Fenerbahçe yeni yeteneğini buldu

Fenerbahçe altyapısından yetişen Muhammed Akaslan, Hazard'a benzetiliyor.

Fenerbahçe yeni yeteneğini buldu

Süper Lig'de bitime haftalar kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'de, geride kalan karşılaşmaların artık yalnızca bir nevi 'prestij' maçı olması Ersun Yanal'a kadro yapısında değişikliğe gitme fırsatı verdi.
 
Deneyimli teknik adam, şampiyonluğu garantilemiş olmanın verdiği rahatıkla Akhisar Belediyespor ile deplasmanda oynanacak olan mücadele öncesinde kadroda ciddi bir revizyona gitti ve fazla forma şansı bulamayan oyuncuları 18 kişilik kadroya dahil ederken, deneyimli isimleri ise Akhisar kafilesine yazmadı.
 
Volkan Demirel, Dirk Kuyt, Bruno Alves, Raul Meireles ve Salih Uçan gibi isimleri Akhisar Belediyespor mücadelesinde dinlendirecek olan Ersun Yanal'ın kadroya aldığı en dikkat çekici isim ise Fenerbahçe A2 takımında forma giyen Muhammed Akarslan oldu.
 
FENERBAHÇE'NİN HAZARD'I!
 
Her fırsatta takım olmanın gerekliğinin ve öneminin altını çizerek şampiyonluğun yalnızca sahadaki 11 kişi ile kazanılmadığını belirten Ersun Yanal, sarı lacivertli ekibin altyapısında forma giyen ve oynadığı futbol ile göze girmeyi başaran Muhammet Akarslan'ı Akhisar Belediyespor maçı kadrosuna dahil etti.
 
Hücum hattının hem sağında hem de solunda oynayabilen 19 yaşındaki genç oyuncu, gerek her iki kanatta forma giyebilme özelliği gerekse futbol karakteri ile Premier League ekiplerinden Chelsea forması giyen Belçikalı yıldız Eden Hazard'a benzetiliyor.
 
Her iki ayağını da etkili biçimde kullanabilen, birebirde etkili olan ve kanat bindirmelerindeki süratı ile Ersun Yanal'ın radarına takılan 1995 doğumlu yıldız adayı, bu sezon Fenerbahçe A2 takımı forması altında çıktığı 32 mücadelede 8 gol kaydetme başarısı gösterdi.
 
2007-2008 sezonu başında İstanbul Gençlerbirliği takımından Fenerbahçe'ye transfer olarak profesyonelliğe ilk adımını atan 19 yaşındaki oyuncunun 31 Mayıs 2016 tarihine kadar sarı lacivertli ekip ile sözleşmesi bulunuyor.
 
O'NUN İÇİN İLK, YANAL İÇİN DEĞİL!
 
Kanat oyuncusu olmasına rağmen skorer bir oyuncu olan ve asist bazında skora katkı açısından da oldukça yüksek bir yüzdeye sahip olan Muhammet Akarslan, Akhisar Belediyespor mücadelesinde teknik direktör Ersun Yanal tarafından şans verilmesi durumunda ilk defa Fenerbahçe A takımı forması ile sahaya çıkmış olacak.
 
Altyapıya oldukça önem veren ve Muhammet Akarslan'ı sezon öncesi Antalya'da düzenlenen hazırlık kampına da dahil eden Ersun Yanal, genç oyuncuyu geçtiğimiz haftalarda oynanan Antalyaspor maçının kadrosuna da dahil etmişti.
 
1995 doğumlu oyuncu, İbrahim Serdar Aydın ve Mehdi Akgül gibi isimler ile beraber Antalyaspor karşılaşmasında yedek soyunurken, İbrahim Serdar Aydın karşılaşmanın 80. dakikasında Mehmet Topuz'un yerine oyuna dahil olmuş ve ilk kez A takım ile Süper Lig maçına çıkmıştı. (Sporx)
<< Önceki Haber Fenerbahçe yeni yeteneğini buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER