Rehin alınan 49 vatandaşımızla ilgili ilk kez dile getirilen bilgi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 100 gündür IŞİD örgütünün elinde bulunan rehineleri gündeme taşıdı.

Rehin alınan 49 vatandaşımızla ilgili ilk kez dile getirilen bilgi

MYK toplantısından önce konuşan Kılıçdaroğlu, “Musul Başkonsolosluğu’muzdaki 49 kişi hangi gerekçeyle Türkiye’ye getirilmedi ve rehin olarak bırakıldı? MİT’in uyardığı söyleniyor. Ama birileri ‘Siz orada kalın, bir şey olmaz’ güvencesi verdi. Bu birileri kim, Başbakan açıklamalı.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Cumhurbaşkanımızı değil, beni muhatap alsınlar.” sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Davutoğlu’nun kukla başbakan olmasını istemeyiz. Başka bir otoriteden bağımsız olarak ‘karar ve sorumluluk bende’ derse ve bunu eyleme geçirirse, muhatabımız olur.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, geçen haftaki olağanüstü kurultayda seçilen 60 kişilik Parti Meclisi (PM) içinden seçtiği yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle ilk toplantısını yaptı. Toplantı öncesinde Başbakan Davutoğlu’nun kendisine yönelik eleştirilerine ilişkin soruları cevapladı. Davutoğlu’nun ‘Cumhurbaşkanını değil, hükümeti muhatap almaları’ yönündeki çağrısına, “Başbakanın danışmanları iyi çalışmıyor, bizim ne söylediğimizi gecikerek öğreniyor. 30 Ağustos’ta ‘Bundan sonra muhatabımız hükümettir, Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur’ demiştim. Demokrasilerde olması gereken budur. Ancak Davutoğlu’ndan şunu da bekleriz; bir başbakan gibi davranmasını isteriz. ‘Kukla başbakan’ olmasını istemeyiz. ‘Ben ülkeyi yönetiyorum, tüm sorumluluk bendedir, sorumluluk bana verildi, bağımsız karar alacağım ve bunu uygulayacağım’ diyorsa bir sorun yok.” karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yargı yılı açılışına katılmaması üzerine Davutoğlu’nun da katılmadığını hatırlattı. CHP lideri, “Cumhurbaşkanı kırgınlık göstermiş olabilir ama Başbakan’ın gitmesi gerekirdi. O nedenle Davutoğlu’nun başka bir otoriteden bağımsız olarak, ‘ben ülkeyi yönetmeye talibim, ülkeyi yöneteceğim, karar ve sorumluluk bende’ demesini ve bunu eyleme dönüştürmesini bekliyorum. Bunu yaptığı zaman zaten muhatabımız o olacaktır.” şeklinde konuştu.

TOPLUMU, KİMLİK SİYASETİ YAPANLAR GERİYOR


Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın, muhalefetin toplumu gerdiği yönündeki iddialarına ise tepki gösterdi. Şöyle konuştu: “Biz hükümetin yanlışlarını dile getirdiğimiz zaman toplum gerilmez. Ama kimlik esaslı siyaset yaparsanız, insanların inançlarına mezheplerine göre siyaset yaparsanız o zaman toplum gerilir. Davutoğlu’na soruyorum, kimlik siyasetini kim yapıyor? Toplumu gerginlikten uzaklaştırmak istiyorsa, bugüne kadar kendi partisinde yapılan kimlik siyasetine son vermesi lazım.”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde Ortadoğu’daki gelişmeler de vardı. IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu vurgulayan ve “Mademki terörden en büyük zararı gören ülke Türkiye’dir, o zaman her türlü terörle mücadele edeceğiz.” diyen CHP lideri, konsolosluk rehinelerine dikkat çekti: “Musul Başkonsolosluğumuzdaki 49 kişi neden ve hangi gerekçeyle Türkiye’ye getirilmedi ve rehin olarak bırakıldı? Kimin kararıydı bu? MİT’in uyardığı söyleniyor. Ama birileri ‘siz orda kalın, bir şey olmaz’ güvencesi verdi. Bu birileri kim, Davutoğlu’nun bunu açıklaması lazım.”
<< Önceki Haber Rehin alınan 49 vatandaşımızla ilgili ilk kez dile getirilen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER