Meclis yine fena gerildi!

Meclis Genel Kurulu'nda, 4. Yargı Paketi'nin görüşmeleri gergin başladı.

Meclis yine fena gerildi!

'4. Yargı Paketi' görüşmelerine Silivri'deki Ergenekon duruşmasında yaşanan olaylar ve çözüm süreciyle ilgili tartışmalar damga vurdu.

Ergenekon davasında duruşma salonundaki konuşmaların kaydedildiğini belirten CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, "Duruşma salonunda olanları kamuoyuna açıklamayan şerefsizdir, namussuzdur" diye konuştu. Özgündüz, mahkemede milletvekillerine saygısızlık yapıldığını, ayakta bekletildiklerini ileri sürerek, "Orası mahkeme değil, hukuka uymayan yer mahkeme olamaz. Yarın da oradayız, yüreğiniz varsa gelin oraya. Orada hukuksuzluk devam ettiği sürece, sizin yaptıklarınızı bütün dünyaya göstereceğiz" dedi. 

ERGİN: MAHKEME ZORBALIĞA GÖZ YUMMAZ

CHP'li Özgündüz'ün, "Mahkeme heyetinin tuttuğu tutanağın Bakanlar Kurulu'nda görüşüldüğü" iddiasına cevap veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bu yalan bir ifadedir. Oraya emniyet birimlerinin, İçişleri Bakanlığı'nın görgüleri getirilmiştir. İçişleri bürokratlarının getirdiği bilgiler paylaşılmıştır. Mahkemenin tuttuğu tutanağı şu ana kadar ben bile görmüş değilim. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri, zorbalığa ve dayatmaya pabuç bırakmazlar" şeklinde konuştu.

Silivri'de yaşanan olaylara ilişkin fotoğrafları gösteren Bakan Ergin, "Şu tabloya müsaade etmezler. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri şu resimdeki zorbalığa asla göz yummaz. Şu resimde görülen kamunun malını, jandarma ve polisi tepeleyerek mahkeme salonuna girmeye çalışanlara kamu görevlileri müsaade etmez. O salon 450 kişilik bir salon. O salonun içine 15 bin kişiyi koyamazsınız. O salonda duruşmanın salimen yapılmasına yetecek kadar misafir ve görevliler, taraflar olur. Her kurumun bir kuralı var. İlgililer de bu kurallara uymak zorundadır. Milletvekili olmak, o kuralları çiğneme hakkını kimseye vermez" diye konuştu.

'SUS, ALLAH'IN BELASI'

Sataşma gerekçesiyle CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce kürsüye geldi. İnce, ''Eğer bu ülkede, o mahkeme heyetinin vicdanı, ahlakı, namusu varsa...'' sözlerinin AK Parti sıralarından birkaç kez kesilmesi üzerine, ''Bir sus be, Allah'ın belası adam" diye bağırdı. İnce, AK Partililerin konuşmaya devam etmesi üzerine Başkanvekili Sadık Yakut'a, ''Susturacak mısınız?'' dedi.

'YALAN KONUŞURSAM BİR DAHA KÜRSÜYE ÇIKMAYAYIM'

Silivri'de o gün yaşananları anlatmak istediğini belirten İnce, "Yemin ederek söylüyorum, bir harfini yalan konuşursam, ben bir daha bu kürsüye çıkmayayım" dedi. İnce'nin bu sözü karşısında, AK Parti sıralarından "amin" sesleri yükseldi. İnce, konuşması sırasında kendisine karşılık veren AK Parti'li Turan'a, "Boyundan çok sesin var. Ben duvarlara yazı yazarken sen ultra prima kullanıyordun" karşılığını verdi. Bu sırada, AK Parti ve CHP'li milletvekilleri karşılıklı olarak birbirlerine laf attı.
<< Önceki Haber Meclis yine fena gerildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER