Galatasaray - Beşiktaş derbi maçından notlar

Galatasaray - Beşiktaş derbi maçına dair notlar, maça dair ilkler ve önemli detaylar...

Galatasaray - Beşiktaş derbi maçından notlar

Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba, Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde forvette Filip Holosko'yu  oynattı.
         
Siyah-beyazlıların gol yollarındaki önemli oyuncusu Hugo Almeida, sakatlığı nedeniyle derbi maçın kadrosuna alınmadı. Aybaba, Almeida'nın yokluğunda forvette Slovak futbolcu Holosko'ya şans tanıdı.

         










-Mehmet Akgün savunmanın sağında-
                  
Teknik direktör Aybaba, genelde sağ kanatta oynayan Holosko'yu forvete  çekince, takımın kurgusunda değişiklikler yapmak zorunda kaldı.
         
Savunmanın sağında sakatlığı geçen Mehmet Akgün'ü oynatan Aybaba, bugüne  dek savunmanın sağında forma giyen Roberto Hilbert'i ise orta alanın sağında  görevlendirdi.
         
Ligin ilk yarısında uzun süren sakatlığı nedeniyle sadece 12. haftadaki  Medical Park Antalyaspor maçında oynayan ve bu karşılaşmada da ilk yarı sonunda sakatlanan Mehmet Akgün, ikinci kez resmi bir maçta siyah-beyazlı formayı giydi.
                  
-Fernandes ilk 11'de-
            
Sakatlığından yeni kurtulması nedeniyle Galatasaray derbisinde ilk 11'de sahaya çıkıp çıkmayacağı merak konusu olan Manuel Fernandes, derbi maçta ilk  11'de görev aldı.
         
Hafta içinde ekstra çalışmalar yaparak derbiye hazırlanan Portekizli  futbolcu, yapılan son kontrollerinin ardından Aybaba tarafından ilk 11'de sahaya  sürüldü.
         
Fernandes'in ilk 11'de yer almasıyla Oğuzhan Özyakup ise yedek soyundu.
                 
-Dentinho kadroda-
                  
Beşiktaş'ın hafta içinde Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımından  kadrosuna kattığı Brezilyalı futbolcu Dentinho, Galatasaray derbisinde 18 kişilik  maç kadrosuna alındı.
         
Geçen cuma günü siyah-beyazlı kulüple kiralık sözleşme imzalayan  Dentinho, 2 gün sonra da Galatasaray karşısında maç kadrosunda yer aldı.
         
Beşiktaş'ta, Brezilyalı futbolcunun yanı sıra Cenk Gönen, Julien Escude,  Oğuzhan Özyakup, Mehmet Akyüz, Ersan Gülüm ve Emre Özkan yedek kulübesinde yer  alan isimler oldu.
         
-Gökhan Süzen'in ilk resmi maçı-
                  
Beşiktaş'ın devre arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan transfer  ettiği Gökhan Süzen, yeni takımıyla ilk resmi maçına çıktı.
         
Sarı kart cezası nedeniyle 18. haftada eski takımı İstanbul Büyükşehir  Belediyespor ile yapılan maçta oynayamayan Gökhan, siyah-beyazlı formayı ilk  olarak Galatasaray derbisinde giydi. Gökhan, derbide savunmanın solunda görev  yaptı.
                  
-''Geçmiş olsun Uğur Boral''-
         
Beşiktaşlı futbolcular, hafta içinde ciddi bir sakatlık geçiren takım  arkadaşları Uğur Boral'ı derbi maç öncesi unutmadı.
         
Siyah-beyazlı futbolcular, sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Uğur  Boral'ın resminin bulunduğu ve üzerinde ''Geçmiş olsun Uğur Boral'' yazılı  tişörtler giyerek ısınmak için sahaya çıktı.
         
-McGregor'un ilk Galatasaray derbisi-
         
Beşiktaş'ın İskoç kalecesi Allan McGregor, siyah-beyazlı formayla ilk kez  Galatasaray derbisine çıktı.
         
McGregor, ligin ilk yarısında BJK İnönü Stadı'nda oynanan derbide yedek  soyunmuştu.
                 
-Coşkulu uğurlama-
               
Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaray derbisi için takımlarını BJK Nevzat  Demir Tesisleri'nden coşkulu bir şekilde uğurladı.
         
Tesislerin önünde toplanan çok sayıda taraftar, meşaleler yakıp,  tezahüratlar yaparak derbi öncesi Türk Telekom Arena'ya doğru yola çıkan  takımlarına moral verdi.
         
Bu arada sezon öncesi yapılan protokol gereği Beşiktaş taraftarları Türk  Telekom Arena'ya gelemedi.

<< Önceki Haber Galatasaray - Beşiktaş derbi maçından notlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER