"Tecridin anlamını kendinize göre yorumluyorsunuz"



CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e tecrit uygulanmadığına ilişkin açıklama yapan Adalet Bakalığı'na tepki gösterdi.

Sarıbal, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün hiçbir şekilde birbiriyle görüştürülmediğini belirterek, "İkisi adeta bir tecrit altındalar. Bunu şiddetle kınıyoruz." dedi.

Adalet Bakanlığı ise ise Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında, ceza infaz kurumunda tecrit uygulandığı iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada "Bugüne kadar hiç bir hükümlü ve tutukluya tecrit uygulaması yapılmadığı gibi adı geçen tutuklulara da tecrit uygulaması yapılması söz konusu değildir." açıklamasını yapmıştı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Sarıbal, Erdem Gül ile Can Dündar ziyareti sonrasında gündeme getirdiği tecrit açıklamasını yazılı olarak yalanlayan Adalet Bakanlığı'na tepki gösterdi. Sarıbal, bakanlığın tecrit kelimesinin anlamını kendisine göre yorumlayarak yapılan zulmü hafifletemeyeceğini söyledi. CHP Bursa Milletvekili, "Adında Adalet geçen kurum adaletten uzak olduğu gibi doğruyu söylemekten aciz. Bu kurumu iddialarımın aksini ispat etmeye davet ediyorum." çağrısında bulundu.

Orhan Sarıbal, sözlerini şöyle sürdü: "Biz Can Dündar ve Erdem in birbirleriyle görüştürülmediğinden bahsediyoruz. Bu bir tecrittir diyoruz. Adalet Bakanlığı tecrit yok diyor. Daha ne olmalı tecrit olabilmesi için. Adalet Bakanlığı konuyu çarpıtarak konunun kamuoyunun dikkatinden kaçırmak istiyor. Kamu vicdanı yaralıdır, ivedilikle çözüm üretilerek memleket dünya gözü önünde yaşanan bu basın özgürlüğü ihlaline son verilmelidir. Çözüm basittir. Meclisin iradesi yeterlidir. Biz üzerimize düşeni yapmaya her zaman olduğu gibi bugün de hazırız. Ailesiyle iki defa görüşmesi tecrit olmadığı anlamına gelmez. Tecridin anlamını Adalet Bakanlığı tarafından bilinmediğini düşünüyorum. Türk Dil Kurumu'nda tecridin anlamı şöyle açıklanıyor. 'Herkesten veya her şeyden ayırmak, bir kenara koymak' Erdem Gül ve Can Dündar diğer mahkumlar ve birbirleriyle görüştürülmediği için tecrit ediliyor demiştik. Aksini iddia edebilir misiniz?"
CİHAN
<< Önceki Haber "Tecridin anlamını kendinize göre yorumluyorsunuz" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER