Rusya'dan bir tehdit bir uyarı

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçov, Türkiye’nin Suriye’ye karadan girmesi durumunda arkasında Batı desteği olmayacağı gibi, “karşısında İran ve daha kötüsü Rusya’yı bulacağını” iddia etti.

Rusya'dan bir tehdit bir uyarı

Rusya’nın resmi haber ajansı RİA’ya konuşan Kosaçov, “Türkiye yönetimi son davranışlarıyla Suriye bahsini artırma çabaları sergiliyor. Ancak Ankara’nın izlemeye başladığı bu çizginin Batılı müttefikleri tarafından desteklenmediğini hatırlatmak isterim. Batı Suriye krizinin görüşmeler yoluyla çözümünden yana. Türkiye’nin davranışlarında ikinci ve belki de daha ciddi tehlike, Suriye’ye girmesi halinde İran ile büyük bir savaş başlatacak olması” dedi.

Kosaçov, “En kötü senaryo ise Suriye’deki savaş alanında karşısına Rusya’yı alması olacak. Bilindiği üzere Rusya son aylarda silahlarının gücünü Suriye’de kanıtladı ve gerektiğinde onları kullanmaktan çekinmeyeceğini herkese gösterdi” iddiasında bulundu. HÜRRİYET

Rusya Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye'nin Suriye topraklarını vurmasını terörizmi destek olarak algılıyoruz"

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Türkiye'nin Suriye topraklarını vurmasını terörizmi destek ve BM Güvenlik Konseyi kurallarını ihlal olarak algıladığını bildirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Moskova, Türk hükümetinin komşu devlete karşı agresif tavırları yüzünden ciddi anlamda endişe duyuyor. Bunda uluslararası desteği ve Türkiye'nin Viyana, New York ve Münih'te Uluslararası Suriye Destek Grubu üyesi olarak yükümlülüklerini ve BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili maddelerini ihlal ettiğini görüyoruz." DHA



Kovalev: Eğer Türkiye ve Suudi Arabistan ordularını Suriye’ye gönderirse, Rusya'nın ateşine maruz kalabilirler

Rusya Devlet Duması Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Üyesi, eski Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Nikolay Kovalev, Türkiye ve Suudi Arabistan hükümetinin Suriye'ye ordularını göndermeleri halinde Rusya Hava Kuvvetlerinin havadan açtıkları ateşlerin onların pozisyonlarına gelebileceklerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini bildirdi.

Kovalev Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Türkiye ve Suudi Arabistan'ın şunu anlaması gerek ki, Rusya bu durumda Suriye'nin yasal hükümetininin daveti ve talebi üzerine hareket ediyor. Eğer Türkiye ve Suudi Arabistan ordularını bu ülkeye gönderirlerse, onların Rus uçaklarının bombalamasına maruz kalma ihtimali dikkate alınmalı. Onların bunu çok iyi anlamaları gerek. Eğer onlar bölgeye girerlerse onları teröristlerden ayırt etmek imkansız. İşte bu yüzden koordine olmak çok önemli" ifadelerini kullandı.

Daha önce Suudi Arabistan hükümeti terörle mücadele çerçevesinde Suriye'ye asker göndermeye hazır olduklarını bildirmişti. Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn de Suudi Arabistan'a katılmaya hazır olduklarını dile getirmişlerdi.  (DHA)

<< Önceki Haber Rusya'dan bir tehdit bir uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER