Mülkiyeliler Birliği: Tüm Türkiye'ye ve kardeşliğe yönelik bir saldırı


Mülkiyeliler Birliği yönetimi, Suruç'ta gerçekleşen saldırının aslında tüm Türkiye'ye ve kardeşliğe yönelik bir saldırı olduğunu bildirdi.

Saldırıyı kınayan yazılı açıklamada, son 5 yılda izlenen kamplaştırıcı iç ve dış politikanın bu katliamın asıl nedeni olduğundan şüphe etmeye gerek olmadığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dinci, şeriatçı terör örgütlerini her türlü yöntemi kullanarak destekleyenler, onlara TIR'lar dolusu silah gönderenler, yıllarca onlara terörist demekten bile kaçınanlar, bugün kendi besledikleri teröristlerin yaptıkları saldırıyı soğukkanlı açıklamalarla kınıyor. Türkiye'nin geleceğini her türlü tehdide açık hale getiren bu politikalar, dünkü saldırının bir güvenlik zafiyetiyle açıklanamayacağını da göstermektedir. Sınırlarımızın, şeriatçı teröristler için en güvenlikli bölgeler haline getirilmesi, sınır kentlerimizde bulunan kamu yöneticilerinin gözlerinin önünde gerçekleşen olaylara seyirci kalması, devleti yönetenlerin şeriatçı teröristlerle değil, gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışanlarla mücadele etmesi gibi apaçık gelişmeler, bu saldırının da diğer saldırılar gibi herhangi bir bombalı saldırı olmadığını göstermektedir."

Açıklamada, "Koalisyon tartışmalarının sürdüğü bir ortamda bu katliam bir kez daha göstermiştir ki Türkiye'nin hem dış ilişkilerde hem iç siyasette kapsamlı bir değişikliğe, hatta altüst oluşa ihtiyacı vardır. Komşu ülkelerle, barış ve kardeşlik ortamına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bugünlerde biliyoruz ki ülkemizde barış ve kardeşlik için mücadele etmekten vazgeçmeyen milyonlarca insanımız bulunmaktadır. Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen saldırılarla, Suruç'taki bu katliamın aslında aynı olan sorumluları, bugünkü yasalar karşısında olmasa da tarih karşısında hesap verecektir." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mülkiyeliler Birliği: Tüm Türkiye'ye ve kardeşliğe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER