­’nun da çö­züm sü­re­cin­de yer edin­me­si ve PKK/KCK ile hü­kü­met ara­sın­da ye­ni­den bir ça­tış­ma çık­ma­sı ha­lin­de, dev­le­tin ken­di­le­ri ile tek­rar­dan iş­bir­li­ği­ne gi­de­bi­le­ce­ği ile­ri sü­rü­lü­yor.

Çö­züm sü­re­ci­nin önün­de­ki en bü­yük en­ge­lin Ese­d’­e ya­kın olan Ba­hoz Er­dal kod ad­lı Feh­man Hü­se­yi­n’­in teh­dit­le­ri ol­du­ğu ile­ri sü­rü­lür­ken, sü­re­cin so­nun­da bir ge­nel af çık­ma­sı du­ru­mun­da yurtdı­şın­da­ki tüm fi­ra­ri Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu men­sup­la­rı­nın tes­lim ola­rak bun­dan is­ti­fa­de et­me­le­ri plan­la­nı­yor. Şok ra­por­da, Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu­’nun, BDP’­nin Gül­tan Kı­şa­nak ya da bir baş­ka ka­dı­nı Di­yar­ba­kı­r’­da aday gös­ter­me­si ha­lin­de, ta­ba­nın bu­na sı­cak bak­ma­ya­ca­ğı, ken­di aday­la­rı­nın da bu du­rum­da ka­zan­ma ih­ti­ma­li­nin be­li­re­ce­ği ile­ri sü­rü­lü­yor.

Kim bu Hizbullah?

Hiz­bul­lah, Tür­ki­ye­’de ilk ola­rak 1979’da or­ta­ya çık­tı. İran İs­lam Dev­ri­mi­’n­den et­ki­le­nen Ab­dul­va­hap Ekin­ci ta­ra­fın­dan Di­yar­ba­kı­r’­da ku­ru­lan Hiz­bul­lah, da­ha so­nra ken­di için­de bö­lün­dü. Hü­se­yin Ve­li­oğ­lu, İlim Gru­bu­’nu kur­du ve ba­şı­na geç­ti. 1990 yıl­la­rı­nın so­nun­da sa­de­ce İs­tan­bu­l’­da bin ki­şi­ye ya­kın mi­li­tan top­la­dı. Za­man­la İlim Gru­bu güç­len­di, son­ra da hem Vah­det, hem Men­zil Gru­bu­’nu tas­fi­ye et­ti.

17 Ocak 2000’de İs­tan­bul Bey­ko­z’­da ger­çek­leş­ti­ri­len ope­ras­yon­da, Hü­se­yin Ve­li­oğ­lu ölü, üst dü­zey so­rum­lu­lar­dan Edip Gü­müş ve Ce­mal Tu­tar sağ ola­rak ya­ka­lan­dı. Ope­ras­yon­da ev­le­rin giz­li böl­me­le­ri­ne do­muz ba­ğıy­la öl­dü­rü­le­rek gö­mül­müş 70 ce­set bu­lun­du. Dev­le­tin gü­ven­lik bi­rim­le­ri­nin ha­zır­la­dık­la­rı ra­por­lar­da is­mi ge­çen ör­gü­te ba­zı dev­let adam­la­rı­nın da des­tek ver­di­ği ve ey­lem­le­ri­ni yön­len­dir­di­ği id­di­a edil­di. Özel­lik­le Tür­ki­ye­’nin do­ğu böl­ge­sin­de güç­le­nen ör­gü­tün is­mi 24 Ocak 2001’de Di­yar­ba­kır Em­ni­yet Mü­dü­rü Gaf­far Ok­kan ve 5 po­lis me­mu­runun öl­dü­rül­me­si ola­yın­da da geç­ti.

SİYASİ PARTİ KURDU

Ör­güt li­der­le­rin­den İsa Alt­soy ope­ras­yon­lar ne­de­niy­le Al­man­ya­’ya kaç­tı. Alt­so­y’­un kul­lan­dı­ğı pa­sa­por­tun İran ma­kam­la­rın­ca ve­ril­di­ği or­ta­ya çık­tı. Ope­ras­yon­la­rın ar­dın­dan Hiz­bul­lah İlim G­ru­bu’nun stra­te­ji de­ğiş­ti­re­rek ken­di­le­ri­ni Nur­cu ve Sü­ley­man­cı ola­rak ta­nı­tıp giz­le­me­ye ça­lış­tı­ğı yö­nün­de­ki bil­gi­ler dev­le­tin is­tih­ba­rat ra­por­la­rın­da yer al­dı. Do­ğu­’da PKK ile gi­ri­len güç mü­ca­de­le­sin­de da­ha çok ken­di­ni his­set­tir­me­ye baş­la­yan Hiz­bul­lah, bu­gü­ne ka­dar çok sa­yı­da ci­na­ye­tin per­de ar­ka­sın­da­ki isim ola­rak ha­fı­za­lar­da kal­dı. Hiz­bul­lah ör­gü­tü, si­ya­sal­la­şa­rak Ara­lık 2012’de Hür Da­va Par­ti­si­’ni (HÜ­DA-PAR) kur­du. Par­ti­nin baş­kan­lı­ğı­nı ha­len avu­kat olan Ze­ke­ri­ya Ya­pı­cı­oğ­lu yü­rü­tü­yor.  

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Türkiye'yi dehşete düşürecek haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER