2014 yerel seçiminin galibi CİHAN oldu!

Bütün engelleme ve siber saldırılara rağmen seçimin galibi yine Cihan oldu..

2014 yerel seçiminin galibi CİHAN oldu!

Türkiye’de seçimin markası haline gelen Cihan Haber Ajansı (Cihan), siber ve fiziki saldırılara rağmen 2014 yerel seçimlerine de damgasını vurdu. Farklı kaynaklardan seçim sonuçları yayınlayan bazı medya kuruluşları, verilerin maniple edildiğini fark edince özür dileyerek tekrar Cihan’a dönüş yaptı. Çok sayıda medya kuruluşu Cihan'dan aldığı sonuçları ekranlarına yansıttı. İlçe seçim kurullarının açıkladığı veriler de, Cihan’ın yüzde 100’e yakın doğru sonuç verdiğini tescilledi...

Türkiye’deki tarihî yerel seçimleri 70 bin kişilik dev kadrosuyla takip eden Cihan Haber Ajansı’nın başarılı performansı, seçim güvenliğine ve Türk demokrasisine büyük katkı sağlıyor. 30 Mart’ta yedinci seçim organizasyonunun gerçekleştiren Cihan, her seçimde başarı çıtasını yükseltti. 

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde önce sandık başlarında görev yapan birçok Cihan personeli darp edildi. Tehditle sandık başlarından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Ayrıca, çoğu yurt dışı kaynaklı yüzbinlerce bilgisayar üzerinden ‘Ddos’ saldırısı gerçekleştirildi. Ancak, tüm saldırılara, engellemeler, tehditlere rağmen Cihan’ın deneyimli ekipleri, seçim sonuçlarını doğru ve tarafsız bir şekilde vermeyi başardı. Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, bütün engellemelere rağmen eldeki verileri en hızlı ve doğru şekilde yansıttıklarını söyledi.

SARILAR: CİHAN, SONUÇLARIN GÜVENİRLİLİĞİNİ TEST ETTİĞİMİZ BİR AJANS

Cihan, seçimlerin demokratik ve şaibesiz bir şekilde geçmesine büyük katkı sağlayarak toplumun her kesiminden övgü aldı. Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, seçim sonuçlarını duyurma konusunda Cihan'ın deneyimini bildiklerini belirtti. 2002'den beri bütün seçim sonuçlarını Cihan'dan aldıklarını hatırlatan Sarılar, "Artık şunu biliyorum Cihan seçim sonuçlarını okumakta ve abonelerine iletmekte son derece deneyim kazanmış bir ekibe sahip. Dolayısıyla seçim sonuçlarının bizim açımızdan güvenirliğini test edeceğimiz bir ajans olarak görüyorum." dedi.

Hiçbir paniğe kapılmadığını ve yıllardır Cihan'ın sonuçlarına hep güvendiklerini kaydeden Sarılar, "Onlarla çalışmaya devam ettik, devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DOĞAN ŞENTÜRK: CİHAN’IN SEÇİM SONUÇLARINA GÜVENİYORUZ

FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk de, “Biz Cihan Haber Ajansı ile çalıştık. Yıllardır da Cihan Haber Ajansı’nın seçim sonuçlarına güveniyoruz. Bu yıl bir de Anadolu Ajansı vardı. Anadolu Ajansı bildiğim kadarıyla ilk kez böyle bir şey yapıyor. Dolayısıyla bu anlamda biz Cihan Haber Ajansı ile çalıştığımız için devam ettik. Fakat gördük ki çok farklı sonuçlar var. Hem Cihan Haber Ajansı ile hem Anadolu Ajansı ile çalışan kurumlar oldu sanıyorum. Onlar da kendi aralarında çok farklılıklar oldu. Herkes çok farklı sonuçlar verdi Türkiye’de. Ama ben üç aşağı beş yukarı bize gelen sonuçların, sonuçta ne olursa olsun, biz baştan kiminle çalışacaksak oradan gelen datalara inanmak durumundayız. Datalar yanlış da olsa, eksik de olsa doğru da olsa onu zaten baştan kabul ediyorsunuz yani o kurumla çalışarak. Ama gördüğüm kadarıyla hem Türkiye geneli açısından hem İstanbul hem Ankara hem diğer iller açısından doğru datayı verdiğimize inanıyorum. FOX olarak iyi bir yayın yaptığımıza inanıyorum. Hem sonuçlarıyla hem ekran enerjisiyle, hem grafiklerimizle hem de konuklarımızla son derece objektif. Bağlantılarımızla, canlı yayınlarımızla, zaman zaman her partinin temsilcilerine yaptığımız bağlantılarla çok objektif bir yayın. Çok memnunum, çok huzur içindeyim. Çok huzur içerisindeyim yani.” ifadelerini kullandı. 

Cihan’a yönelik siber saldırıları çok garip karşıladığını anlatan Şentürk, “Cihan Haber Ajansı’nın yetkililerinin bize söylediği, zaman zaman siber saldırılar olmuş. Gerçi onun üstesinden geldiler diye düşünüyorum. Çok fazla aksaklık yaşamadık. Ama sanıyorum Cihan Haber Ajansı’nın genel merkezinde epey bir sıkıntılar yaşanmış. Bunu da görmek lazım, bu saldırıları kim yapıyor, neden yapıyor? onu da çok garip karşıladım açıkçası. Bunlar olmaması gereken şeyler, bu dataları getiren insanların emeği var. O kadar insan ekmek kazanıyor. Ayrıca bu dataların iletildiği kanalların haber merkezlerinde bir sürü insanın geleceğini ilgilendiren, meslek kariyerlerini ilgilendiren şeyler.” şeklinde konuştu. 

İŞLEYEN: CİHAN BİZİ YANILTMADI

Milliyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Ercüment İşleyen seçim gecesi Cihan’ın sonuçlarının doğru ve objektif olarak kendilerine ulaştığını ve okuyucularına aktardıklarını ifade etti. Cihan’a seçim gecesi yapılan siber saldırılardan haberdar olduklarını belirten İşleyen, “Tüm bu engellemelere rağmen Cihan’ın doğru sonuç vermesi bizi sevindirdi. Cihan bizi yanıltmadı. Biz Cihan’dan çok memnun kaldık. Gece diğer yıllardan farklı olarak iki ajansı da okuyucuya aktardık. Takdiri kamuoyuna bıraktık.” dedi. 

CİHAN

<< Önceki Haber 2014 yerel seçiminin galibi CİHAN oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER