Yurtta Türk bayrağı indirilmesine tepkiler

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağını indirilmesi Türkiye’nin bir çok ilinde protesto edildi.

Yurtta Türk bayrağı indirilmesine tepkiler

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağını indirilmesi Türkiye’nin bir çok ilinde protesto edildi. Ülkü ocaklarının öncülüğünde yapılan gösterilere vatandaşlar da destek verdi. Yapılan basın açıklamasında, bütün bu olaylara hükümetin sessiz kalması terör örgütünü cesaretlendirdiği kaydedildi.

KOCAELİ

Diyarbakır'da meydana gelen olaylarda bir göstericinin 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağını indirmesine İzmit'ten de tepki geldi. 

Kalabalık ülkücü grup, sloganlar eşliğinde yürüyerek bayrak indirmeye tepki gösterdi. Merkez Bankası önünde toplanan grup, slogan atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe çevredeki vatandaşlar destek verirken, bazıları sadece izlemekle yetindi. Bazı araç sürücüleri de ülkücü işareti yaparak klaksonla yürüşe destek verdi. Sabri Yalım Parkı'nda toplanan ülkücüler, burada ilk önce saygı duruşunda bulundu sonra İstiklal Marşını okudu. Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı İbrahim Özcan, yaptığı açıklamada bayrağın indirilmesine tepki gösterdi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağını indirilmesi Türkiye’nin bir çok ilinde protesto edildi. Ülkü ocaklarının öncülüğünde yapılan gösterilere vatandaşlar da destek verdi. Yapılan basın açıklamasında, bütün bu olaylara hükümetin sessiz kalması terör örgütünü cesaretlendiği kaydedildi.

BURSA 

Bursa Ülkü Ocakları binası önünde toplanan kalabalık akşam saatlerinde kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Kent Meydanı’nda BDP’li grubun basın açıklaması yaptığını göz önünde bulunduran polis, ülkücüleri farklı bir güzergahtan yürüttü. Slogan atarak yürüyen ülkücüler Fevzi Çakmak Caddesi’nden Atatürk Caddesi’ne kadar yürüdü. Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Rüştü Sütcü, şunları kaydetti: "Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye’de hain olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir, bozkurtlar dün buradaydı, yarın da burada olacaktır."

Bursaspor’un ateşli taraftar grubu Teksaslı gençler de Diyarbakır’daki kışladan bayrak indirilmesini yürüyüşle tepki gösterdi. 'Ölecek o kadar, ölecek o kadar, bayrağı indiren ölecek o kadar' diye slogan atan Bursasporlu taraftarlar adına Teksas tribün liderlerinden Necmi Ayyıldız, "Bilinmelidir ki; ‘Peygamber ocağı’ diye nitelendirilen kahraman Türk ordusu her bir neferi hayatı pahasına da olsa bayrağımızı müdafaa etmekle yükümlüdür. Buradan vatan ve bayrak üzerinden hain emeller besleyen herkese sesleniyoruz; ‘ezan dinmez, bayrak inmez’ diyen birileri bu şehirde daima var olacaktır. Yeri ve göğü yaratan Rahman ve Rahim olan Allah’a yemin olsun ki Bursasporlu taraftarlar olarak vatanımızı ve bayrağımızı canımız pahasına da olsa müdafaa edeceğimize and içeriz, bu da böyle biline." dedi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili birer saat farklı aynı bulvarda iki farklı protesto yürüyüşü gerçekleşti. BDP'nin öncülüğünde toplanan yaklaşık 500 kişi, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş Atatürk Bulvarında gerçekleşti. Bir saat sonra ise aynı bulvar üzerinde ters istikamette Ülkü Ocakları yürüyüş yaptı.

Ülkü Ocakları şubesi önünde bir araya gelen grup ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Topçu Meydanına kadar yürüdü. 'Gün birlik günüdür. Bir olalım, iri olalım, diri olalım' yazılı dövizleri taşıyan grup, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk bayrağını indirmesini protesto etti.

ERZİNCAN 

Erzincan'da Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi üyesi grup, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, askeri alandaki Türk bayrağının indirmesini protesto etti.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup ellerinde Türk bayrakları ile Ordu Caddesi üzerinde bulunan Askerlik şubesi önüne kadar slogan atarak yürüdü. Burada basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağatay Mutlu, “Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır. Bölücü örgüt mensupları gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır- Bingöl kara yolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir." dedi.

ÇORUM

Lice'de bir grubun Türk bayrağını indirmesi, Çorum'da protesto edildi. Diyarbakır Lice'de, 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların protesto edilmesi sırasında 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın içine giren yüzleri maskeli kişilerden birinin direkteki Türk bayrağını indirmesi Çorum Ülkü ocakları tarafından protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Ülkü Ocakları İl Başkanlığı önünde toplanan grup, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı, gurup tekbir getirerek, sloganlar atarak Hürriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Polis gurubun yürüyüşü sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Gazi caddesi üzerinde yürüyen ülkücülere çevredeki vatandaşlarda destek verdi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

ARDAHAN

Ardahanlılar, 'bayrak indirme' eylemini protesto etmek için Ardahan Ülkü Ocakları'nın düzenlediği bir organizasyon ile bir araya geldi. Anıt Park önünde toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker, "Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyoruz; yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek senden oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız, hükumetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir” dedi.

MERSİN
Mersin'de, Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi protesto edildi. Ellerindeki bayraklarla yürüyüşe katılan kalabalık, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Hastane Caddesi Ülkü Ocakları önünde toplanan kalabalık, ellerindeki Türk bayrakları ile birlikte yürüyüşe geçti. Caddenin polis tarafından trafiğe geç kapatılması sebebiyle zor anlar yaşayan kalabalıktan bazıları, polislerle tartıştı. Görevlilerin araya girmesi ile sakinleşen kalabalık, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Hastane ve İstiklal caddelerini kullanarak Cumhuriyet Alanı'na geldi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra basın açıklaması yapıldı.

Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Hüsnü Doğan, bölgede Türk devletinin etkisinin git gide azaldığını, bölücülerin faaliyetlerinin ise her geçen gün yoğunlaştığını kaydetti. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanacağına dikkat çeken Doğan, "Bölücü örgüt mensupları yoğun bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda ve çevrede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl karayolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçmemektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedirler." diye konuştu.

ISPARTA 

Isparta'da Ülkü Ocakları'nın öncülüğünde Diyarbakır'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın girişindeki Türk bayrağının indirilmesi protesto edildi. Ellerinde Türk Bayrağıyla Ülkü Ocakları binası önünde toplanan grup, Ülkü Ocakları binasına dev Türk bayrağı astı. Ardından metrelerce uzunlukta Türk bayrağını açarak yürüdü.

Eyleme, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Türk Kamu Sen İl Temsilcisi Ali Balaban, Kamu-Sen'e bağlı sendikaların yöneticileri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. Kaymakkapı Meydanı'ndan yürümeye başlayan topluluk, 'Türk Bayrağı İnmez, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Isparta Uyuma Bayrağına sahip çık' sloganlarını attı. Yürüyüş sırasında emniyet güçleri trafik akışını sağlamak için yoğun çaba sarf etti. Mimar Sinan Caddesi üzerinden devam eden yürüyüş yine Kaymakkapı Meydanı'nda son buldu. Çevrede bulunan Ispartalı vatandaşlarda eyleme destek verdi.

SİVAS 

Sivaslı ülkücüler, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri alandaki Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Ülkü ocaklarına mensup kalabalık bir grup yaklaşık 500 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyarak olaya tepki gösterdi. Akşam saatlerinde Atatürk Caddesi’nde bulunan Ülkü Ocakları Şubesi önünde toplanan grup buradan Kent Meydanına geldi.

Burada grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Şube Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmakta. Böyle giderse, önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmakta." dedi.

ESKİŞEHİR 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların protesto edilmesi sırasında 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın içine giren yüzleri maskeli kişilerden birinin direkteki Türk bayrağını indirmesi Eskişehir Ülkü ocakları tarafından protesto edildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla Hamamyolu Yediler parkında toplanan grup terör örgütü aleyhine sloganlar attı, tekbir getirerek Adalar mevkii önüne kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunan gurup İstiklal Marşı okudu. Grup ellerindeki Türk bayraklarıyla tekbirler getirdi. Basın açıklamasının ardından dağılmaya başlayan grubun içerisinden bazıları bir bara doğru saldırmaya başladı. Irak uyruklu olduğu öğrenilen 2 kişi iddiaya göre, gruba içki şişesini gösterdi. Barın içine girmeye çalışan grubu sivil polis ekipleri zorlukla durdurdu. Yaşanan kısa süreli arbedede gruptan bazıları gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Söz konusu grubun içinden bazıları arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştı.

NEVŞEHİR 

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olayların protesto edilmesi sırasında 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın içine giren yüzleri maskeli kişilerden birinin direkteki Türk bayrağını indirmesine Nevşehir'de ülkücüler büyük tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları Nevşehir Şubesi tarafından organize edilen 'Bayrağa saygı yürüyüşü' programına, MHP İl Başkanı Gürsel Taşçı, Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türk Ocakları Nevşehir Şube Başkanı Mesut Erdoğan ve MHP ve Ülkü Ocakları üyeleri katıldı.

Atatürk Bulvarı üzerinde ellerinde dev Türk Bayrakları ile toplanan Ülkücü gençler ile katılımcılar, geniş güvenlik önlemi altında yürüyüş yaptı. 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Dişe diş kana kan intikam intikam', 'Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri', 'İmralı'daki Apo asılsın' sloganları atan öğrenciler, yaklaşık 1 kilometre yürüyerek Valilik'teki Atatürk anıtının önüne geldi.

GAZİANTEP 

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri alanda bulunan Türk bayrağının terör örgütü PKK sempatizanlarınca indirilmesine Ülkü Ocakları tepki gösterdi. Gaziantep'te 'Bayrağa Saygı Yürüyüşü' düzenleyen Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanlığı, büyük Türk bayrağı dalgalandırarak, yaşanan olayları kınadı. Kırkayak Parkı'nda toplanan kalabalık, sloganlar atarak Yeşilsu'daki Şehitlik Anıtı'nın önüne yürüdü. Terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyen ekibe, bazı vatandaşlar ev ve arabalarından destek verdi.
<< Önceki Haber Yurtta Türk bayrağı indirilmesine tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER