Kılıçdaroğlu'ndan Merkel'e mektup!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye Avrupa Birliğ'ne girmemeli" diyen Almanya başbakanı Angele Merkel'e bir mektup yazdı.

Kılıçdaroğlu'ndan Merkel'e mektup!

  • Kılıçdaroğlu mektubunda Türkiye'nin AB'ye üye olması gerektiğini belirtti.
  • Merkel'e "Alman Hükümet'i AK Parti Hükümeti'ne karşı olduğunu açıklasın." dedi. 

Taksim Gezi Parkı olaylarının ardından Almanya, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Alman Başbakan Angele Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Parti, hazırladığı seçim bildirgesinde Türkiye'nin AB üyeliğine kesin bir dille karşı çıktı.

Merkel'e anamuhalefetten mektup gitti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mektubunda Gezi Parkı protestolarını eleştiren Şansölye Merkel'e bazı konularda hak verdi. Kılıçdaroğlu bir yandan AK Parti hükümetini ve icraatlarını eleştirdi, diğer yandan "Türkiye'siz AB olmaz." dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Son yıllarda demokrasi, özgürlük ve insan hakları bağlamında giderek gerileyen ve kötüleşen duruma verdiğiniz tepkiler yerindedir, ancak Türkiye'nin AB'ye üye olamayacağı yönünde bir tutum içerisine girilmesi haksız, yersiz ve yanlış bir yaklaşım olacaktır."

Kılıçdaroğlu'na göre Gezi parkı olaylarını gençler başlattı ve bu hareket bir ilham kaynağı. Avrupa Birliği ülkeleri ve özellikle Almanya bunu desteklemeli.  

CHP lideri mektubunda yeni fasılların açılmasını da istedi. Alman Hükümeti'nin AK Parti İktidarının karşısında olduğunu da beyan etmesini istedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu: "Türk gençliğine, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına ve Türkiye kökenli Alman vatandaşlarına verilmesi gereken en önemli mesaj; Türkiye'nin dostu Almanya'nın, AK Parti Hükümeti'nin baskıcı ve dayatmacı tutumuna karşı olduğunu açıklamasıdır."

Hükümet'in Merkel'e tepkisi ise sürüyor. Merkel'e bir mesaj da Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'tan gitti. 

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış: "Sayın Merkel de kendi seçimlerine yönelik bir iç siyasi mazlemesi arıyorsa, bu malzeme Türkiye olmamalıdır. Daha evvel bu malzemeyi kullanmaya kalkan Sarkozy'nin başına ne geldiğini sayın Merkel de eğer yakından takip eder, bir kez daha gözden geçirirse, Türkiye ile uğraşanların sonunun pek hayırlı olmadığını kendisi de görür."

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Merkel'e mektup! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER