Erdoğan'la ilgili ses getirecek iddia

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Erdoğan'ın genç vekilleri komisyon oylaması öncesi kaçak sarayda topladığını iddia etti.

Erdoğan'la ilgili ses getirecek iddia

Almanya'nın Münih kentinde “Üç beş kişi adlı bir sivil inisiyatifin düzenlediği “Halk Meydanı etkinliğinde konuk olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, burada yaptığı konuşmada, "İlk kez burada söylüyorum, Recep Tayip Erdoğan genç milletvekillerini komisyondaki oylamadan önce, o kaçak sarayda topluyor. Onlara talimat veriyor. Diyor ki genel kurula falan geldiğinde ret edeceksiniz." dedi.

Hotel zur Post adlı otelin toplantı salonunun tıklım tıklım dolu olduğu etkinliğin açılışını inisiyatifin sözcüsü Levent Ekiz yaptı. Ekiz, konuşmasında birlik çağrısı yaptı.

KOMİSYON TAPELERİ YOK EDEMEZ
Türkiye'deki son gelişmeleri anlatan Muharrem İnce, konuşmasının büyük bir bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili konuştu.  Komisyonun 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili tapeler ve diğer delilleri yok etme yetkisi olmadığını dile getiren İnce, şunları söyledi; "Niye bir an önce bu tapeleri yok etmek istiyorlar Bu bir suçluluk telaşıdır. Başbakan'ın oğluyla konuşmaları var. Oğlum diyor sıfırladın mı diyor.  Yedi dakikada zor anlatıyor derdini. Adamın ömrünü yedi o oğlu

HIRSIZLIĞIN FITRATINDA YAKALANMAK VARDIR
Bunların abdestlerinden şüpheleri var. Hani bir fıtrat meselesidir gidiyor. Bu işin fıtratında var diyor. Hırsızlığın fıtratında da yakalanmak vardır. Bunu unutmayın, bütün hırsızlar bir gün yakalanırlar. Hiç merak etmeyin bu hesap bir gün görülecek.

TÜRKİYE'DE MUHATAP KİM
Türkiye'de muhatap kim Başbakan mı Cumhurbaşkanı mı belli değil. Bilmiyoruz. İlk kez burada söylüyorum, Recep Tayip Erdoğan genç milletvekillerini komisyondaki oylamadan önce, o kaçak sarayda topluyor. Onlara talimat veriyor. Diyor ki genel kurula falan geldiğinde ret edeceksiniz. Orası Cumhurbaşkanlığı sarayı mı Yoksa AKP'nin grup toplantısını mı yapıyorsun Ne yapıyorsun sen orada Kaçak saray itibarmış. Bir sarayın büyüklüğü kadehlerinin bin lira olması, bin yüz elli odasının olması itibar değildir."

BU NEDENLE TAPELERİ YOK ETMEK İSTİYORLAR
Almanya'nın Münih kentinde bulunan  CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce bir başka konuşmasında da, "Hükumet hırsızlıktan, yolsuzluktan ve rüşvetten suçüstü yakalanmıştı, bu nedenle tapeleri yok etmek istiyorlar" dedi.

'Üç Beş Kişi' adlı bir sivil inisiyatifin düzenlediği 'Halk Meydanı' etkinliğine katılmak için Almanya'nın Münih kentine gelen, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 17-25 Aralık operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulundu.  İnce,  "AKP Hükumeti 17 Aralık ve 25 Aralık hırsızlık ve rüşvet operasyonlarını bir darbe girişimi olarak  tanımlamıştı. Bugün ise tapeleri yok etme peşindeler. Komisyon üyelerine tapeleri yok ettirmek istiyorlar. Şimdi burada bir yaman çelişki var. Eğer 17 ve 25 Aralık bir darbe girişimi ise, bu tapeleri yok etmek de darbe girişimine hizmet etmek demektir. O zaman hükumette darbecilerin ortağı olmuş olur. Suç ortağı olmuş olur. Ayrıca montaj dediler, ama bunların montaj olmadığını Türkiye'deki tüm yetkili kurumlar açıkladı. Eğer bu konuda darbe olduğuna dair davalar varsa ki bu konuda davalar var, bu tapeler yok etmek, o davaların delillerini yok etmek anlamına gelir" diye konuştu. DHA
<< Önceki Haber Erdoğan'la ilgili ses getirecek iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER