MHP adayı Prof. Doğan: Seçimlerde 'sessiz çoğunluk' kilit rol oynayacak

MHP adayı Prof. Doğan: Seçimlerde 'sessiz çoğunluk' kilit rol oynayacak

MHP Çorum milletvekili adayı Prof. Dr. Vahit Doğan, sahada çok ciddi sayıda sessiz çoğunlukla karşılaştığını söyledi. Doğan, "Sessiz çoğunluk eğer sandığa gitmezse tahkim edilmiş seçmen kitlesi sandığa gideceğinden katılım az olacaktır. Bu durum AKP bakımından artı sayılacaktır diye düşünüyorum. Sessiz çoğunluk sesini sandıkta çıkarmalı." dedi.

MHP'nin hukukçu adayı Prof. Dr. Doğan, Türkiye'nin son derece zor bir dönemden geçtiğinin herkes tarafından malum olduğuna dikkati çekerek, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu vurguladı. AKP'nin yüzde 41'lik oy oranını yüzde 45'e evirebilme hesabıyla ülkeyi tekrar bir seçime götürdüğünü dile getiren Doğan, "Birkaç gün önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, vatandaşı tehdit eder gibi, 1 Kasım'dan sonra tek başına iktidar çıkmazsa üçüncü bir seçime gidileceğini söyledi. Vatandaşlarımızın iradelerini, tehditlere boyun eğmeden kullanmaları gerektiği kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

HALKTA 'BİZİM OYLARIMIZ DEĞERLİ DEĞİL' ALGISI OLUŞTURUYORLAR

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin seçimde hile yapılacağı hakkındaki iddialarını da değerlendiren Doğan, şu açıklamalarda bulundu: "Seçim güvenliğiyle ilgili Türkiye'de her zaman olduğu gibi yine bir algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Hile iddialarını da algı operasyonunun bir parçası olarak değerlendiriyorum. Burada amaç toplumda bir algı oluşturup 'nasıl olsa hile yapılacak' dedirtmek. 'Bizim oylarımızın bir değeri olmayacak' algısını oluşturarak milletin sandığa gitmesine engel olmak gibi düşünüyorum ben. Bizim burada yapmamız gereken seçim güvenliğiyle ilgili hassas olmaktır."

HER PARTİNİN OYUNA SAHİP ÇIKILMALI

Seçim günü MHP olarak Çorum'da gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Doğan, sandık müşahitlerinin ıslak imzalı tutanakları alana kadar görev yerlerinden ayrılmayacağını açıkladı. 7 Haziran seçimlerinde Çorum'da MHP olarak sadece bin 500 oy farkıyla vekil çıkaramadıklarını hatırlatan Doğan, "Amacımız sadece kendi oyumuza sahip çıkmak olmamalı. Meclis'te temsili zor olan partilerin de oyuna sahip çıkmalıyız. Malum bir çok partinin müşahidi yok. Onların oylarının düzgün yazılması da bizim için önemli." dedi.

'SESSİZ ÇOĞUNLUK' KİLİT ROL OYNAYACAK

Çorum'daki seçim çalışmaları boyunca sahada çok ciddi sayıda sessiz bir çoğunlukla karşılaştığını anlatan Vahit Doğan, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Sessiz çoğunluk eğer sandığa gitmezse tahkim edilmiş seçmen kitlesi sandığa gideceğinden katılım az olacaktır. Katılımın az olması tahkim edilmiş seçmen kitlesine sahip AKP bakımından artı sayılacaktır diye düşünüyorum. Sessiz çoğunluk sesini sandıkta çıkarmalı."

kilit-rol-oynayacak-1924389.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber MHP adayı Prof. Doğan: Seçimlerde 'sessiz çoğunluk'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER