30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı, hazırlanışı uygulanışı ve sonuçlarıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti ve dünya tarihinde önemli bir yer tutar


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşının hazırlanış, uygulanışı ve sonuçlarıyla Türkiye Cumhuriyeti devleti ve dünya tarihinde önemli bir yer tuttuğunu bildirdi.
     Güzelbey, yayımladığı kutlama mesajında, ulusun tüm kararlılığıyla girdiği kaderini tayin eden bu savaşta, Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir. İleri! emrine uyarak 9 Eylülde İzmire girdiğini ve Türkiyeyi paylaşmaya çalışan düşmana son darbeyi vurduğunu ifade etti.
     Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bu haykırış yeni kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temel direklerinden biri olmuştur. 90 yıl önce ülkemizi parçalamaya çalışanlar aldıkları cevapları bugün bile unutmayacaklardır. Türk ulusu atamızın açtığı çağdaş uygarlık yolunda kararlı yürüyüşüne sonsuza dek devam edecektir. Türk genci damarlarındaki asil kandan aldığı güçle vatanının bütünlüğüne ve halkının özgürlüğüne kastedeceklere gereken cevabı verecektir. Bizlere düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek, geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır.
     Bugün ülkemizde birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik senaryolar tertiplendiğini aktaran Güzelbey, vatandaşları ve kurumların bu bütünlüğün bozulmasına asla izin vermeyeceğini vurguladı.
     Bu doğrultuda Atatürk ilke ve inkılaplarının korunması, Cumhuriyetin tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının, herkesin ortak sorumluluğu olduğunun altını çizen Güzelbey, Bu düşüncelerle yüce Önder Atatürkü, değerli silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarını saygıyla anıyor, silahlı kuvvetlerimizin ve halkımızın Zafer Bayramını kutluyorum ifadelerini kullandı.
    
     -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu-
    
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 30 Ağustos, Atatürkün önderliğinde Türk Milleti ve onun şanlı ordusunun yazdığı, tarihin sayfalarında en iyi şekilde yerini almış bir destandır dedi.
     Konukoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, 30 Ağustosun aydınlık yarınların habercisi olduğunu ve Cumhuriyeti miras bıraktığını belirtti.
     Bugün Büyük Atatürkün insani değerleri kaybetmeden, şerefli bir yaşamın tercih edilmesi konusunda yaktığı ışığın yolu aydınlatmaya devam ettiğine dikkati çeken Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Atatürk, İzmir İktisat Kongresinde, siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmamışlarsa, meydana gelen zaferler devamlı olamaz diyerek, barış ortamının sürekliliğinin ekonomik gelişmelerle ayakta tutulabileceğini açıkça ilan etmiştir. Bizler Gaziantepli sanayiciler olarak, 30 Ağustosta kazanılan zaferi, ekonomik zaferlerle yarınlara taşımak için mücadele etmeyi, bu mücadeleden büyük başarılarla çıkmayı ve bu uğurda gayret göstermeyi bir onur sayıyoruz.
    
    
     -AK Parti Milletvekili Derya Bakbak-
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.
     Bakbak, yayımladığı kutlama mesajında, tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 90. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve onuru içerisinde olduklarını belirtti.
     Kurtuluş Savaşında, kadın, çocuk, yaşlı demeden bütün varlığını ortaya koyarak omuz omuza mücadele eden ve binlerce şehit veren Türk milletinin, bu zafer ile vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, devletin varlığı ve bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığını vurgulayan Bakbak, şunları kaydetti:
     Bizler bugün, bağımsız bir devlet çatısı altında hür yaşayan bireyler olarak, ve atalarımızın bize bıraktığı böylesi şanlı ve şerefli bir mücadelenin mirasçıları olarak; topraklarımızı, birlik ve beraberliğimizi canımız pahasına koruyacak ve ülkemize yapılan her türlü iç ve dış saldırı karşısında tek yürek, tek bilek olarak cevap vereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin ve yurttaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, kahraman ordumuzu, topraklarımız için can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER