'Takımın kimyası o olayla bozuldu'

Galatasaray'ın eski yardımcı antrenörü Hasan Şaş'tan çarpıcı açıklamalar....

'Takımın kimyası o olayla bozuldu'

Fatih Terim döneminde yardımcı antrenörlük yapan Hasan Şaş, “Bir şekilde başkan ve hoca anlaşamadı, ayrılıklar yaşandı. Ondan sonra Galatasaray'ın kimyası bozuldu. Ondan sonra yüksek paralara Mancini geldi, sonuç ortada. Yeni Galatasaray’da da hiçbir şey göremiyorum” dedi.

NTV Spor'a konuşan Galatasaray’ın eski futbolcusu ve antrenörü Hasan Şaş, transferleri değerlendirirken, önemli açıklamalar yaptı. 

Sarı kırmızılı kulübün transfere çok para harcadığını söyleyen genç antrenör, "Bizim kaldığımız dönemde 22 milyon bonservis harcadık 2. yıl da aynı şekildeydi ama 2 yıl şampiyonluk ve kupalar var" dedi.

İşte Hasan Şaş'ın o sözleri;
"Bir şekilde başkan ve hoca anlaşamadı, ayrılıklar yaşandı. Ondan sonra Galatasaray'ın kimyası bozuldu. Yüksek paralara Mancini geldi, çünkü alelacele yapılan bir tercihti. Çünkü Galatasaray şampiyonlar ligi'nde Juventus maçına çıkacaktı. Gerçekten ekibi ile birlikte yüksek paralara geldi. Ama Fatih Terim'den sonra Mancini olurdu. Hoca yeni geldi, tamam. Yeni bir ülkeye... Belirli sistemi olmayan bir ülkeye. Çünkü çalıştığı yerlerde hep sistemi belli ve oturmuştu. Antrenmanını yaptırır, evine gider, takımını çalıştırır... Yani bizim sistemimiz gibi değildir."

Mancini'nin transferlerini eleştiren Hasan Şaş, "Devre arasında 10 tane oyuncuyu nereye aldı? Kaçı oynadı veya kaç tanesini o tercih etti? Yoksa Hoca İtalya'dayken mi bu transferler oldu? Bunların hepsi Galatasaray'ın parası olduğu için bizim canımızı acıtıyor" şeklinde konuştu.
 
“HİÇBİR ŞEY GÖREMEDİM GALATASARAY’DA”

 "Yeni sezondaki Galatasaray'ın maçlarını izlediğini belirten Hasan Şaş, "Şimdi Prandelli kendi oynatacağı futbola göre oyuncular seçti. Bunlara da yüksek paralar verildi. Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarını seyrettim, hiçbir şey göremedim Galatasaray'da... 2-3 hafta daha beklemek istiyorum. Beklemek lazım. Aslında transferler doğru yerlere yapılıyor ama doğru isimler mi? Pandev'in ne yapacağı ve hangi oyuncunun yerine kullancağı önemli. Bir kere Muslera'yı kullanıyorsun. Melo, Sneijder ile 3 ediyor. Savunmanın tamamının yerli olması şansı Fenerbahçe'de var, Galatasaray'da yok."
 
“SABRİ, MANCİNİ YÜZÜNDEN AYRILDI”

Tarık Galatasaray'da direkt oynayabilir mi?" sorusuna, "Türkiye'de bek yok. İki yerde oynayabilecek Tarık var, Sabri var. Veysel ile olmayacağı çok belli. Şampiyonlar Ligi maçında Galatasaray Veysel ile çok ileri gidemez. Zaten Eboue gibi bir beki gördükten sonra onun yerine oynayacak oyuncuyu beğenmemiz çok zor. Tarık Çamdal bu yükü kaldırır mı? Soru işareti. Galatasaray'da baktığımız zaman şu anda her şey soru işareti. Semih'in yanında kim oynayacak? Alex Telles solda oynarsa yabancılar ne olacak? Dışarıda kalan oyuncular da var Sabri dışında. Diğerleri yönetim kurulunun kararlarıdır ama Sabri Mancini ile olan problemleri yüzünden Galatasaray'dan ayrıldı. Bu konuda Prandelli'ye de çok baskı yapıldı ama bence burada Mancini'nin raporu çok önemli. Çünkü devre arasında Sabri, Mancini ve yardımcıları arasında bir problem olmuş. Disiplin sorunu. Sonra da bu karar alınmış. Tabii Eskişehirspor da bu sorunu bilince Tarık Çamdal'ın bonservis bedeli 4 milyon 750 bin Euro oluyor. Yabancı sınırlaması yüzünden 2 milyon Euro’luk oyuncu da 5 milyon Euro oluyor" sözlerini kullandı.
<< Önceki Haber 'Takımın kimyası o olayla bozuldu' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER