Pereira: Avrupa yoluna Ajax galibiyeti ile yolumuza devam edeceğiz


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "İki takım da iyi oyunculardan kurulu takımlar. Maçın bir anındaki bir hata ile her an her şey değişebilir diye düşünüyorum. Dolu bir stadyumda güzel bir atmosfer altında karşılaşmadan ile 3 puan ile ayrılmak istiyoruz. Bu galibiyet bizim için son derece önemli olacaktır. Avrupa yoluna Ajax galibiyeti ile yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Hollanda temsilcisi Ajax ile oynayacakları maçtan önce sarı lacivertli futbolcu Josef de Souza ile Amsterdam Ajax Arena Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Souza, takımları adına büyük ve önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını söyledi.

TEK İSTEĞİMİZ GALİBİYET

Her oyuncunun böyle karşılaşmalarda oynamayı, sahada olmayı isteyeceğini belirten Souza, "Avrupa Ligi gibi önemli bir organizasyonda geleneği olan, aynı bizim gibi uzun yıllardan beri süre gelen geleneği olan Ajax gibi önemli bir takımla karşılaşacağız. Maç boyunca üstün taraf olmak istiyoruz. Tek isteğimiz galibiyet. Eğer galibiyet gelir isek, Türkiye için önemli bir galibiyet olacaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Souza, şöyle devam etti: "Ama şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Kendime çok dikkat ediyorum. Takıma faydalı olabilmek için her zaman en üst düzeyde kalmaya çalışıyorum. Şu anda 26 yaşındayım ve fizik kondisyonu yaşayacağımı düşünmüyorum. Fiziksel anlamda kendimi iyi hissediyorum.Sezon sonuna değin bu performansımı sürdüreceğim."

AMSTERDAM ARENA'DAN AJAX KARŞINDAN 3 PUAN İLE AYRILMAK İSTİYORUZ

Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak istediklerini aktaran Pereira ise Ajax maçının kendileri açısından son derece önemli bir maç olduğunu söyledi. Pereira, "Birbirini iyi tanıyan iki takım karşı karşıya gelecek. Çünkü bu iki takım bundan iki hafta önce İstanbul'da karşı karşıya gelmişlerdi. Her iki takım da oyun içerisinde kendi inisiyatifini almayı seven takımlar, kendi oyununu oymayı seven takımlar. Ve taktik açıdan ne yapmasını gerektiğini çok iyi bilen iki takımın mücadelesi olacağını düşünüyorum. Biz yarın karşımıza çıkabilecek zorlukların neler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Maç içerisinde Ajax bize ne tür zorluklar yaşatabilir, hangi dakikalarda neler olabilir bunu gayet iyi bilerek sahaya çıkacağız. İki takım da iyi oyunculardan kurulu takımlar. Maçın bir anındaki bir hata ile her an her şey değişebilir diye düşünüyorum. Dolu bir stadyumda güzel bir atmosfer altında karşılaşmadan ile 3 puan ile ayrılmak istiyoruz. Bu galibiyet bizim için son derece önemli olacaktır. Avrupa yoluna Ajax galibiyeti ile yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

VAN PERSİE TECRÜBESİ AJAX KARŞINDA AVANTAJ

Robin van Persie konusunda da Pereira, " Fenerbahçe Ajax karşısında Arena Stadyumu'nda 3 koridoru da kullanacak. Fenerbahçe tek bir tarafı kullanacak diye bir şey yok. Robin van Persie konusunda, gençlik size bazı avantajlar getirir. Ama tecrübede bazı avantajlar getirir. Her ikisinin hem avantajları, hem de dezavantajları vardır. Ama bu seviyeye gelen oyuncular kaç yaşında olurlar ise olsunlar, ne kadar genç olurlar ise olsunlar Hollanda gibi bir ülkede Hollanda'nın karakteristik özelliği olarak çok erken genç yaşta eğitimlerini iyi bir şekilde alıp, üst takımlara çıktıkları için, zaten her yaşta oyun oynamayı başarıyorlar. 18 yaşında iyi bir eğitim alarak erken yaşlarında A takıma geliyorlar. 20 yaşında ise tecrübeli oyuncular oluyorlar. Ajax takımı böyle bir avantajlı takım. Robin van Persie'nin yarın akşam tek bir avantajı olabilir sahada. Bu tecrübe ve kalitesi ile yarın Ajax karşısında takıma büyük yardımcı olacağını umuyorum." şeklinde konuştu.

SÜREKLİ KENDİNİ YENİLEYEN BİR TAKIMIZ

Fenerbahçe takımı olarak hiçbir karşılaşmaya beraberlik için çıkmadıklarını söyleyen Victor Pereira, "Hedefimiz kesin her maça 3 puan için çıkarız. Ajax'ın oynadığı futbol gibi bizim futbolumuzda pozitif bir futbol. Her gün daha da kendini geliştirmeye çalışan, takım halinde kendi futbolunu ileriye götüren bir yapıdayız. Bizim futbolumuz topa sahip olup rakibi dengesizleştirmek. Rakibini oyunu bozarak gol atmayı düşünüyoruz. Bizim çalışmalarımız daha fazla gol atabilmek için sürdürüyoruz. Biz pozitif bir futbol oynayan ve daha da kendini geliştiren bir futbol takımıyız.Sürekli kendimizi her maç sonunda geliştiriyoruz. Takım olarak iyi bir yerdeyiz. Bizler takıma göre oyunumuz ayarlıyoruz Biz Amsterdam Arena'dan Ajax karşısından galibiyetle ayrılmak istiyoruz." açıklamasını yaptı.

MAÇI İSRAİL'Lİ HAKEM LİANY YÖNETECEK

Fenerbahçe'nin, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. hafta maçında Hollanda ekibi AFC Ajax ile 5 Kasım Perşembe günü Amsterdam Arena'da oynayacağı maçın hakemleri belli oldu. TSİ 21.00'da başlayacak karşılaşmayı İsrail Futbol Federasyonu'ndan Liran Liany yönetecek. Liany'nin yardımcılıklarını David Elias Bilton ve Oren Borneshtain yaparken maçın dördüncü hakemi Mahmud Mahagna olacak. Müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Alon Yefet ve Roi Reinshreiber. CİHAN
<< Önceki Haber Pereira: Avrupa yoluna Ajax galibiyeti ile yolumuza devam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER