Anadolu Basını Özendirme Yarışması Ödül Töreni

Anadolu Basını Özendirme Yarışması Ödül Töreni -Başbakan Yardımcısı Arınç: Basının, özellikle yerel basının güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi demektir. Buna inanıyor ve bu amaçla gayret ediyoruz -Yerel basını güçlendirme


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basının, özellikle yerel basının güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi demektir. Buna inanıyor ve bu amaçla gayret ediyoruz dedi.
     Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) 92. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde düzenlediği Anadolu Basını Özendirme Yarışmasının ödül töreni, Bursada Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.
     Arınç, törende yaptığı konuşmada, kendisinden önceki konuşmacıları dinlerken, dışarıya çıktığını anımsatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaptığını belirtti.
     Şair Abdurrahim Karakoçun vefat ettiğini belirten Arınç, şöyle konuştu:
     Bugün bir kaybımız var. İnancımız açısından bakarsak kayıp değil, fani dünyadan baki dünyaya bir göç var. 20-15 yıldan beri şiirleriyle, yazılarıyla iftihar ettiğimiz ve her mısrasında onu tekrarladığımız, gönül dostu, gönlünden kopan sevgiyle şiirlerini yazan büyük insan Abdurrahim Karakoç, bugün Gazi Üniversitesi Hastanesinde, esasen bir aydan daha fazla bir zamandır yatıyorlardı, rahmetli oldular. Allah rahmet eylesin. Bilenler bilir tanıyanlar tanır, gerçek bir Anadolu insanı, Kahramanmaraş Elbistan-Celadan. Yıllarca evvel Anadoluda ismini duyuran, şiirleriyle insanlara heyecan veren, onlara istikamet gösteren çok değerli bir insandı. 20 gün kadar önce kendisini ziyaret etmiştim. Zar zor da olsa konuşabilmiştik. Akciğerlerinden rahatsızdı.
     Arınç, ailesinin, şairin cenazesinin Taceddin Dergahına gömülmesini istediğini kaydederek, şöyle devam etti:
     Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu bildiğiniz gibi Mehmet Akif Ersoy merhumun İstiklal Marşını kaleme aldığı Tacettin Dergahının ve onun çevresindeki cami Altındağda hepiniz biliyorsunuz, onun avlusuna gömülmeyi arzu etmişti. Onun için Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç var. Karakoçun ailesi de böyle bir arzu izhar ettiler. Bunun için kararname çıkarılması lazım bu sebeple sayın Başbakanımızla bir görüşme yaptım. Burada olduğumu da söyledim, kendilerinin de sizlere selamlarını sevgilerini iletiyorum.
     Abdurrahim Karakoçun kendisi için ayrı bir önemi olduğuna da değinen Arınç, güftesini Karakoçun yazdığı Musa Eroğlunun bestelediği Mihriban isimli bir türkü bulunduğunu, gittiği her yerde bunun çalındığını ve kendisi adına istekte bulunulduğunu söyledi.
     Arınç, bu eserin, günde 10 defa dinlese hoşuna giden, sözleriyle de bestesiyle de insan ruhunu derinliklerine kadar kavrayan bir güzelliği olduğunu dile getirerek, bundan sonra Mihribanı dinlerken Karakoça da rahmet dileyeceklerini ifade etti.
    
     -Yerel basını güçlendirmek görevimiz-
    
     Başbakan Yardımcısı Arınç, her yıl tekrarladıkları, Anadolu basınıyla ilgili bir yarışmanın ödül töreni için burada bir araya geldiklerini belirterek, pek çok ilden pek çok gazeteden her dalda ödül alan kıymetli arkadaşların olduğunu söyledi.
     Bunu çok iyi bir görev olarak kabul ettiklerini ifade eden Arınç, şöyle devam etti:
     Çünkü yerel basını güçlendirmek, kalitesini artırmak, daha verimli kılmak bizim görevimiz. Maddi anlamda pek çok destek sağlarken, bir de onları özendirme içine koymak bizi çok mutlu edecek. Mesela geçtiğimiz ay Çorumda Yerel Basın Eğitim Semineri yaparken, daha önce bizden ödül kazanmış bir hanımefendinin bunu iftiharla söylediğine şahit oldum. Pek çok Anadolu basınında, kendilerini ispatlayan ve pek çok ödüle layık görülen arkadaşımız var. Bu ödülleri hak eden arkadaşlarımızı coşkuyla alkışlayacağız. Biz BYEGM olarak sizin hizmetinizdeyiz. Basının, özellikle yerel basının güçlenmesi, demokrasinin güçlenmesi demektir. Buna inanıyor ve bu amaçla gayret ediyoruz.
    
     -Diyarbakıra Kürtçe selam-
    
     Arınç, daha sonra Erzurum, Trabzon, Antalya, İzmir ve Diyarbakırdaki Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlükleri ile telekonferans bağlantısı yaptı.
     Başbakan Yardımcısı Arınç, Diyarbakır İl Müdürü Melih Akaslan ile yaptığı görüşme sırasında, Akaslana Keyfette hoşe diye seslenerek, hemen ardından (Hoşe kardeş) diyeceksin dedi.
     Hoşe diye cevap veren Akaslan, Ben Zazaca olduğu için bilmiyorum dedi. Kendisinin de Zazaca bilmediğini ifade eden Arınç, Kurmanci biliyorum diye konuştu. TRT 6nın ayın 13ünde Sorani dilde yayına başlayacağını bildiren Arınç, Barzani ile birlikte görüşme yapacağız. TRT 6dan yayınlanacak dedi.
     Bu arada Başbakan Yardımcısı Arınçın, program sunucusu Mihriban adlı şiiri okuduğu sırada duygulandığı görüldü.
    
     Muhabir : Haluk Yüksel
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Anadolu Basını Özendirme Yarışması Ödül Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER