TKBL Federasyon Kupası basın toplantısı Afyon'da düzenlendi


TKBL Federasyon Kupası Basın Toplantısı Afyon'da Düzenlendi

Türkiye Basketbol Federasyonu 2015-2016 Sezonu TKBL Federasyon Kupası Sekizli Final müsabakaları öncesi basın toplantısı, organizasyona ev sahipliği yapan Afyon'da düzenlendi.

Zafer Müzesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Afyon Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Afyon Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Afyon İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyon İl Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Lütfü Akgün ile kupada yer alacak takımların temsilcileri, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Afyon Basketbol İl Temsilcisi Feyzullah Demirkale, "Turnuvaya ve Afyon'a geldiğiniz için çok teşekkür ederiz. Tüm takımlara başarılar dilerim." dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ise yaptığı açıklamada, "Bu güzel mekanda toplantıyı yapabilmemiz için bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Güzel bir turnuva olacağına inanıyorum. Şehirde duyurularımızı gerçekleştirdik. Salonumuzu en iyi şekilde hazırladık. İlk iki gün eleme maçları oynayacağız. Daha önce Kanal 3 ve TRT'den yayın yapmak için çalıştık ancak kanallardaki yoğunluklar nedeniyle gerçekleşmedi. Bu konuda ciddi emek harcanıyor. Afyon'un bu değerli turnuvaya değer vereceğini ve tribünleri dolduracağına inanıyorum." dedi.

Afyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop da yaptığı konuşmada, "Valimizin proje odaklı, belediye başkanımızın spora destek anlamındaki motivasyonu bizleri bu turnuvaları almaya cesaret göstermemizi sağlıyor. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Bu organizasyonların yapılması için altyapı gerekiyor. İki yıl sonra Afyon'da şehir merkezi ve ilçelerde, yeni spor kompleksleri devreye girecek. Spor adına, altyapı oluşturma adına eksiklerimiz tamamlanacak. Katılımcı takımların hepsine teşekkür ediyorum. Umarım yeni spor kompleksimizle birlikte, şimdiden bir çok organizasyonu almaya başladık, daha güzel organizasyonlara imza atacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yaptığı açıklamada, "Son iki yılda Türkiye Basketbol Federasyonu basın toplantılarını burada gerçekleştiriyor. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının savaş planladığı bu yerde toplantı yapmaktan çok mutluyuz. Bu odaların hepsinde çok değerli komutanlarımızın hatıraları var." diyerek, şunları söyledi:

"Afyon'da spor sevgisi çok fazla. Özellikle basketbola olan ilgi-alaka çok yoğun. Üç yıl önce basketbol takımını kurarak bölgesel ligde mücadele ettik ve bir üst lige çıktık. Kurulduğumuz ilk yıl TBL'e katılma hakkını kazandık. Salonumuz maçlarımızın tamamında doluyor. Afyon'da ilgi günden güne artıyor. Spor Bakanlığımız Afyon'a yeni bir spor salonu yapıyor. Bu salonun içerisinde ayrıca dört salon daha var. Artık Afyon, her türlü spor branşlarına ev sahipliği yapabilecek."

Katılımcı takımlara başarılar dileyen Afyon Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu da, "Öncelikle burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 2016 yılının başına ciddi bir organizasyonla giriyoruz. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Hafta sonu da devlet büyüklerimiz, ilimizde misafir edilecekler. Bu organizasyonlar ilimizin ne kadar etkin olduğunu göstermekte. Tüm sektörlerde Afyon, bulunduğu konum, tarihi ağırlık ve zenginlikler bakımından hesaba alınmalıdır. Bu organizasyonda yer alacak takımların tamamına başarılar diliyorum. Spor, barış, kardeşlik ve sevgi demektir. Ülkenin en çok ihtiyacını duyduğu kardeşlik mesajlarının yeni yılla birlikte tüm insanlığa verilmesinde Afyon'un gerekeni yapacağına inanıyorum. Müsabakaların centilmenlik içerisinde geçmesini, basketbolseverlerin de tüm takımlara destek olmasını diliyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde katkısı olan tüm ilgililere şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Takım temsilcileri ve oyuncuların TKBL Federasyon Kupası Sekizli Final karşılaşmaları öncesi görüşleri ise şu şekilde:

Derya Rıza Zeren (Edremit Belediyesi Gürespor)
"Burada olmaktan çok mutluyuz. Sakatlıktan uzak bir turnuva diliyorum. Umarım turnuvada sonuna kadar gideriz."

Meriç Banu Yenal (Edremit Belediyesi Gürespor)
"Misafirperver bir şehirde olmaktan mutluyuz. Sezon başından bu yana çeşitli sakatlık sorunları yaşadık ama eklimizden geleni yapacağız."

Murat Bulca (Mersin Basketbol)
"Öncelikle tüm takımları selamlıyoruz. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Gülşah Çelebi (Mersin Basketbol)
"Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapan Afyon'da olmaktan mutluyuz. Herkese bol şans diliyorum."

Erdem Tunçluer (İstanbulgücü)
"Öncelikle TBF yetkilileri, TBF Başkanı Harun Erdenay'a ve Afyon yetkililerine teşekkür ediyorum. Sakatlıktan uzak bir turnuva diliyorum. Buradaki tüm takımlar 8'li finallerde olmayı hak etti. Kupada favori bir iki takım olsa da maçlar sahada oynanıyor. Eşit mesafede takımların kupada olduğunu düşünüyorum. Şansın yanımızda olması gerekiyor. Herkesin emeğine sağlık."

Gözde Albayrak (İstanbulgücü)
"Tüm sporcu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Emeğimizin karşılığını almak istiyoruz."

Yılmaz Saray (Nevşehir GHSİM)
"Burada olan tüm takımlara başarılar diliyorum. İyi bir kupa diliyorum."

Şeyma Kum (Nevşehir GHSİM)
"Sakatlıktan uzak bir turnuva diliyorum. Herkes ciddi emek verdi. Kupaya giden takım biz olmak istiyoruz."

Furkan Sağlık (OGM Orman Gençlik)
"Bu sezon ilk kez düzenlenen turnuvada olmaktan çok memnunuz. Bu turnuvayı düzenleyen Türkiye Basketbol Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Ayrıca son 8'e kalan takımları da tebrik ediyorum. Ligde 11'dce 11 yaptık ve burada kupayı kazanmak istiyoruz."

Seda Atlı (OGM Orman Gençlik)
"Burada olmaktan çok mutluyuz. Tüm takımlara başarılar dilerim."

2015-2016 Sezonu TKBL Federasyon Kupası 8'li Final müsabakaları programı şu şekilde:

Yarın
17.00 Edremit Belediye Gürespor - Mersin Basketbol
19.15 İstanbulgücü - Nevşehir GHSİM

7 Ocak 2016 Perşembe
17.00 OGM Orman - Bursa Büyükşehir Belediye
19.15 Osmaniye Gençlik - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

8 Ocak 2016 Cuma
17.00 1. Maçın Galibi - 2. Maçın Galibi
19.15 3. Maçın Galibi - 4. Maçın Galibi

10 Ocak 2016 Pazar
15.00 5. Maçın Galibi - 6. Maçın Galibi
CİHAN
<< Önceki Haber TKBL Federasyon Kupası basın toplantısı Afyon'da düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER