Galatasaray - Real Madrid maçına damgasını vuran olaylar

Galatasaray - Real Madrid maçının hiçbir yerde bulamayacağınız analizi...

Galatasaray - Real Madrid maçına damgasını vuran olaylar

Galatasaray Şampiyonlar Lig’inde İlk Kez Bir Maçta Kalesinde 6 Gol Gördü.  

Galatasaray sahasında oynadığı Real Madrid maçını 6-1 kaybetti. Galatasaray böylece Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez bir maçta kalesinde 6 gol gördü. Galatasaray 1999-2000 sezonunda sahasında Chelsea karşısında Şampiyonlar Ligi grup maçını 5-0 kaybetmişti. Galatasaray resmi maçlarda kalesinde en son Fenerbahçe karşısında 6 gol görmüştü. Galatasaray 
Şampiyon Kulüpler Kupasında ise 1972-73 sezonunda B.Münih karşısında 6-0 kaybetmişti. 

Şampiyonlar Ligi’nde Sahasında 6 Gol Yiyen İlk Türk Takımı Galatasaray Oldu.

Şampiyonlar Ligi gruplarında Türk takımları bir çok farklı yenilgiler aldı. Beşiktaş deplasmanda Liverpool karşısında 8-0, Leeds United karşısında 6-0 kaybederken Fenerbahçe deplasmanda Manchester United karşısında 6-2 kaybetmişti. Türk takımları adına sahasında 6 gol yiyen ilk takım Galatasaray oldu. Galatasaray sahasında Real Madrid karşısında 6-1 kaybetti. 

Cristiano Ronaldo Galatasaray’a Karşı Oynadığı 3 Resmi Maçta 6 Gol Attı.

Cristiano Ronaldo son 2 sezonda Galatasaray’a karşı oynadığı 3 maçta da gol attı. Cristiano Ronaldo geçen sezon Santiago Bernabeu stadında oynanan maçta 1 gol, Türk Telekom Arena stadında oynanan maçta 2 gol atmıştı. Cristiano Ronaldo bu sezonda Türk Telekom Arena stadında oynanan maçta 3 gol atmıştı. 

Cristiano Ronaldo Geçen Sezon Şampiyonlar Ligi’nde En Golcü Oyuncu Olmuştu. ( Bu Sezonda İlk Maçında 3 Gol Attı )

Real Madrid’in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde gol kralı olmuştu. Oynadığı 12 maçta 12 gol kaydeden Cristiano Ronaldo takımının tüm maçlarında 90 dakika sahada kalmıştı. Cristiano Ronaldo bu sezonda ilk Şampiyonlar Ligi maçında 3 gol atmayı başardı. 

Cristiano Ronaldo Şampiyonlar Ligi’nde En Çok Gol Atan 4.Oyuncu Oldu. 

Real Madrid takımından Cristiano Ronaldo Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü 4.oyuncusu oldu. Ronaldo 94 maçta 53 gol ile turnuva tarihinin en golcü ilk 4 oyuncusu arasında girerken Lionel Messi 59 golle 2.sırada yer alıyor. 

Carlo Ancelotti Teknik Direktörlük Kariyeri Boyunca Türk Takımlarına Karşı Avrupa Kupalarında Hiç Yenilmedi.

İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti 6 farklı takım ile Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etti. Carlo Ancelotti bu kupada 5 kez Türk takımları ile karşılaşırken bu maçlarda hiç yenilmedi. Carlo Ancelotti’nin görev yaptığı takımlar 4 kez kazanırken 1 maç berabere bitti. 1997-98 sezonunda Parma ile Galatasaray karşısında deplasmanda 1-1 berabere kalan sahasında 2-0 kazanan Ancelotti, 2005-06 sezonunda Fenerbahçe karşısında İstanbul’da 4-0 sahasında 3-1 kazanmıştı. Bu sezonda Real Madrid İstanbul’da Galatasaray’ı 6-1 yenmeyi başardı.  

Real Madrid Son 7 Sezonda Şampiyonlar Ligi Grup İlk Maçlarını Hep Galip Bitirdi.

Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde son 7 sezonda gruptaki ilk maçlarını hep kazandı. Real Madrid grup açılış maçlarında en son 2006-07 sezonunda Lyon karşısında 2-0 kaybetmişti.  Bu sezonla birlikte 18.kez Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alan Real Madrid açılış maçlarında %67 kazanma oranı yakaladı. Real Madrid grup aşamasında ilk maçlarını 12 kez kazanırken 2 kez berabere aldı 4 kez mağlup oldu. 2005-06 sezonunda Lyon karşısında 3-0, 2004-05 sezonunda B.Leverkusen karşısında 3-0 ve 1995-96 sezonunda Ajax karşısında 1-0 yenilmişti.

Fatih Terim İle Carlo Ancelotti 4 Kez Karşılaştı.

Fatih Terim ile Carlo Ancelotti teknik direktörlük kariyerleri boyunca 4 kez karşılaştı. 2000-01 sezonunda Fatih Terim Fiorentina, Carlo Ancelotti ise Juventus’un başında iken oynanan lig maçı 3-3 berabere bitmişti. İki teknik adam 1997-98 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaşmış Parma’nın başında bulunan Ancelotti sahasında 2-0 kazanmış İstanbul’da 1-1 berabere kalmıştı. Bu sezonda Real Madrid İstanbul’da Galatasaray’ı 6-1 yenmeyi başardı. 

Isco Suarez, 9.Şampiyonlar Ligi Maçında 4.Golünü Attı. 

Real Madrid’in sezon başında transfer ettiği Isco, Şampiyonlar Ligi’nde 9.maçında 4.golünü attı. Geçen sezon Malaga forması altında 3 gol atan Isco bu sezonda ilk maçında ilk golünü attı. 

Real Madrid bu sezon başında toplamda 5 oyuncu transfer etti. Özellikte Gareth Bale ve Isco transferleri büyük ses getirdi. Bu iki hücum oyuncu yeni sezonda Real Madrid’in oynadığı 5 maçta 5 gol attı. En yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen iki oyuncudan biri olan Gareth Bale ilk maçında Villarreal karşısında 1 gol atarken Isco oynadığı 5 maçta 4 gol atmayı başardı.

Galatasaray Sahasında Real Madrid Karşısında İlk Kez Kaybetti. 

Galatasaray ile Real Madrid takımları Avrupa kupalarında 6 kez karşılaştı. Oynanan 6 maçta Galatasaray 3 kez, Real Madrid 3 kez galip geldi. Galatasaray 2000-01 sezonunda Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükseldiğinde Real Madrid ile eşlemiş sahasında 3-2 yendiği rakibine deplasmanda 3-0 kaybedip elenmişti. Galatasaray aynı sezon başında UEFA Süper Kupa maçında Real Madrid’i uzatmalarda Jardel’in attığı golle 2-1 yenip kupayı müzesine götürmüştü. Galatasaray geçen sezonda Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında rakibine deplasmanda 3-0 mağlup oldu sahasında ise 3-2 yendi. Real Madrid bu sezon ise Galatasaray’ı deplasmanda 6-1 yenmeyi başardı. 

<< Önceki Haber Galatasaray - Real Madrid maçına damgasını vuran olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER