Liderlerden bayram mesajları

Liderler yayınladıkları mesajlarda müslüman aleminin bayramını kutlayarak, barış ve huzur içinde bir bayram temenni etti

Liderlerden bayram mesajları

Gül; "Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle ülkemize ayakbağı olma mahiyeti taşıyan tüm sorunların üzerine cesaretle gidilmektedir" 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, birlik ve beraberlikten alınan güçle, ülkeye ayakbağı olma mahiyeti taşıyan tüm sorunların üzerine cesaretle gidildiğini belirterek, "Burada önemli olan enerjimizi milletimizin beklentileri doğrultusunda harcamaktır. Sorunlarımızı el birliğiyle çözecek iradeye, imkanlara ve siyasi istikrar başta olmak üzere önemli avantajlara sahibiz" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Gül Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, milleti manevi iklimiyle saran, ortak ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduklarını belirtti. 

Bayramın getirdiği ulvi değerlerin, bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların, toplumun tüm kesimlerini kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliği daha da pekiştirmesini dileyen Gül, mesajında, "Bayramın ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye'de ve dünyada barışın ve esenliğin hakim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Herkesin yakınlarıyla huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni eden ve bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, toplumsal hayatın temel taşı dini bayramların, sevgi, saygı, kardeşlik, barış gibi değerlerin yoğun şekilde hissedilmesine vesile olduğunu, insan olmanın erdemlerini güçlü şekilde hatırlattığını vurguladı.

Erdoğan;"Amacımız, milletimizin sinesinde açılan yaraları sarmak, tedavi etmektir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketiyle millete layık olan birliği, bütünlüğü tekrar sağlamayı, Cumhuriyeti çok daha güçlü hale getirmeyi, ileri demokrasiyle taçlandırmayı ve topluma yakışan kucaklaşmayı gerçekleştirmeyi istediklerini bildirdi.

Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mısır, Suriye, Myanmar, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın her yerinde acı çeken ve zulme uğrayanların bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diledi.

Bayramların kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı bayramlarda millet bağımız sağlamlaşır, kenetlenir. Sevgi, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygusu bize içinde bulunduğumuz kadim medeniyetimizin, milletimize öncülük etmiş Şeyh Edebalilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Mevlanaların, Akşemseddinlerin bıraktığı kıymetli bir mirastır. Bu toprakların ruhunda barış vardır. Bu toprakların mayasında kardeşlik vardır, dayanışma vardır."

Milletin arasına nifak sokulmaya, kardeşliğe çomak sokulmaya çalışıldığı zamanların da olduğuna ama aziz milletin her türlü badireyi, her türlü zorluğu aşmayı başardığını belirten Erdoğan, 11 yıldır cumhuriyetin kazanımlarını güçlendirmek, milletin huzur ve refahını arttırmak, ülkeyi kalkındırmak, herkesin iftihar edeceği daha demokratik, daha adil, daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu: "Müslümanın Müslümana kırdırılmadığı, ülkemizde kardeşlerin kucaklaştığı bayramlar diliyorum" dedi."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Müslümanın Müslümana kırdırılmadığı, kardeşlerin kucaklaştığı, dünyada, bölgede ve Türkiye'de barışın, özgürlüğün, hukukun ve demokrasinin egemen olduğu bayramlar diledi.

Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin ve bölgenin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu bu günlerde bayramın buruk ama geleceğe umutla, güvenle bakılarak kutlandığını belirtti. 

Gelecek bayramların bayram gibi karşılanması ve kutlanması için atılan her adımın ve ağızdan çıkan her sözün, hem bayram ruhuna uygun olması, hem de giderek ağırlaşan sorunların çözümüne katkıda bulunması, kardeşliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya, paylaşmaya, demokrasiye ve  barışa hizmet etmesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu sorumluluk, bu duygu ve bu düşüncelerle, Müslümanın Müslümana kırdırılmadığı, ülkemizde kardeşlerin kucaklaştığı, dünyada, bölgemizde ve ülkemizde  barışın, özgürlüğün, hukukun, demokrasinin egemen olduğu bayramlarla, insanlık alemine, Müslüman dünyasına ve hepimize, refah, huzur, sağlık diliyor, Kurban Bayramımızı içtenlikle kutluyor, sevgiler saygılar sunuyorum."

Bahçeli'nin Kurban Bayramı mesajı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bayram mesajında, "Temennim birliğimizin, varlığımızın ve geleceğimizin kurban edilmeden, her günümüzün bir bayram günü gibi geçmesidir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, birlik, beraberlik ve dayanışmaya çok fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde Kurban Bayramı'nı karşılamanın haz ve heyecanının yaşandığını ifade etti.

Bayramların milli ve manevi değerlerin pekişmesine, dini şuur ve duygunun gelişmesine, sevgi ve saygı ruhunun güçlenmesine önemli oranda katkı veren müstesna ve muazzez günler olduğuna işaret eden Bahçeli, "İhtilaf ve tefrikaların azalması, çekişme ve çekememezliklerin zayıflaması, kavga ve küslüklerin bitirilmesi bayramın barış ve kardeşlik mesajlarına doğrudan bağlıdır. Her bayram kırılan kalpleri tekrar kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için de eşsiz bir imkan sunmaktadır" görüşüne yer verdi.  

"Bizi biz yapan tüm değerlerin mana ve ehemmiyetini bir an olsun ihmal etmemeli ve yabana atmamalıyız" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Temennim birliğimizin, varlığımızın ve geleceğimizin kurban edilmeden, her günümüzün bir bayram günü gibi geçmesi, her anımızın iyilik ve doğrulukla zenginleşmesidir. Ayrımcılığın ve bölücülüğün sürekli yenilendiği, farklı vasıtalarla güç topladığı, değişik enstrümanlarla millet ve devlet hayatına nüfuz ettiği göz alındığında uyanık ve şuurlu olmaktan başka seçeneğimiz olmadığı da net olarak fark edilmelidir. Dilimizin ve kimliğimizin adeta canlı hedef yapıldığı, bölücü ve yıkıcı emellere kurban verildiği şu günlerde, milletçe sahnelenen tüm oyunlara, tüm sinsiliklere ve tüm provokasyonlara azami ölçüde dikkat etmemiz lazımdır." 

Hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunanlara da selamlarını ileten ve dualarında olmayı dilediğini belirten Bahçeli, "Bu düşüncelerle karışıklık ve kaos içinde dalgalanan İslam coğrafyasının ve bütün din kardeşlerimizin huzur ve esenlik bulmasını, bunalımdan kurtulmalarını, karanlıktan çıkmalarını niyaz ediyor, bayramlarını tebrik ediyorum. Aziz milletimin, Türk dünyasının ve tüm vatandaşlarımın mübarek Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, kurban ibadetlerinin Cenab-ı Allah katında kabul olmasını temenni ediyorum" ifadesine yer verdi.

AA

<< Önceki Haber Liderlerden bayram mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER