Temelini Çelik ve Arınç'ın attığı anaokuluna baskın

Ülkenin terör konusunda sakıntılı süreçten geçtiği şu günlerde polis mesaisini okullara ayırıyor. Dün, Diyarbakır'da zorla kepenk kapattırılan esnafın derdine çare olamayan polis, aynı anlarda 8 farklı kurumla okul basmıştı. Ellerde metreler, kapı genişliği ölçüldü, kolonlar hesap edildi, tabelalar incelendi… O saatlerde benzer manzaralar birçok ilde olduğu gibi Manisa'da da yaşandı.

Temelini Çelik ve Arınç'ın attığı anaokuluna baskın

Polis eşliğinde Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'ne denetim baskını düzenleyen yedi kurum, bugün de Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'na denetim baskını yaptı. Polis, daha önce de Zonguldak'ta da çocukların bulunduğu kreşi basmış, oyuncakları bile incelemişti.

Elde ettiği başarılarla Manisa'nın ve Türkiye'nin gururu olan Özel Şehzade Mehmet anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'na polis eşliğinde düzenlenen denetim baskınına Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Maliye denetçileri, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğü ve Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri katıldı. Denetim sırasında polis okulda güvenlik önlemi alırken basın mensupları içeriye alınmadı. Saban başlayan denetim baskınına tepki gösteren öğrenci velileri de okullara giderek sahip çıktı.

ZONGULDAK'TA DA KREŞ BASILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde polis, Zonguldak'ta da çocukların bulunduğu esnada kreş basmıştı. 28 Şubat'ın 'telekulakçı' diye tanınan Emniyet Müdürü Osman Ak'ın talimatıyla yapılan baskında, çocukların el işleri, oyuncakları bile didik didik incelenmişti. Ak'ın "Binada çocuk yoktu" yalanı ise, bizzat kamera kayıtlarıyla ortaya çıkmıştı.

VELİLER OKULUNA SAHİP ÇIKTI

Manisa'da, Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci velileri, polis eşliğinde 7 kurum tarafından denetim baskını düzenlenen okullarına sahip çıktı. Veliler, okula gelerek tepki gösterdi. Bu zamana kadar okullarına sahip çıktıklarını ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen veliler, bu okullardan yetişen güzel insanların, bu ülkenin geleceğini inşa edeceğini kaydetti.

Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yerkazanoğlu, dün Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi'ne polis eşliğinde düzenlenen denetim baskını sebebiyle bir ilkle karşılaştıklarını söyledi. Başka şehirlerde de bu tür olaylarla karşılaştıklarını dile getiren Yerkazanoğlu, "Zaten beklediğimiz baskın. Dün lisemiz karşılaştı. Polis denetiminde 8 tane kurumdan memur arkadaşlar geldiler. Okulumuzda bütün gün boyunca denetim yaptılar. Bitiremediler, bugün de devam ediyorlar. Daha o bitmeden bugün ilköğretimde, yine aynı şekilde polis eşliğinde 8 tane kurumdan görevli arkadaşlar ilköğretim kurumuna geldiler." dedi.



'TEMELİNİ MECLİS BAŞKANI ATTI, AÇILIŞINI MECLİS BAŞKANI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANI YAPTI'

Bu ilköğretim okulunun, dönemin Meclis Başkanı tarafından temelinin atıldığını belirten Yerkazanoğlu, "Bu okul, açılışında zamanının Milli Eğitim Bakanı ile Meclis Başkanı'nın, 'Böyle güzel bir kurum, böyle güzel okul' diye öve öve bitiremediği, herkese örnek gösterdiği bir okul. Bu fiziki yapısı. Fiziki yapısı dışında her sene aldığı birinciliklerle, son 10 yıldır Manisa'nın bütün lise, üniversite sınavlarındaki birinciliklerini bu okullar çıkarmışlar. Bu da içeriği. Zaten dünya çapında dürüst, düzgün, ahlâklı insan yetiştirmesiyle meşhur okullar bunlar. Bu da zaten test edildi ve dünya tarafından onaylandı. Şimdi gelmişler bu kurumlara polis eşliğinde, 'buralarda bir hata bulur muyuz, buralarda bir şey bulur muyuz' derdindeler. Bence aradıkları, buralarda bulmak istedikleri, 'bunlar nasıl yapıyor bu işi' diye onu arıyorlar diye düşünüyorum. Gelip buradaki denetimlerde bunlar bu başarıları, bu ahlâklı çocukları hangi şartlarda, nasıl ortamlarda, nasıl yetiştiriyorlar diye bakıyorlar ve kendilerine buradan bir rol model çıkarmak istiyorlar diye düşünüyorum. Gelsinler, bizim her şeyimiz şeffaf, her şeyimiz açık, baksınlar. Keşke aynısını onlar da yapsalar, başarsalar. Sanıyorlar ki bu okulların fiziki şartlarıyla bunlar gerçekleşiyor. Bunlar buradaki fedakâr öğretmenlerle gerçekleşiyor, buradaki fedakâr çalışanlarla bu başarılar elde ediliyor. Onlar sanıyorlar ki buradaki fiziki şartlarla elde ediliyor ama maalesef değil. Aradıklarını bulamayacaklar, çünkü bu sene zaten Milli Eğitim'in bize dördüncü gelişi. Dört kez teftiş etmiş, SGK üç kez teftiş etmiş. Zaten devamlı teftiş altındayız. Bu teftişin ne lüzumu var, polis eşliğinde?" diye konuştu.

'ÖĞRETMENLERİMİZ PARANIN PULUN HESABINI YAPMIYOR'

Lisede oğlu, ilköğretimde kızı okuyan Şermin Ayaydın, yapılanları çok anlamsız bulduğunu söyledi. Bunun tam anlamıyla bir saçmalık olduğunu düşündüğünü belirten Ayaydın, "Çünkü bu kadar başarılarıyla ün yapmış okulların, hani içeride bir sürü kupalar var, başarı belgeleri var, hiçbir sorun yok. Devlet okullarında bu kadar sorun yaşanırken bizim okullara bu şekilde gelinmesi, gerçekten bana çok anlamsız geliyor. Artı şu zamanda tam öğrenci kayıtlarının olduğu dönemde gelinmesi çok manidar. Artık söylemeye dahi gerek duymuyoruz. Dün bir ilimizde kepenkler indirildi. Bu keşmekeşin yaşandığı, bu kadar karışıklığın olduğu ülkemizde, kalkıp da hiçbir sorunun, sıfır sorunun olduğu bu şekildeki okullara polis eşliğinde baskınlara gelinmesi, dediğim gibi anlamsız. Hiçbir yorum yapamıyorum. Bir gerekçesi yok, çok saçmalık, olmayacak şeyler. Biz okulumuzdan çok memnunuz. Ben bir veli olarak çok memnunum. 8-9 senedir bu okulun velisiyim, kesinlikle hiçbir şikayetim yok. Yani öğretmenlerimiz çok fedakâr, paranın pulun hesabını yapan öğretmenler değiller. Ben bunu bizzat yaşayarak gördüm burada. Allah bin kere razı olsun hepsinden. Okulumuzdan hiçbir şikayetimiz yok. Biz hep buradayız, bırakmayız. Çok üzülüyoruz, okullarımız haketmediği şeyleri yaşıyor." şeklinde konuştu.

'GÜZEL İNSAN YETİŞSİN DİYE ÇOCUĞUMU BURAYA GÖNDERİYORUM'

Öğrenci velisi Gülay Boynueğri de bir oğlunun buradan mezun olduğunu, bir oğlunun da hala okuduğunu söyledi. Okuldan ve çocukların yetişme tarzından çok memnun olduklarını aktaran Boynueğri, "Bu okullara yapılan bu davranışlar çok zorumuza gidiyor. Ben geçen hafta Kahramanmaraş'taydım. Bir tane yakınımı şehit verdik. Şehitler verirken güzel nesiller yetiştiren okulların böyle basılmasına, zorbalık yapılmasına çok üzülüyoruz. Bizim geçen hafta içimiz yandı. Gitsinler, oralarla uğraşsınlar. Yazık, günah o insanlara. Ne kötülük gördüler bu okullardan? Her şey ortada. Oğlum, dün baskın düzenlenen okulda okuyor. Bir yakınımı şehit verdim. Oralarda analar ağlarken buralarda güzel nesiller yetiştiren okullara bu şekilde davranılması bizi çok üzüyor. Zannediyorlar ki acaba böyle yaparsak bu okullara öğrenci verilmez mi? Daha çok öğrenci verilir. Biz her şeyimizi bu okula veririz, bu okulun ayakta kalması için. Hiç zannetmesinler bu okullar yalnız. Bu vatan yalnız değil. Biz bu vatan için evlat yetiştiriyoruz, böyle güzel nesiller yetişiyor burada. Çok üzgünüz, haketmiyoruz biz bunları. Ne yapmaya çalışıyorlar, anlam veremiyoruz. Biz bu vatana güzel insanlar yetiştirme çabası içerisindeyiz. Vatanını, milletini seven insanlar yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Güzel insan yetişmesi için evlatlarımı buraya veriyorum, vermeye devam edeceğim. Buralarda asla hiçbir şey olmayacak. Biz buraları ne zorluklarla açtık, neler çektik. Ekmeğimizden kestik, aşımızdan kestik bu okullar ayakta kalsın diye, yine yaparız. Allah'ın izniyle burası için her şeyimizi feda ederiz, bu okullar ve bu kurumlar için." dedi.

'BU YAPILANLAR, DÜNYA STANDARTLARINDA NEFRET SUÇUNA GİRİYOR'

Öğrenci velisi Şemsime Çapraz da okulundan çok memnun olduğunu söyledi: "Çocuğum burada 1. sınıfa gitti, bu sene 2. sınıfa geçti. Çok memnunuz okulumuzdan. Çok güzel bir eğitim öğretim yılı geçirdik. Yaz tatilinde öğretmenimiz sürekli aradı. Biz ilgi alakadan, çocuğumuza verilen eğitimden çok memnunuz. Böyle şu anda polisleri filan okulda görmekten dolayı zaten çok üzgünüm. Bu yüzyılda okul baskını, yani gerçekten insan anlayamıyor açıkçası, çünkü teknoloji, eğitim, bilim çağında okulların basılması hiçbir devlette, hiçbir ülkede, ben zannetmiyorum bir Afrika'da olsun, Asya'da olsun, diğer gelişmemiş ülkelerde bir okul baskını ben duymadım. Dış haberlerde böyle bir şey görmedim açıkçası. O açıdan çok üzüldüm ve bakıyoruz sadece. Bir Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'nın bir lisesine gidiliyor, bir ilköğretim okuluna gidiliyor. Seçilmiş olması da ayrı bir şey yani. Hani o zaman bu bence dünya standartlarında nefret suçuna giriyor. Bizler artık eğitimli insanlarız, genç veliler var burada, üniversite mezunu herkes. Az buçuk biz olayları ölçüp tartan insanlarız. Böyle insanlar aptal yerine koyulmasın. Her şeyi görüyoruz, biliyoruz. İstiyoruz ki huzurlu bir devletimiz olsun, her etnikten insanlar, herkes dini olsun, etniği olsun, her şekilde barış içerisinde olan bir ülke istiyoruz. Gerçekten bu okulların barış köprüsü olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımızı bu yüzden bu okullara gönderiyoruz. Çok memnunuz okulumuzdan. Bir şey çıkmayacağından da zaten eminiz ama polis baskını filan çok enteresan şeyler, bir okulun böyle basılması. Biz böyle şeyler görmedik ama hiçbir şey çıkmayacağını biliyoruz, eminiz. Okulumuza güvenimiz tam. Veliler olarak zaten arkasındayız, her zaman yanlarındayız. Onlar da her zaman çocuklarımızın arkasındalar. Bu ülkenin geleceğini, güzel insanların inşa edeceğini düşünüyorum. Gerçekten bütün okullarımız böyle olsun. Türkiye'deki bütün okullar böyle olsun. Çocuklarımız böyle kaliteli eğitimler alsınlar. Vatanlarını, milletlerini sevsinler."

MANİSA'DA DENETİM BASKINI YAPILAN OKULU ARINÇ VE ÇELİK AÇMIŞTI

Manisa’da polis eşliğinde 7 kurum tarafından denetim baskını yapılan Özel Şehzade Mehmet Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışını, dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik birlikte yapmıştı. 19 Aralık 2008 tarihindeki açılışa Arınç ve Çelik, yaptıkları konuşmada okuldan övgüyle söz etmişlerdi. Açılışa ayrıca o dönemde Manisa Belediye Başkanı olan Bülent Kar ve dönemin AK Parti Manisa milletvekilleri de katılmıştı.. Okulun temeli ise yine o dönemde Milli Eğitim Bakanı olan Çelik atmıştı.

Bakan Çelik, açılıştaki konuşmasında okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etmişti. Türk müteşebbislerin, dünyanın dörtbir yanına Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu gibi okul yaptırarak Türk bayrağını dalgalandırdıklarını belirtmişti. Eğitime yapılan harcamaların önemini vurgulayan Çelik, Türkiye'de daha çok özel okul yapılması gerektiğini söylemişti. Bülent Arınç ise bu eğitim kampüsünün Türkiye 'de örnek teşkil ettiğini belirterek, "Şehzade Eğitim Kurumları yüzakımız. Burada yetişen öğrenciler, çeşitli etkinliklerde başarılara imza atıyorlar, madalya alıyorlar. Bunların yetişmesinde emeği geçen öğretmen ve velilerini tebrik ediyorum. Ayrıca bu okula maddi ve manevi katkıları olan herkese teşekkür ediyorum." demişti.
<< Önceki Haber Temelini Çelik ve Arınç'ın attığı anaokuluna baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER