Sivas Şehit Aileleri'nden 'sivil şehitlik' tepkisi

Sivas Şehit Aileleri'nden 'sivil şehitlik' tepkisi

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, toplumsal olaylarda ve afetlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlara şehitlik unvanı verilmesine tepki gösterdi. Dernek Başkanı Mustafa Hızal, bu durumu asker ve polis şehitleri ile gazilerine saygısızlık olarak nitelendirdi.

Şehit Aileleri ve Gaziler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, düzenlediği basın toplantısında Ankara'daki olayda hayatını kaybedenlerin Bakanlar Kurulu tarafından terör mağduru olarak sayılarak maaş bağlanması ve şehit sayılmaları için çalışma yapılmak istenmesi kararını eleştirdi.

Şehit Ailelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mustafa Hızal, "Şehitliğin ve gaziliğin vatan savunmasından çıkartıp, devletin her türlü kademelerinde yaşadığı her türlü olaylarda şehitlik ve gazilik verilmesi bu milletin şehitlik ve gazilik onurunu ve saygınlığını yitirmektir." dedi.

Şehit Aileleri de sivil şehitlik ve gaziliği eleştirerek, şehitlik ve gazilik unvanının vatan ve bayrak için çarpışarak elde edildiğini savundu.

Şehit Aileleri ve Gaziler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hızal, ülkenin birliği ve bütünlüğü için çok sayıda şehit verildiğini belirterek, "Ankara'nın göbeğinde yaşanan patlama sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Tarih boyunca şehitlik mertebesi ve gazilik onuruna ulaşmak her Türk evladı için en büyük gurur kaynağı olmuştur. Çanakkale'de, Kore'de Kıbrıs'ta 1984 yılından bu güne kadar terörle mücadele eden kahraman Mehmetçiğimiz ve emniyet güçlerimiz dağ, tepe, kar, çamur demeden kahramanca mücadele ederek şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmışlardır." diye konuştu.

"SİVİL ŞEHİTLİK AZİZ ŞEHİTLERİMİZE SAYGISIZLIKTIR"

Son günlerde her toplumsal olaylarda, afetlerde, göçüklerde, patlamalarda, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza şehitlik ve gazilik unvanı verilmesi kahramanca mücadele eden asker ve polis şehitlerine ve kahraman gazilere saygısızlık olduğunu kaydeden Hızal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehitlerimizin geride kalan eş, çocuk, anne, baba ve kahraman gazilerimize verilen sosyal hakların üzerinden bu tür olaylarda hayatlarını kaybedenlere sivil şehitlik ve sivil gazilik verilmesi nasıl bir anlayıştır. Bunu anlamakta güçlük çekmekteyiz. Bizler yıllardır ilgili makamlara şehitliğin ve gaziliğin tanımının yapılmasını istedik. Bu şerefli mertebenin en yükseklerde kalacak şekilde saygı duyulmasını istiyoruz. Şehitliğin ve gaziliğin vatan savunmasından çıkartıp, devletin her türlü kademelerinde yaşadığı her türlü olaylarda şehitlik ve gazilik verilmesi bu milletin şehitlik ve gazilik onurunu ve saygınlığını yitirmektir."

Şehit Aileleri ve Gaziler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, "Bu tür olaylarda hayatlarını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızın gerekli incelemeler yapılarak, başka bir kanun kapsamında sosyal haklar verilmesi bir ülkenin vatandaşına olan sorumluluğu ve devletin şefkatli kollarına almasıdır." açıklamasını yaptı.

Şehit Aileleri ve gaziler de sivil şehitlik ve gazilik verilmesine tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas Şehit Aileleri'nden 'sivil şehitlik' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER