Olcayto: Pek çok şey gördüm ama böylesini görmedim

İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınının ardından TGC Başkanı Turgay Olcayto, Bugün gazetesini ziyaret etti.

Olcayto: Pek çok şey gördüm ama böylesini görmedim

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskını nedeniyle, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Yaşananlara ilişkin konuşan Olcayto, “Bugüne kadar çok şey gördüm ancak böylesini görmedim. Gazetecileri bölmek açısından müthiş ince bir çalışma yapıyorlar. Kendilerinden bir medya oluşturmak için çok ince bir çalışma yapıyorlar.” dedi. 

İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınının ardından TGC Başkanı Turgay Olcayto, Bugün gazetesini ziyaret etti. Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt’a geçmiş olsun dileklerini ileten Olcayto, gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 

1 Kasım’da yapılacak seçimlerle ilgili tereddütlerinin olduğunu dile getiren Olcayto, “Bu kan dökülmesinin sonucu ne olacak, neye bağlanacak? Tabi biz olanların bir tarafını görüyoruz. Öbür tarafta neler oluyor, bazı şeyleri haber alamıyoruz. Halk yeteri kadar bilgilenilmiyor. Güneydoğu’da olanlardan pek haberimiz yok. Bir tarafını görüyoruz sadece, ölenlerimiz var, şehit olan askerlerimiz var, polislerimiz var. Orada yoksul çocuklar gidiyor. Çoğu yoksul köylü çocukları ya da işçi çocukları. Ama parası olanlar bedelliyle askerliği sıyırıyor. İşte bu adaletsizliğin ve eşitsizliğin düzeltilmesi lazım. Bunun çaresi de demokrasi ama başımızdakilerin de demokrasiyle uzaktan yakından pek ilgisi yok gibi. Çok sesliliktense tek seslilik olsun istiyorlar.” şeklinde konuştu.

Eylül ayı içerisinde ‘Tek tip gazetecilik’ konulu önemi bir toplantı planladıklarını belirten Olcayto, Hürriyet gazetesine yönelik saldırıya bir parlamenterin öncülük etmiş olmasını ise üzüntüyle karşıladığını söyledi. Olcayto, Meclis Başkanı’nın tepki göstermemesinin kendilerini şaşırttığını vurguladı. 

'HÜKÜMET KAYBETMEME ADINA HER ŞEYİ YAPACAK'

Olcayto, hükümetin 1 Kasım’da yapılacak seçimleri kaybetmeme adına ise her şeyi deneyeceğini öne sürdü. Olcayto “ Bana göre bu son şansları, son çırpınışları. Biraz onun için çok öfkeliler, çok hırçınlar. Çünkü kaybederlerse bir takım şeyler çok değişecek. Bir takım soruşturmalar belki yeniden başlayacak. Zor bir durum yaşayacaklar. Onun için her şeye rağmen iktidarda kalmak istiyorlar, ne yapıp yapıp iktidarda kalmanın çarelerini arıyorlar. Her türlü baskıyı yapmaya çalışacaklar. Ama elinden geldiği kadar halkımız da biz de direneceğiz. Başka çare yok.” ifadelerini kullandı.

ERHAN BAŞYURT: BASIN TEHDİT EDİLİYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erhan Başyurt ise "Meslektaşlarımızın ‘seni sinek gibi ezerim’ diye tehdit edildiği bir dönemdeyiz.” dedi.

İkinci defa basılan medya kuruluşları olduğuna dikkat çeken Başyurt, “Artık normal bir şantajın ötesinde, belki linçe varabilecek riskler içeren baskınlar söz konusu. Bir de bizim gruba olduğu gibi yargı eli kullanılarak yapılan baskınlar, açılan davalar var. İşte Cumhuriyet gazetesi bir haberinden dolayı 3 müebbet ve darbeye teşebbüsle yargılanıyor. Yaptığı bir haberden dolayı. İnanılmaz bir boyuta ulaştı. Zor bir dönemdeyiz. Bize bu dönemde destek veren hem okurlarımızı hem gerek siyasi çevreler, gerekse çok değerli meslek kuruluşlarımızı tebrik ediyoruz. Teşekkür ediyoruz. Onların bu desteği sayesinde susmadan cesurca yayınlarımızı sürdürme arzusundayız. Böyle de devam etme niyetindeyiz. O nedenle bu ziyareti de önemli buluyorum. Çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
<< Önceki Haber Olcayto: Pek çok şey gördüm ama böylesini görmedim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER