Yanal'dan Melo'ya ağır gönderme

Başarılı Teknik Direktör, isim vermeden Felipe Melo'ya ağır göndermeler yaptı.

Yanal'dan Melo'ya ağır gönderme

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, G.Saray derbisindeki hareketleri tartışma konusu olan Sarı-Kırmızılı oyuncu Felipe Melo’ya sert tepki gösterdi. İsim vermeden Brezilyalı futbolcuya yüklenen tecrübeli çalıştırıcı, “Böyle çirkin tavırlarda olanların Türk futbolunun içinden ayıklanması ve temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, derbideki hareketleri tartışılan Galatasarayfutbolcu Felipe Melo için ağır göndermede bulundu.

 Sarı-Lacivertli ekibin eski yöneticilerinden Cihan Kamer’in sahibi olduğu The Market’te gerçekleştirilen öğle yemeğine FB TV’nin sorularını cevaplayan tecrübeli çalıştırıcı, talihsiz bazı maçlar oynadıklarını söyledi. Yanal, çok çirkin ve gereksiz bir tarzın oluşturduğu gerginliğin iki dost kulübün rekabetine zarar verdiğini dile getirdi. Emre Belözoğlu’nun atılmasına yol açan ve agresif tavırlarıyla dikkat çeken Brezilyalı orta saha Melo’nun ismini kullanmayan deneyimli teknik adam, “Böyle çirkin tavırlarda olanların Türk futbolunun içinden ayıklanması ve temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Rakiplerin kendilerini pek ilgilendirmediğinin altını çizen başarılı hoca, şöyle devam etti: “Futbol, çok güzel bir oyun. Ülkemizde futbol heyecanının futbol sahasının içindeki kaliteyle birleşerek kalması çok önemli. Herkes birbirini yeniyor. Herkes birbirine üstünlük kurmak için mücadele ediyor. Futbolun karşılıklı olan saygısı ve sevgisi devam etsin. Futbol kazansın. Futbol kazandıkça futbola olan ilgi arttıkça hepimiz kazanacağız.”

Antalyaspor karşılaşmasının önemine de değinen Fenerbahçe Teknik Direktörü, en erken sürede matematiksel olarak şampiyonluğu garantilemeyi hedeflediklerini dile getirdi. Yanal, “Ligde pozisyonumuz ortada. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. Her maçta pozitif oyunu ortaya koymak istiyoruz. Her maçın kendine göre bir karakteri ve özelliği var. O özelliği oyuncuların kalitesiyle birleştirerek seyredenlerin keyif alacağı bir Fenerbahçe oluşturmaya çalışıyoruz. Oyuncuların buna büyük katkısı var.” sözlerini kullandı.

EMRE BELÖZOĞLU: Mağlubiyetin sorumluluğunu üzerime alıyorum

Zaman'da yer alan habere göre, Sarı-Lacivertli ekibin milli futbolcu Emre Belözoğlu da perşembe günleri düzenlenen takım yemeğinin artık ‘şampiyonluk yemeği’ halini alması için kolları sıvadıklarını kaydetti. Takım içinde hiyerarşik yapıyı, başarıyı getiren etmenler arasında gösteren 33 yaşındaki yıldız, derbide yaşananları da şöyle anlattı: “Ortada kaybedilen 3 puan var. Takımın kaptanı olarak kaybedilen 3 puanda en büyük sorumluluğu kendimde görüyorum. Takımımı yalnız bırakmamam gerekiyordu. Ortam ne olursa, karşıdaki rakibin niyeti ne olursa olsun bunu yapmamam gerekiyordu. Bundan dolayı herkesten özür diliyorum ama günün sonunda herkes ahlakının gereğini sergiler. Biz de geçmişte hatalar yaptık. Ama bu kadarının karşımıza çıkacağını düşünmemiştik. Hiçbir profesyonel futbolcu da düşünmez sanırım.”

Emre ile birlikte ızgaranın başına geçip takım arkadaşlarına et hazırlayan kaleci Volkan Demirel ise Galatasaray maçı konusunda şu değerlendirmeyi yaptı: “Derbi geçmişte kaldı. Herkesin yaptığı kendinedir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Herkes yaptıklarıyla kalır, bizim için hiç dert değil.” FB TV’deki röportajın sonunda Emre Belözoğlu yemek yapmayı bilmediğini ve mutfağa pek girmediğini itiraf ederken Volkan, iddialı konuştu. Milli file bekçisi, “Mesleğim kalecilik. Yemek üzerine kurulu bir hayatım var!” diyerek esprili bir yaklaşım sergiledi.


 Yedek oyuncular Antalyaspor’u gözüne kestirdi

Süper Lig’de pazar günü Medical Park Antalyaspor’la karşılaşacak lider Fenerbahçe, çalışmalarını sürdürüyor. Çok sayıda cezalı ve sakat oyuncusu bulunan Sarı-Lacivertlilerde Teknik Direktör Ersun Yanal, mecburen önemli değişikliklere imza atacak. Gökhan, Egemen, Bekir, Emre, Mehmet Topal ile Emenike’nin yokluğunda öncelikle Mehmet Topuz, Kadlec, Selçuk, Salih, Alper ve Webo gibi isimler görev bekliyor. 11’de başlaması muhtemel bu oyuncular, idmanlardaki performansıyla da ‘hazırım’ mesajı veriyor.
<< Önceki Haber Yanal'dan Melo'ya ağır gönderme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER