İslam ülkelerinden gazeteciler Moskova'da 'teröre karşı' bildiri yayınladı

İslam ülkelerinden gazeteciler Moskova'da 'teröre karşı' bildiri yayınladı

İslam dünyasından 28 ülkeden gazeteciler, teröre hayır demek için Moskova'da bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı 'Rusya ve İslam Dünyası çalışmalar Grubu' tarafından düzenlenen "Müslüman Gazeteciler Terörizme Karşı" konferansı dün çalışmalarına başladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bagdanov'un açılış konuşmasını yaptığı konferans bugün sona erecek. Moderatörlüğünü 'Rusya ve İslam Dünyası Çalışmalar Grubu' koordinatörü Veniyamin Popov'un yaptığı toplantıya Türkiye'den Faruk Mercan ve Hakan Aksay da katıldı.

İslam dininin aşırı unsurlar tarafından suistimal edildiğini belirten konferans katılımcıları, bu durumun dışarıdan yabancı güçler tarafından körüklendiğini belirtti. Dış güçlerin amacının İslam dünyasını sarsmak ve İslam dini konusunda olumsuz imaj bırakmak olduğu belirtildi.

Gazeteciler tarafından yayınlanan ortak deklarasyonda ise şu ifadelere yer verildi:

"Müslümanların manevi değerlerini tahrip ve kültürel kimliklerini yok etmeye yönelik yapılan çalışmaların derhal durdurulması gerekiyor. Bu yıkıcı süreci İslam dünyası sahip olduğu geniş potansiyel ile durdurabilir. İslam dini sadece din değil, aynı zamanda hayat tarzını belirler. Şahıs-toplum-devlet üçgeninde uyumun sağlanmasını hedefler. Bu hedefe ulaşma adına en önemli unsurun aile hayatı ve ilişkileri olduğu biliniyor. Rusya devleti sosyal değerleri ön planda tutan bir yapıya sahip, bu yapı Müslümanların sosyal değerleri ve ihtiyaçları ile çelişmiyor. Rusya Devlet Başkanı'nın yeni başlattığı İslam'ın sosyalleşmesi programı; gerçek İslami değerlere sahip çıkılması ve radikal unsurlardan arındırılmasını öngörüyor. Rusya Müslümanları kendilerini dünya Müslümanlarından farklı görmüyor. Bu yüzden İslam'ın dünya genelinde refahını ve başarısını istiyor."bildiri-yayinladi-1962393.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İslam ülkelerinden gazeteciler Moskova'da 'teröre karşı'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER