TRT'de Fatih Terim'e sert sözler!

A Milli Takımın dün gece İspanya'ya 3 - 0 yenilmesi sonrası TRT 1'de ekrana gelen Gündem Ötesi programına konuk olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Milli Takım futbolcularını ve Fatih Terim'i eleştirdi.

TRT'de Terim'e istifa çağrısı

İspanya maçının ardından TRT 1'de ekrana gelen ve Pelin Çift'in sunduğu "Pelin Çift ile Gündem Ötesi" programında konuk olan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Milli Takımı eleştirdi.

"Tarihten anlayan futboldan anlar"  diyen Şimşirgil, Milli Takım'ı "acemiler mangası"na benzetti.

Fatih Terim'i de eleştiren Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "Bu futbolcu nerenin futbolcusu olacağını bilecek, kimin adına kimi temsil ettiğini bilmesi lazım. Önce ona bunu öğreteceksin. Öğretemiyorsan bırak kardeşim" diyerek istifa çağrısında bulundu.

İşte Pof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in olay sözleri:

"Milli bit maç, milli bir duygu...İnsan coşmak sevinmek istiyor ama göremediğimiz zaman da üzülüyoruz... Daha üzüntüsü gayreti görememek, heyecanı görememek. Millet heyecanlı, millet gayretli ama o gayreti oraya çıkanlardan görmek istiyor. Siz seçilmiş insanlarsınız. Bir milleti temsil ediyorsunuz. Öyleyse hani derler ya 'kanının son damlasına kadar...' terinin son damlasına kadar çalışmalısın kardeşim. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki: 'Oynadı, gösterdi, gücü bu kadar' diyebilir. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz? Ben mesela fetihte anlatırım. Fatih Sultan Mehmet İstanbul önüne geldiği zaman, Bizanslılar diyor ki: 70 bin kişi sinek vızıldasa duyarsınız. 70 bin kişi nerede duracağını, nereye yerleşeceğini, nerede konuşlanacağını biliyor ve yarım saat içinde  bir makine disiplini gibi yerleşiyor. 2 sene muazzam bir hazırlık var... Bizim ise acemiler mangası gibi. Karşıdaki adam; ne yapacağını,kime atacağını, nereye koşacağını biliyor.  Akıl bu işte! Koşmakla değil. Futbol yarı 'akıl'dır. Akıl gittiği zaman; istediğin kadar koş, zıpla, hopla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih! Tarih okutacaksın, bilecek o savaşlarda; ne görüyor, ne yapıyor, nasıl yeniyordu... Tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur? Olmaz! Ben derim ki tarih ilmi faidesi herkese şamil olan bir ilimdir. Ulemanın zekasını arttırır. Fukahayı uyarıp basiret gözünü açar, avamı eski bilgilere, havası da gizli sırlara vasıl eder. Faidesi herkese lazım olan bir ilim... Futbolcuya da.  Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin." diyen Şimşirgil, Fatih Terim'ide sert sözlerle eleştirdi.
 
"Onların başlarındakini de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar... Olmayacak kardeşim bileceksin. Oraya para için mi çıkıyorlar? Bu yenilmek için çıkmaktır. Böyle bir oyun oraya hala transferini parasını düşünüyorsun. Ya milli maça çıkıyorsun hala da para alıyorsun... Onun aldığı para Türkiye'de yüz binlerce insana yetecek bir para... Bizi yenen Hırvatlar ne kadar alıyordu?.. Öyleyse bu futbolcu nerenin futbolcusu olacağını bilecek, kimin adına kimi temsil ettiğini bilmesi lazım. Önce ona bunu öğreteceksin. Öğretemiyorsan bırak kardeşim... Antrenörü de oraya gitmişken başka pazarlıklara girmesin... " diye sözlerine devam etti.

<< Önceki Haber TRT'de Fatih Terim'e sert sözler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER