Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Türkiye'yi yasa boğan Ankara'daki patlamada, 28 ocağa ateş düştü. Hayatını kaybedenlerin de kimlikleri belli olmaya başladı.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Ankara'da meydana gelen patlamada Çankırı 2 şehit verdi. 




Patlama anında servis içerisinde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur olarak çalışan Cumali Akman ve 3 yıllık Astsubay Mehmet Koray Pınar şehit düştü. Şehit Akman'ın 3 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. 




Cumali Akman'ın Çankırı'da defnedileceği bildirildi. 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin de yaralandığı saldırı ile ilgili Çankırı Valisi Vahdettin Özcan taziye mesajı yayımladı. Özcan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Dün gece Ankara'da meydana gelen hain saldırıda şehit olan asker ve sivil vatandaşlarımıza rahmet dilerim. Allah milletimizi korusun. Dirlik ve birliğimizi daim kılsın. Şu bilinmelidir ki Türk milleti bu badireleri aşacak güç ve metanettedir. Aynı saldırıda şehit olan Çankırılı hemşehrilerimiz Hava Astsubayı Koray Pınar ve Askeri Sivil Personel Cumali Akman'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz Çankırılılara sabır ve başsağlığı dilerim."


ŞEHİT ŞOFÖRÜN ACISI ADANA'YA DÜŞTÜ

Ankara'daki bombalı saldırıda şehit olan servis şoförü asker Ali Öztaş'ın (26) şehadeti aileye yıktı. Merkez Çukurova ilçesindeki baba evine ulaşan acı haber aileyi gözyaşına boğdu.

Miyese ve Mehmet Öztaş'ın üç çocuğundan en küçüğü Ali Öztaş'ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki vatani görevini 76 gün sonra tamamlayıp dönmesi bekleniyordu. Şehit babası Mehmet Öztaş, oğlunun cenaze töreni için Ankara'ya giderken, anne Miyese Öztaş'ın feryatları yürekleri dağladı. Bekar olan oğlu için ağıt yakan ve terörü lanetleyen Miyese Hanım, ağlayarak, "Allah kahrı perişan eylesin, onları. Yavrumu yaktılar, beni yaktılar. Allah kendilerini daha fena yaksın. Körpecik kuzumu aldılar, benden. Benim yavrumu kül ettiler. Ne söyleyebilirim. En son evvelsi gün akşam kendisiyle görüştüm. Her gün servisinden birliğine giderken günü birlik konuşuyorduk. Konuşma da yalan oldu, görüşmede yalan oldu. Yavrum koklayamadım. Yavrumu aldılar benden. Gülümü, dalımı kırdılar benim. Kopardılar aldılar benden, bal gibi kuzumdu, kaymak gibi kuzumdu. Yavrum benim, elim ayağım, gözümdü kardeşim. Hem elim hem ayağım hem de gözümdü. Yavrum beni yaktı; yavrumu da gavurlar yaktı. Yandım bittim; kül oldum artık ben, kül oldum." dedi.



BAKANLIK PERSONELİ GÜLŞEN YILDIZ

Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 28 vatandaştan biri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanılığı'nda çalışan 32 yaşındaki Gülşen Yıldız olarak belirlendi.  Ankarada'daki patlamada, askeri araçların arasında bulunan ve aynı güzergahta ayrancı çankaya servisinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi'nde çalışan Gülşen Yıldız'ın da hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Askeri araç yanında bununan bakanlık servisinde bulunanlar hafif şekilde yaralanırken, 32 yaşındaki Gülşen Yıldız kafatasına saplanan bilye ile hayatını kaybetti.



BURSA'DAN İKİ ŞEHİT

Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda Bursa'nın Mudanya ve Gemlik ilçelerinden iki askeri personelin şehit olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Mudanyalı Başçavuş Feyyaz İlhan ile Gemlikli henüz ismi öğrenilemeyen kıdemli çavuş şehit oldu. Şehitlerin ailelerinin teşhis için Ankara'ya gittiği bildirildi.















SİVİL MEMUR MÜNYAS'IN ACI HABERİ MUĞLA'YA ULAŞTI

Ankara'daki terör saldırısında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olan 25 yaşındaki Orçun Münyas'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki ailesi yasa boğuldu. Acı haberi alan anne ve baba, Ankara'ya gitti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda sivil memur olarak görev yapan Orçun Münyas'ın Taşyaka Mahallesi'ndeki evine acı haber saat 01.00 sıralarında geldi. Haberin verilmesinin ardından anne ve baba uçakla Ankara'ya gönderildi. Fethiye Belediyesi, Münyas'ın evine ve sokağa Türk bayrakları asıp, taziye çadırı kurdu.




KIDEMLİ ASTSUBAY CÜNEYT SERTEL'İN ACI HABERİ HAYMANA'YA DÜŞTÜ

Ankara Merasim Sokak'ta meydana gelen patlamada şehit olan 28 kişiden birinin Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel olduğu belirlendi. Başkent'te önceki akşam düzenlenen hain saldırıda şehit olanların kimlikleri belli olmaya başladı. 28 şehitten birinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel olduğu öğrenildi. Sertel'in Haymana ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evli olduğu, Zeynep (18) ve Ceren (8) isimli iki kız çocuğunun bulunduğu öğrenildi.




ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ MEHMET YENER, GAZİANTEP

Başkent Ankara'da dün meydana gelen patlamada, Gaziantep'in İslahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Yener şehit düştü. Mehmet Yener'in şehadet haberi, İslahiye'nin Kozdere Mahallesi'ndeki baba ocağına akşam saatlerinde ulaştırıldı.Oğlunun şehit olduğu haberini duyan baba Yahya Yener, anne Fatma Yener ve şehidin akrabaları sinir krizi geçirdi. 1978 doğumlu olan şehit Mehmet Yener'in görevinde 19. yılıydı. Şehit Mehmet Yener, bundan önce Çanakkale'de görev yapıyordu. Eşi öğretmen olan, 2 çocuk babası Mehmet Yener`in teşhisi için Isparta`da polis olan ağabeyi Ömer Yener'in de Ankara'ya gittiği belirtildi. 2 yıl önce Ankara ya tayini çıkan Mehmet Yener, 13 yıllık evli olup 11 ve 1 yaşlarında iki çocuk babasıydı.
<< Önceki Haber Şehitlerin kimlikleri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER