Derbinin sonucunu bu isimler belirleyecek

Haftalardır beklenen dev derbi geldi çattı.Sonucu merakla beklenen derbinin kazananını tahmin etmek elbette zor ancak bu isimlerin oynayacağı futbol, derbinin gidişatını etkileyecek gibi...

Derbinin sonucunu bu isimler belirleyecek

Bu akşam oynanacak olan derbi Fenerbahçe adına belki de son yılların en rahat derbisi olacak. Rakibinin 13 puan önünde yer alan Sarı lacivertliler puan kaybı yaşasa dahi çok büyük sıkıntı yaşamayacak.Ne var ki aynı maç Galatasaray camiası açısından o kadar da rahat geçmeyecek. Ligde üst üste kaybettiği puanlarla zirveden iyice kopan sarı kırmızılı takım bu maçta üzerinde baskıyı fazlasıyla hisseden taraf olacak. Cimbom için bu maçı kazanmak; taraftarlarının gönlünü almak ve ikincilik için de şansını devam ettirmekten başka bir anlam taşımayacak.

Dünya derbilerinin arasında kendine ön sıralarda yer bulan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi her zaman olduğu gibi bu akşam da sonucu önceden kestirilemeyen bir derbi. Ancak maçtan önce iki takımın oyuncularına baktığımız vakit bir tarafı galibiyete daha yakın olarak görebiliriz. Bu oyuncular daha önceki mücadelelerde oynadıkları futbolla takımlarını galibiyete taşıyan ya da bir başka deyişle mağlubiyetten kurtaran oyuncular.Bu akşamki derbinin gidişatını değiştirebilecek yıldızları sizler için derledik.

Fernando Muslera - Volkan Demirel 

İki kaleci de takım arkadaşlarına güven veriyor. İkisinin de birbirinden farklı özellikleri var. Muslera’nın refleksleri, Volkan’ın karşı karşıya pozisyonlardaki başarısı çok üst seviyede. İki tecrübeli isim de üzerine düşenleri yapacaktır.

Semih Kaya - Bruno Alves 

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en iyi savunmacısı olan Semih Kaya ile  Portekizli Bruno Alves mücadele ettiği golcüleri sindirmekte adeta usta. Semih sezgileri ve hamle başarısıyla öne çıkarken, Alves fiziğini eksiksiz kullanıyor. Alves’in ara sıra verdiği skor katkıları da göz ardı etmemek gerek. İki savunmacıyı da çok zorlu bir 90 dakika bekliyor.

Felipe Melo - Mehmet Topal 

Kendi sahasında taraftarla kurduğu ilişki ve takımı ateşlemesiyle tanınan Brezilyalı orta saha oyuncusu Melo,Galatasaray’ın bu maçta en önemli kozlarından birisi olacak. Örümcek lakaplı Mehmet Topal ise pas servisleri, top kesmeleri ve uzaktan şutlarıyla Fenerbahçe oyun sistemi içinde üzerine düşen vazifeyi yapmaya çalışacak.

Burak Yılmaz - Emmanuel Emenike 

Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarına göre, bu derbileri kazanmak her zaman önemlidir. Burak da Emenike de taraftarlarının bu düşüncesinin farkında. İki gol makinesinin de gol atması için rakip savunmanın bir saniye ‘uyuması’ yeterli. Son haftalardaki formuyla ve yıkılmayan görüntüsüyle Emenike bir adım da önde gibi dursa da son 3 sezona damga vuran Burak Yılmaz, her zaman tehlikenin diğer adıdır.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Yekta, Selçuk, Sneijder, Umut, Burak.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Bruno Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre, Meireles, Kuyt, Emenike, Sow.


Celal Celep SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Derbinin sonucunu bu isimler belirleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER