Bahçeli, Erdoğan'ın 'temelsiz çatı' eleştirilerine sert çıktı

TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi, Erdoğan'a sert çıktı.

Bahçeli, Erdoğan'ın 'temelsiz çatı' eleştirilerine sert çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı adayla ilgili iktidar cephesinden gelen eleştirilere cevap verdi. Bahçeli, “Bizim temelimizde haram lokma yoktur. Ayakkabı kutuları yoktur. Soygun yoktur. Yolsuzluk betonu yoktur. Papaz cübbesi giyip sırıtmak, bölücülerle kan sofrasında bağdaş kurup pazarlık kabına kaşık sallamak olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi. Bahçeli, Başbakan'ın adaylığını açıklamaktan çekindiğine işaret ederek; kılı kırk yarmakta, bireysel kariyer planlamasıyla ilgili araştırmalarını halen sürdürmekte olduğunu ifade etti. Bahçeli, "Buradan Başbakan’a diyorum ki senin cumhurbaşkanı adayı olman hem partine hem de Türkiye’ye yazık etmek demektir. Sayın Başbakan şunu iyi anla ki senden cumhurbaşkanı asla olmaz, olamaz, olmayacaktır. Erdoğan, gel bu sevdadan vazgeç, gel bu yoldan geri dön, gel inat etme ve milletimize aday olmayacağını hemen açıkla. Eğer başbakanlıktan sıkıldıysan, yorulduysan, bunaldıysan, biraz daha sabret, biraz daha dayan, biraz daha sık dişini, Allah’ın izniyle bir seneye kalmaz seni oradan sandıkla indirip defterini düreceğimizden de ziyadesiyle emin ol.” diye konuştu.

"BİZİM TEMELİMİZDE; HARAM LOKMA YOKTUR"

Bahçeli: "Erdoğan'a önemle duyurmak istiyorum ki; Sayın İhsanoğlunu'nun temelinde Türk ve İslam'a ait tüm değerler vardır. Sayın İhsanoğlu'nun temelinde bizatihi Türk milleti, mayasında millet aşkı vardır. Aziz şehitlerimizin manevi hatıraları, aziz ceddimizin muhterem emanetleri, yaşanmış Türk asırlarının kutlu mirası Ortak Çatı Adayımızın ruhunda somutlaşmış, şahsında temerküz etmiştir. Bizim çatımızın kökü tarih kadar eskidir. Bizim çatımızın vizyonu Türkiye'miz kadar büyüktür. Türk milleti 10 Ağustos'ta sözünü söyleyecek, kararını verecektir" dedi.

"TÜRKİYE'YE KAN AĞLATAN BİR DESPOTSUN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gün adalet önüne çıkarılacağını söyledi. Bahçeli, "Sayın Erdoğan sen ki Kenan Evren’in ve 12 Eylül cuntasının kucağında pışpışlanan, muhtıralardan süt emen, demokrasi karşıtı cepheden gıdalanan 12 yıldır Türkiye’ye kan ağlatan bildik bir despotsun. Sen 12 Eylül’ü bırak da 28 Şubat’ın, 27 Nisan’ın derdine ve peşine düş." ifadelerini kullandı.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, 12 Eylül darbesine ilişkin verilen kararı değerlendirdi. Bahçeli, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Konuşmamın bu aşamasında şunu önemle belirtmek istiyorum ki 1980’den 34 yıl sonra darbeciler şeklen cezalandırılıyorsa yıllar alsa da on yıllar geçse de bir gün gelecek 17-25 Aralık’tan dolayı Başbakan adaletin önüne çıkacak ve yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Başbakan, Pınarhisar’daki üç beş ayını bile mumla arayacaktır. Bu bizim için bir namus meselesidir. Gün ola harman ola; inşallah 12 yıldır süren sivil ara dönemin rüşvet ve yolsuzluk iktidarının kökünü kazımak bizlere nasip olacaktır. AKP hükümeti vesayeti sonlandırıyorum, statükoyu bitiriyorum diyerek Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef almıştır. Sözde darbe davalarıyla suçlu suçsuz ayrımına gitmeden, doğru yanlış tefrikine aldırmadan Türk askerini darbeci göstermiştir." 

 
CİHAN

<< Önceki Haber Bahçeli, Erdoğan'ın 'temelsiz çatı' eleştirilerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER