Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda kupa Sierra Leone'nin

101 farklı ülkeden 3500 üniversite öğrencisi futbol için buluştu.

Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda kupa Sierra Leone'nin

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu tarafından tertip eden, 101 farklı ülkeden 3500 üniversite öğrencisinin katıldığı 12. Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda kupa heyecanı Maslak TİM Show Center'da yapılan tören ile yaşandı.

Turnuvanın şampiyonu Batı Afrika ülkesi Sierra Leone olurken, ikinciliği Suriye, üçüncülüğü ise Bosna Hersek ülke takımları elde etti. Dereceye giren takımlara ödülleri geceye katılan taninmiş adlar tarafından verildi. 

Muhteşem görsel şovlar eşliğinde gerçekleşen ödül gecesine, A Ulusal Takımlar Daha Önceki yöneticilerinden Ayhan Bermek, Beşiktaş Kulübü Daha Önceki yöneticilerinden İhsan Kalkavan, tertip kurulu azalarından Aydınlı Grup CEO'su Ahmet Said Kavurmacı, Galatasaray'ın daha önceki oyuncularından Ayhan Akman, Fenerbahçe'nin daha önceki oyuncularından İlker Yağcıoğlu, iş adamları ve turnuvada yarışan 101 ülkenin sporcuları katıldı. 

BERMEK: BU ÖĞRENCİLERİMİZ KÜLTÜR VE BARIŞ ELÇİLERİ OLACAK 

12. Uluslararası Futbol Şampiyonası tertip kurulu azasi Ayhan Bermek, "Bu gece olağan bir gece değil. 11 senedir devam eden organizasyon her geçen yıl zamanla büyüyor. Buradaki gençlerimiz kendi ülkelerine döndükleri vakit kültür elçilerimiz ve sulhun temel taşları olacaklar. Futbolun birleştirici gücünü biliyorsunuz. 1998 Dünya Kupası'nda, birbirine düşman İran ve ABD aynı turnuvada karşılaşıp, arkadaşça mücadele ettiler. Bu şampiyona vesilesiyle de bu yıl 3500 öğrenci birbirlerini tanıyıp kaynaştılar." dedi. 

Öte yandan yılın" en iyi orta alan oyuncusu" ödülünü alan lakin mazereti nedeniyle geceye katılamayan Fenerbahçeli Cristian Baroni de talebelere şu iletisi gönderdi. "Böylesine bir ödülü bana layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Brezilya isiminin da bu merasimde geçmesi beni ayrıca mutlu etti." 

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu'na bağlı derneklerin 2002 yılından bu yana örgütlü ettiği Uluslararası Futbol Şampiyonası'nın bu yıl onikincisi gerçekleşirken, 101 farklı ülkeyi temsil eden ulusal takımlarda yer alan 3500 öğrenci şampiyonada fair-play adına meşin yuvarlağın peşinde koştu. 

Geçtiğimiz yıl yalnizca İstanbul'da öğrenim gören uluslararası talebelerin katılımı ile 90 farklı ülke delegasyonu ulusal takımının yer aldığı şampiyonada bu yıl, Marmara Bölgesi'nde bulunan 8 farklı şehirden katılım gerçekleşti ve 101 farklı ülkenin delegasyonu ulusal takımları organizasyona katıldı.

Uluslararası Futbol Şampiyonası'nın Tertip Kurulu'nde, Türk Futboluna emekleri geçen Beşiktaş Spor Kulübü daha önceki yöneticilerinden İhsan Kalkavan, Türkiye Futbol Federasyonu daha önceki yöneticilerinden Ayhan Bermek ve Hakan Şükür gibi adlar yer alıyor.


<< Önceki Haber Uluslararası Futbol Şampiyonası'nda kupa Sierra Leone'nin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER