Lazio - Fenerbahçe maçında iki gol var -Maç sonucu

Fenerbahçe, Avrupa'da tarih yazmaya devam ediyor. Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Lazio ile 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk kez yarı final oynamaya hak kazandı. Lazio 1-1 Fenerbahçe

Lazio - Fenerbahçe maçında iki gol var -Maç sonucu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında İtalya'nın Lazio takımıyla yaptıkları mücadelede hasta olan Mehmet Topal'ın yerine Selçuk Şahin'i 11'e dahil etti. Soğuk algınlığı nedeniyle sarı-lacivertli ekibin dün akşam yaptığı son çalışmaya da katılamayan Mehmet Topal, Lazio'ya karşı yedekler arasında tutulurken, orta alanda Meireles'in yanında Selçuk Şahin görev aldı. Hastalıkları bulunan diğer futbolcular Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz ve Ziegler ise maça hazır hale gelerek, ilk 11'deki yerlerini aldı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda bulunmayan Moussa Sow'un yerine orta alanın solunda Caner Erkin görev yaptı.

Kocaman, son lig maçında Orduspor'a iki gol atan genç futbolcu Salih Uçan'ı ise yedekler arasında tuttu.

Ev sahibi takımda ise kırmızı kart cezalısı Onazi'nin yanı sıra Alvaro Gonzalez, ilk 11'in dışında kaldı. Bu iki oyuncunun yerine Biava ve Ledesma forma giydi. İtalyan temsilcisinde sarı kart cezalısı Mauri de kadroda yer almadı.

Mücadeleye 2-0'ın avantajıyla başlayan tamsilcimiz oyunu kendi yarı alanında kabul edip Kuyt ve Caner gibi hızlı adamlarıyla pozisyon ararken, ev sahivbi ekip ilk 45 dakikada sürekli ceza sahası dışından şutlarla Volkan'ın kalesini yokladı. Candreva, Ederson ve Hernanes ile ataklar geliştiren İtalyan ekibi, temsilcimizin savunma hattını aşamayınca ilk bölümde kalemizde tehlikeli bir pozisyon yaşanmadı. Ancak 41. dakikada Ederson çaprazda Volkan ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda tecrübeli kaleci topu kornere çeldi.

İlk yarı bu skorla sona erdi, ikinci yarı ise Lazio baskısıyla başladı. Candreva'nın sağ kanattan zorladığı pozisyonlarda gol arayan İtalyanlar, 60. dakikada Lulic'in kafa golüyle  öne geçmeyi başardı.

Ancak golden sonra oyundan düşmeyen temsilcimiz, 73. dakikada yarı finali getriecek golü de buldu. Hızlı hücumda Webo'nun pasında Caner, topu soğukkanlı bir şekilde çekti ve nefis  vurdu. 

kalan bölümde kontrolü bırakmayan temsilcimiz, maçı 1-1 bitirmeyi başardı ve İtalyan devi Lazio'yu kupanın dışına itti. Tarihinde ilk kez Avrupa2da yarı final oynama hakkı kazanan temsilcimizin Amsterdam öncseinde sadece 180 dakikası kaldı. 

LAZİO 1-1  FENERBAHÇE

STAT: Roma Olimpiyat
SAAT: 22.05
YAYIN: Star TV
HAKEM: Pavel Kralovec

LAZİO: Marchetti, Biava, Ciani, Radu, Candreva, Ledesma, Hernanes, Cana, Lulic, Ederson, Kozak
YEDEKLER: Bizzarri, Crecco, Gonzalez, Cataldi, Klose, Rozzi, Floccari
TEKNİK DİREKTÖR: Vladimir Petkovic

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, Meireles, Cristian, Selçuk, Caner, Kuyt, Webo
YEDEKLER: Mert, Hasan Ali, Bekir, Mehmet Topal, Krasic, Mehmet Topuz, Salih Uçan
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman



<< Önceki Haber Lazio - Fenerbahçe maçında iki gol var -Maç sonucu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER