Sinan Oğan: Safların, beceriksizlerin ülkeyi yönetmeye hakları yoktur


MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, safların ülkeyi yönetmeye haklarının olmadığını söyledi. Muhalefeti de eleştiren Oğan, "PKK ile müzakereye oturdular. Dış politikada başarısız oldular. Ortadoğu'da başarısız oldular. Bahane hep aynı; 'Bizi kandırdılar'. Şimdi size soruyorum safların bu ülkeyi yönetmeye hakları var mı? Elbette yoktur. Safların, beceriksizlerin bu ülkeye yönetmeye hakları yoktur. Ama iktidar hedefi olmayanların da muhalefet partilerini de bir o kadar yönetmeye hakları yoktur." dedi.

Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Eskişehir'de partililerle bir restoranda, 'Bugün Kurultay, Yarın İktidar' konulu toplantıda bir araya geldi. Oğan, toplantı öncesi MHP'nin eski şehit bakanlarından Gün Sazak ile sevgi ve hoşgörü mimarı Yunus Emre'nin kabrini ziyaret etti.

Partililere seslenen Oğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve AK Parti iktidarına ve saraya göndermelerde bulundu. Oğan, başarılı olmaları halinde sarayın başkanlık rüyasının biteceğini, başarısızlığa mahkum olacağını söyledi. Oğan, "Eğer bir baskın seçim ile karşı karşıya kalmaz ise çünkü, biliyoruz ki sarayın da AKP'nin bir baskın seçimle 'MHP'yi baraj altında bırakabilir miyim, bu durumda 14 senelik rüyama ulaşabilirim ki' diye niyetleri olduğunu biliyoruz. Eğer bu niyetleri hayata geçmezse, biz bu hareketimizde başarılı olduğumuz takdirde AKP başarısız olacaktır. Bizim çıktığımız bu yol başarıya ulaştığı takdirde, sarayın başkanlık rüyaları başarısızlığa mahkum olacaktır. Belki 2019'da üç seçimi aynı anda yaşayacağız." diye konuştu.

"BÜTÜN ÜLKÜCÜ CAMİYA BİR ARAYA GETİRECEĞİZ"

Oğan, küsmüş, siyasetten uzaklaşmış tüm ülkücüleri bir arada toplayacaklarını kaydetti. Oğan, şöyle devam etti: "Bütün ülkücüleri tek çatı altında bir araya getireceğiz. Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) ve bizim partimizden ne kadar insan küsmüş gitmiş ise kimi kızdırmış, küstürmüş, başka partilere kaptırmış, siyasetten dışarı itmiş isek, Yunus Emre'nin hoşgörüsüyle herkese kucağımızı açacağız. Ülkücü milliyetçi camiayı tek çatı atında toplayacağız."

"ANKARA'NIN GÖBEĞİNDE, KIZILAY'DA KAÇAK SİGARAYI PKK ORGANİZE EDİYOR"

Hükümetin terörle mücadele çalışması ile terör örgütü PKK'nın elini kolu sallayarak Ankara gibi yerlerde kaçakçılık yapmasını da eleştiren Oğan, şunları dile getirdi: "PKK'nın şirketlerine bir operasyon yapıldığını duydunuz mu hiç? Bakın şirketlerine yönelik diyorum. Yanlış anlaşılmasın. Evet, terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki şirketleri var. Bir holding gibi karşımıza çıkmış terör örgütü. Ankara'nın göbeğinde, Kızılay'da kaçak sigarayı, terör örgütü PKK organize ediyor. Kaçak benzini terör örgütü PKK organize ediyor. Güneydoğu'dan gelen benzin, biliyorsunuz o benzini Kocaeli'nden alabiliyorsunuz. Devlet nerede peki? Eskiden belirli noktalarda kontroller vardı. AKP gelir gelmez bu kontrolleri kaldırdı. Bu kontroller dünyanın her yerinde var. Şimdi görüyoruz ki bu kontrollerin ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz. Adam alıyor arabayı, bir şehirden çalıyor, başka bir şehre götürüyor. Oradan yine buraya geliyor. Adeta Türkiye'yi dört dönüyor. Bir Allah'ın kulu 'bu çalıntı araba ile nereye gidiyorsun. Nereden geldin, nereye gideceksin.' demiyor. Olan 29 tane cana oluyor, askerimize, ciğerimize oluyor."

"SAFLAR, BECERİKSİZLER"

Hem AK Parti hükümetini hem de muhalefet partilerinin liderlerini eleştiren Oğan, safların, ülkeyi yönetme gibi dertleri olmayanların iktidar olmaya hakları olmadığını kaydetti. Oğan, "O sebeple, Türkiye'nin AKP ile terörle mücadele ile ciddi sıkıntısı, sorunu var. PKK ile müzakereye oturdular. Dış politikada başarısız oldular. Ortadoğu'da başarısız oldular. Bahane hep aynı; 'Bizi kandırdılar.' Şimdi size soruyorum safların bu ülkeyi yönetmeye hakları var mı? Elbette yoktur. Safların, beceriksizlerin bu ülkeye yönetmeye hakları yoktur. Ama iktidar hedefi olmayanların da, muhalefet partilerini de bir o kadar yönetmeye hakları yoktur." ifadelerini kullandı.

"PKK VE HDP'LİLER APK'YE SIZIP DEVLETİN KRİTİK NOKTALARINA GELDİ"

MHP genel başkan adaylarından Sinan Oğan, AK Parti ve terör örgütü ile ilgili ilginç iddialarda da bulundu. Oğan, "Çözüm sürecinde PKK'nın, HDP'nin bölgedeki birçok militanı, yandaşı, sempatizanı, AKP'li gibi kendini göstererek, bir bukalemun gibi AKP'nin teşkilatlarına sızmış. Oradan da devletin kritik noktalarına kadar gelmiştir. Bu PKK ve HDP'liler teröre, teröristlere, yandaşlık, gözetmenlik, belki de yardakçılık yapıyorlar." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Sinan Oğan: Safların, beceriksizlerin ülkeyi yönetmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER