Şahika Ercümen, dehşet anlarını anlattı

Antalya Kaş'ta paletsiz ve tüpsüz dalış rekoru denemesi yapan Şahika Ercümen, 100 metre daldıktan sonra çıkışta fenalaşarak bayıldı. Ercümen, dehşet dakikalarını değerlendirdi. Dalış rekorunun hala kendisinde olduğunu yineledi. Üzgün olduğunu ifade eden milli sporcu, dalış hayatı boyunca ilk kez sığ su bayılması yaşadığını ifade etti.

Şahika Ercümen, dehşet anlarını anlattı

Geçirdiği fenalıktan kısa süre sonra kendine gelen Ercümen, "Aslında antrenmanlarda çok rahat inebildiğimiz bir derinlikti. Dünya rekoru 91 metreyle yine bize ait. Biz de bu rekoru artırmak için her sene 1-2 rakam artırıyorduk. Bu sene Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı olduğu için şehitlerimize de ithafen bu dereceleri yakalarken 'neden 100 metre olmasın' dedik. Antrenmanlarımızı buna göre planladık. Antrenamlanarda 100 metrenin üstüne birçok defa çıktık.
Şahika Encümen'in rekor denemesi başarısız oldu | Samanyolu Haber
Bu metrelerde artık bizim performansımızın çok altında kaldığı için hedefimizi 100 metre olarak koyduk. Fakat bugün çok büyük bir talihsizlik oldu. Hiç hesapta olmayan, dalış hayatımda ilk defa bir baygınlık geliyor. Dalış sürem de olması gerekenin 20 saniye üzerinde. Orada 100 metre derinliğe, aşağıya indik. İnişimde her şey normaldi. Hatta çok rahat bir dalış yaptım. Çok daha derine inebilecek kadar kendimi rahat hissettim. Fakat çıkarken son 15 metrede bir bilinç kaybı yaşadım. Bunun en büyük sebebi heyecan dalış süremin 20 saniye fazla olmasıydı. Bu performansımı çok ciddi bir şekilde etkiledi. Çıkınca bir baygınlık yaşadım. Rekor geçersiz. Hala 91 metrelik rekor bizde. Tabi böyle olduğu için çok üzgünüm. Destekleyen çok fazla insan var." şeklinde açıklama yaptı. 

Encümen, kendisine destek olanların en büyük tesellisi olduğunu söyledi. Sağlık durumu hakkında bilgi veren milli sporcu, "Bu bizim yaptığımız sporda olası bir şey. Sığ su bayılması dediğimiz olay, çok uzun süre nefes tuttuğumuz için baygınlık yaşanabiliyor. Derin dalış hayatımda ilk kez başıma geliyor. Sağlığım çok yerinde, böyle durumlar olabilir." ifadelerini kullandı. Ercümen, en kısa sürede yeni rekorlara imza atmak istediğini belirtti. 

Şahika Ercümen, en erken 27 Ekim'de dalış yapabilecek. Uluslararası gözlemcilerin de içinde yer aldığı hakem heyeti, 3 gün boyunca rekor denemesinin tekrarlamasına imkan tanıyor. 
<< Önceki Haber Şahika Ercümen, dehşet anlarını anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER