UEFA Fenerbahçe'ye ceza veremez

UEFA'nın açtığı soruşturma Fenerbahçe yönetimini harekete geçirdi. Sarı-Lacivertli yöneticilerden alınan bilgiler camianın yüreğine su serpecek cinsten.

UEFA Fenerbahçe'ye ceza veremez

Siteden yapılan açıklamanın yanı sıra bir yöneticinin sözleri şöyle:

"UEFA'nın bize ceza vermesi mümkün değil. TFF Tahkim Kurulu tarafından Fenerbahçe aklanmıştır. UEFA'nın dikkate alacağı kanıtlar bunlardır. Bu kanıtları es geçip bize ceza vermeleri durumunda TFF'yi de şikeyi aklama gerekçesiyle cezalandırmaları gerekir. Bu durumda Avrupa kupalarına hiç takım gönderemeyiz. Böyle bir şey olsa zaten UEFA tarafından TFF uyarılırdı.

UEFA, bunu engellemek için TFF'den Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili kararını tekrar gözden geçirmesini isteyebilir. İstese dahi TFF Tahkim Kurulu kararının üzerinde bir karar alınması hukuken mümkün değil ve bu kararlar değiştirilemez.

UEFA'nın başlattığı bir soruşturmayı nihayete erdirmesi gerekmektedir. Şu an yapılan rutin işlem de budur. Sevkedilmek ceza alacaksın anlamına gelmiyor. Fenerbahçe'nin bir suç işlemediği TFF Tahkim Kurulu tarafından kesinleştiği için UEFA Disiplin Komitesi tarafından da suçsuz bulunacaktır.

Herkesin içi rahat olsun, bizim cezalandırılmamız için, tüm teamüllerin ve hukuk kurallarının çiğnenmesi gerekiyor. UEFA kendisi açısından, hukuku hiçe sayan, bağlayıcı olacak ve emsal teşkil edecek bir karar veremez. federasyonlar özerktir. TFF'nin UEFA ile istişareleri, CAS davasının çekilmesi ve tahkim kararları sonucunda bu iş bitmiştir. UEFA disiplin müfettişi tarafından TFF Hukuk Organları tarafından verilmiş kararlara itibar edilmeyerek, 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararına itibar edilmesi UEFA tarafından her fırsatta dile getirilen futbol hukukunun bağımsızlığı prensibine de aykırıdır.

UEFA'nın verebileceği en büyük ceza, Tahkim Kurulu tarafından suçlu bulunan kişilere men cezası olabilir." 
DHA
<< Önceki Haber UEFA Fenerbahçe'ye ceza veremez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER