Metin Şahin: Spor organizasyonlarında Türkiye'nin hiçbir sıkıntısı olmadı


Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Eleme Turnuvası'ndan başarıyla çıkıp olimpiyatlara gitmek istediklerini söyledi. Son günlerde yaşanan terör saldırılarıyla ilgili de Metin Şahin, "Bunlar bütün ülkelerde oluyor. Ama spor organizasyonları noktasında Türkiye'nin hiçbir sıkıntısı olmadı, olmayacaktır." dedi.

Tekvando 22016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Eleme Turnuvası, 16 - 17 Ocak tarihlerinde WOW İstanbul Hotel'de gerçekleştirilecek. Turnuva öncesinde Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Başkanı Sakis Pragalos, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, ETU Genel Sekreteri Michael Fyzentzidis ile dünya ve olimpiyat şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül'ün katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada "Kıta seçmelerini Türkiye'ye verilmesinde katkısı bulunan Avrupa Tekvando Birliği Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisi her zaman dünya ve Avrupa'da tekvandonun destekçisi olmuştur. Organizasyon vesilesiyle ülkemize gelen bütün misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için gayret edeceğiz. Sporun dostluk ve kardeşlik ilkeleri çerçevesinde centilmence saygıya dayalı güzel bir müsabaka olmasını diliyorum. Herkese şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

MÜLTECİ KAMPI ZİYARET EDİLECEK

Başkan Metin Şahin, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Dünya ve Avrupa federasyonları başkanlarıyla Gaziantep Kilis'teki Öncüpınar mülteci kampını ziyaret edeceklerini bildirdi.

Dünya ve Avrupa federasyonlarının tek amacının sporcu yarıştırmak olmadığını, aynı zamanda sosyal problemlere de çözüm üretmek aşamasında gayret gösterdiklerini anlatan Metin Şahin, "Dünya ve Avrupa Federasyonu işbirliği ile Türkiye Tekvando Federasyonu, daha önce mültecilerle ilgili başlatmış olduğu çalışmaları yerinde denetlemek ve bu çalışmalara daha büyük destek sağlamak amacıyla Öncüpınar'da yarın bir ziyaret gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Turnuvadaki hedeflerini de söyleyen Başkan Şahin, "İki kota noktasında yarışmalarda başarılı olup olimpiyatlara gitmeyi hedefliyoruz." dedi.

Şahin son olarak, ülkemizde son günlerde yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybetenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bunlar bütün ülkelerde oluyor. Ama spor organizasyonları noktasında Türkiye'nin hiçbir sıkıntısı olmadı, olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

ETU BAŞKANI PRAGALOS: 'SALDIRILAR BİZİ ÜRKÜTMEMELİ'

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Başkanı Sakis Pragalos ise yaşanan terör saldırılarından dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, "Kalbimiz bu olayın mağdurları ve aileleriyle birlikte. Ancak bu bizi ürkütmemeli. Biz burada başarılı bir orgnazi gerçekleşeceğinden son derece eminiz. Buradaki turnuva tüm sporcularımız için olimpiyatlara katılmak için son fırsat bu yüzden olağan üstü müsabakalar izleyecğinizden son derece eminim." şeklinde konuştu.

SERVET TAZEGÜL: 2012'DEN BERİ HEDEFİM TEKRAR O KÜRSÜYE ÇIKMAK

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül de 2012 Londra Olimpiyatları'ndan beri hedefinin 2016'da tekrar kürsüye çıkmak olduğunu söyledi.

Rio'da gerçekleştirilecek 2016 Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi Meksika'da gerçekleştirilen turnuvada kazandığını hatırlatan Servet Tazegül, "Tabii ki bu yol kolay olmadı. 5 - 6 ay sakat bir şekilde turnuvalarda yarıştım. Bir hafta önce ameliyat oldum. inşallah 6 hafta sonra korta geri döneceğim ve 2016'da altın madalyaya ulaşabilmek için elimden gelen gayreti göstereceğim. İki arkadaşımız daha var, inşallah onlar da kotayı alır. Güçlü bir ekip halinde Rio'ya gideriz." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Metin Şahin: Spor organizasyonlarında Türkiye'nin hiçbir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER