AKP'nin Hakan Fidan'la ilgili asıl planı bu mu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de gazeteciler ile sohbet toplantısı düzenledi.

AKP'nin Hakan Fidan'la ilgili asıl planı bu mu?

Bahçeli’nin gündeminde başkanlık sistemi ve MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası vardı. MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifasını değerlendiren MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifayı yalnızlaştırma ve sahiplenmeme halinin inandırıcı olmadığını söyledi. Erdoğan’ın ‘sır küpü’ ifadesine dikkat çeken Bahçeli, "Çatı başbakan acaba MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan mı olacak” diye sordu.

Bahçeli, istifanın 7 Şubat’ta yapılmasının mesaj vermek ve kamuoyunda tartışılmasını sağlamak amaçlı olup olmadığının sorulması gereken bir soru olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu tartışmayı derinleştirecek ifadeler kullanmasının ‘ben yokken de beni tartışın’ anlamına geldiğini belirtti. İstifayı yalnızlaştırma ve sahiplenmeme halinin inandırıcı olmadığını söyledi.

‘SIR KÜPÜ’ MİSYONU

 400 milletvekilliği ile başkanlık sistemi talebini demokratik rejimde değişiklik öngören bir yaklaşım olarak niteledi. Erdoğan’ın sır küpü ifadesine dikkat çekerek şunları söyledi: “Siyasette sır küpü çok nadirdir. Çözüm sürecinde uzlaşma varsa, Cumhurbaşkanı’nın kafasını çok iyi okuyan birisinin bir siyasi misyon yüklenmesi mi düşünülüyor acaba? Bu önemlidir.

PKK-AKP-HDP İŞBİRLİĞİ

PKK, AKP, HDP işbirliği ile bu süreç devam ettiriliyorsa o zaman bu sürecin 400 milletvekilini hedefleyen belli bir amaca ulaşmak için özerklik, federal veya bağımsızlığa doğru bir kayışı da dikkate aldığımız vakit, o zaman çatı başbakan acaba MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan mı olacak?”

İKİ PARTİLİ MECLİS DARBE ÜRÜNÜ


Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Latin Amerika’ya giderken, muhalefetin iki partili sistemden korktuğu açıklamalarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini özerklik, federal ve neticede bağımsız bir devletin oluşmasında yetkili hale getirmeye çalıştığını anlattı.

MİLLİ SELAMET VE MİLLİYETÇİ HAREKET

Bahçeli, 1980 ihtilalinden sonra yeniden siyasi hayata geçiş sürecinde yapılan çalışmaları bir matris üzerinde anlattı. Hangi seçim sistemi uygulanırsa Adalet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milli Selamet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi arasından, Milli Selamet ve Milliyetçi Hareket dışında iki partili rejimi uygulanabileceğinin düşünüldüğünü belirtti.

ANAP İLE OYUN BOZULDU

Önce yüzde 10 Türkiye barajı, yüzde 20-25 seçim çevresi barajı konulduğunu hatırlattı. “Burada amaç Adalet Partisi karşısında Milliyetçi Demokrasi Partisi’ni, CHP karşısında da Halkçı Parti’yi hayata geçirmekti. Ama bu oyun bozuldu. Milliyetçi Demokrasi Partisi yerine halkın sağduyusu ile Anavatan Partisi oluştu. Halkçı Parti belli bir dönem sonra kendi mecrasına dönüşüm sağladı. SHP oldu, sosyal demokrat oldu” ifadelerini kullandı. Şimdi bu sistemin Türkiye’de uygulanmaya çalışıldığını belirterek, “İki partili Meclis darbe ürünü” dedi.

SÖZLERE DE YELEK GİYDİRECEĞİM

Bahçeli hangi dizileri izlediği sorusu üzerine en sevdiği dizinin Karadayı olduğunu belirtti. Sebebini ise kendisindeki lacivert Ford’un aynısının Karadayı dizisinde de olması olarak açıkladı.

Vakit buldukça izlediğini söyledi. Sosyal medyadan paylaşılan yelekli fotoğrafının hikayesini de anlattı. “Baktım o kadar söz söylüyorum yer almıyor, ceketi çıkarıp yelek giydim. Artık sözlere de yelek giydireceğim” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERDEN BAKANLAR KURULU

Bahçeli başkanlık sistemini hayata geçirmek için algı yönetimi yapıldığını belirtti. Şunları kaydetti:

“Bugünkü iktidar milleti aldatma yönetimi haline dönüşmüştür. Bu konuda televizyonlarda da güçlü bir yapıları var. Sonra her kavramı derinlemesine bilen, saatlerce televizyonlarda konuşan bir araştırmacı yazar grubu var. Her konuyu biliyorlar. İstanbul’da kentsel dönüşümden depreme, kar yağışına oradan spora kadar bilmedikleri konu yok. Zannediyorum MİT Müsteşarı da bu ekipten güzel bir bakanlar kurulu çıkarabilir.”

BÜYÜK BİR TUZAK HAYATA GEÇİRİLİYOR

Bahçeli, PKK’nın Avrupa’dan Kandil’e, İmralı’ya kadar bir süreci temsil ettiğini, HDP’nin siyasallaşmış bir şekliyle Meclis’i temsil eden unsur olduğunu vurguladı.

AHMET SANİ

Bu gelişmeyi büyük bir tuzak, yeni bir senaryo olarak niteleyen Bahçeli, “Bu konuda başta Başbakan olmak üzere Cumhurbaşkanı’nın da net açıklamalarda bulunmasında yarar vardır. Yoksa kendisinin bilgisi olmadan Ahmet Sani beyin herhangi bir uygulaması söz konusu olamayacaktır ya Cumhurbaşkanı Ahmet Sani’leşiyor olaylardan habersiz. Ya da bugüne kadar Ahmet Sani’nin bilgisi yoktu, böyle bir çelişki var” dedi.BUGÜN
<< Önceki Haber AKP'nin Hakan Fidan'la ilgili asıl planı bu mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER