Hammond: Kıbrıs'ta güvenlik ve garantiler gibi konularda büyük sorun var


İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Kıbrıs sorununda liderlerin pozitif ilişkileri sayesinde somut ilerleme sağlandığını kaydetti. Hammond bu gelişmelere rağmen, bölge sınırları, mülkiyet, güvenlik ve garantiler gibi konularda önemli sorunların devam ettiğini kaydetti.

İngiliz Bakan Hammond KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununda ilerleme yaşandığını söyledi. Liderlerin birbiriyle uyumunun sorunların çözümünde aktif rol oynadığını ifade eden Hammond, bugün Rum lider Anastasiadis'e de söylediği gibi uluslararası aktörlerin çözümü dört gözle beklediklerine işaret etti.

Yaşanan olumlu gelişmelere rağmen bazı konularda sorunların devam ettiğine dikkat çeken İngiliz Bakan, mülkiyet, güvenlik ve arantiler konusunda büyük sorunların hala devam ettiğini vurguladı.

"LİDERLER GÜÇLÜ VE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR GETİRMELİ"

İki liderin bu konularda güçlü ve yenilikçi yaklaşımlar getirmesi gerektiğini belirten Hammond, ülkesi İngiltere ve uluslararası toplumun çözüm için ellerinden gelen tüm desteği vereceğini iki lidere de aktardığını belirtti. Hammond, bunlar arasında teknik destek ve çözümün özellikle mülkiyet meselelerinde ortaya çıkaracağı kaçınılmaz maliyetinin karşılanmasını saydı.

Kıbrıs adasını son dönemde Çin, Rusya ve ABD dışişleri bakanlarının da ziyaret edeceğini hatırlatan Hammond, uluslararası toplumun desteğiyle müzakerelerde gerçekten bir ivme yakalandığını ifade etti ve Kıbrıs'taki taraflarla yakın teması sürdüreceklerini ekledi.

Kıbrıs'taki temaslarının ardından 'yıldızlar aynı hizaya gelmeye başladı' diyen Hammond, büyük sorunlara rağmen anlaşma için doğru zamanın geldiğini ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Hammond: Kıbrıs'ta güvenlik ve garantiler gibi konularda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER