Burak Yılmaz dünya sıralamasına girdi

Galatasaray formasıyla geçtiğimiz sezon hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir başarı yakalayan Burak Yılmaz, dünyanın en iyi 20. futbolcusu seçildi.

Burak Yılmaz dünya sıralamasına girdi

Galatasaray'lı Burak Yılmaz, Goal.com'un hazırladığı 'Dünyanın En İyi Futbolcuları' listesinde 20. sırada yer aldı. Yıldız oyuncu, iki sezon önce 14. sırada yer bulan Nuri Şahin'den sonra bu listeye giren ikinci Türk futbolcu oldu. 
 
36 ülkede görev yapan 500'den fazla Goal editörünün oylarıyla belirlenen sıralamada bu yıl ilk kez, Türkiye'de forma giyen bir Türk oyuncu da yer aldı. Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, listenin 20. sırasında yer alarak, dünyaca ünlü birçok yıldızı geride bırakmayı başardı. Burak Yılmaz, iki sezon önce 14. sırada kendisine yer bulan Nuri Şahin'den sonra, Goal 50'ye girmeyi başaran ikinci Türk oyuncu oldu.

Borussia Dortmund'un Türk asıllı oyuncusu İlkay Gündoğan ise listenin 35. sırasında yer aldı. 
 
Mandzukic, Ibrahimovic, Mario Götze, Akinfeev, Mata, Pirlo, Keane, Lampard... Bu yıldızlar, 2012-2013 sezonunda Burak Yılmaz'ın, performansıyla geride bıraktığı isimlerden yalnızca birkaçı. Galatasaray'ın süper golcüsü Burak Yılmaz, ligi gol kralı olarak bitirmesi, Şampiyonlar Ligi gol krallığı yarışında Lionel Messi ve Thomas Müller'le üçüncülüğü paylaşmasının ardından, artık dünyanın gözardı edilemeyecek santrforlarından biri haline geldi. 

Burak Yılmaz'ın başarısı, Goal tarafından hazırlanan ve tüm dünyaya sunulan tanıtım yazısında "Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nin yıldızları arasına giren Galatasaraylı Burak Yılmaz, Goal 50'ye ilk adımını da atmış oldu. 28 yaşındaki Türk santrfor, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Lionel Messi gibi isimlerin yer aldığı Devler Ligi gol krallığı tablosuna adını yazdıran en şaşırtıcı isim oldu ve Avrupa futbolunun en bitirici oyuncularından biri haline geldi." şeklinde ifadelerle kendine yer buldu.   
 
En dipten en yükseğe

Antalyaspor'da parlamasından sonra Beşiktaş'a giden, ancak burada pek varlık gösteremeyip Manisaspor'da oynayan, ardından Fenerbahçe'de forma giyip sarı-lacivertlilerin de beklentisini karşılayamayan 28 yaşındaki yıldız, Trabzonspor'la yükselen ve Galatasaray'da belki de doruğa ulaşan performansıyla, Goal'e göre bugün, dünyanın en iyi 20. futbolcusu.

"Sürpriz sayılmaz"

Goal Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Erhun Geyisi, Burak Yılmaz'ın Goal 50'de 20. sırayı almasına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Süper Lig'de oynayan bir Türk futbolcu, altı yıl sonra ilk kez bu listeye giriyor. Bu açıdan bakıldığında sürpriz bir durum denilebilir. Ama gerçekçi hiçbir futbolsever, Burak Yılmaz'ın böyle bir listede kendine yer bulmasını sürpriz olarak karşılamayacaktır. Dünya medyasını takip edenler, zaten Burak'ın uluslararası spor kamuoyu nezdinde nasıl bir etki yarattığı görüyordur. Tüm dünyadaki Goal edisyonlarını yöneten Sulmaan Ahmad bir gün sohbet ederken bana, "Burak bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde en sevdiğim futbolculardan biri. O tam bir Türk Falcao'su" dedi. Ben de ona Burak'ın nerelerden gelip buralara yükseldiğini anlatıp, "Bir gün Falcao için Kolombiya'nın Burak'ı denirse şaşırma" yanıtını verdim. Burak Yılmaz hem performansı hem de istatistikleriyle, ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu herkese gösterdi."
 
2012-13 sezonu Goal 50 listesi şöyle:

1. Lionel Messi (Barcelona)
2. Franck Ribery (Bayern Münih)
4. Thomas Müller (Bayern Münih)
5. Arjen Robben (Bayern Münih)
6. Gareth Bale (Tottenham)
7. Philip Lahm (Bayern Münih)
8. Thiago Silva (Paris Saint Germain)
9. Arturo Vidal (Juventus)
10. Robin Van Persie (Manchester United)
11. Bastian Schweinsteiger (Bayern Münih)
12. Paulinho (Tottenham)
13. Fred (Fluminense)
14. Neymar (Barcelona)
17. Radamel Falcao (Monaco)
18. Dante (Bayern Münih)
19. Andres Iniesta (Barcelona)
20. BURAK YILMAZ (GALATASARAY)
21. Ignacio Scocco (Internacional)
22. Mario Mandzukic (Bayern Münih)
23. Javi Martinez (Bayern Münih)
24. Sunday Mba (Enugu Rangers)
25. Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint Germain)
26. Mario Götze (Bayern Münih)
27. Manuel Neuer (Bayern Münih)
28. Thibaut Courtois (Atletico Madrid)
29. Muhammed Ebuterike (Al Ahli Kahire)
30. Igor Akinfeev (CSKA Moskova)
31. Luis Suarez (Liverpool)
33. Jackson Martinez (Porto)
34. Paolo Guerrero (Corinthians)
35. İlkay Gündoğan (Borussia Dortmund)
36. Isco (Real Madrid)
37. Raphael Varane (Real Madrid)
38. Willian (Anji Mahaçkala)
39. Omer Abdül Rahman (Al Ain)
40. James Rodriguez (Monaco)
41. Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund)
42. Andrea Pirlo (Juventus)
43. Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund)
44. Victor Wanyama (Southampton)
45. Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs)
46. Fernandinho (Manchester City)
47. Hisati Sato (Sanfrecce Hiroşima)
49. Lee Keun-Ho (Ulsan Hyundai)
50. Frank Lampard (Chelsea) 
<< Önceki Haber Burak Yılmaz dünya sıralamasına girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER