Engellilerin Eğitimi ve Topluma Kazandırılması paneli

Engellilerin Eğitimi ve Topluma Kazandırılması paneli -Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan: Sahip olduğumuz sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi hasletler sayesinde yüreklerimizdeki, zihinlerimizdeki engelleri kaldıra


İZMİR (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Sahip olduğumuz sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi hasletler sayesinde yüreklerimizdeki, zihinlerimizdeki engelleri kaldıracağız dedi.
     Erdoğan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesince düzenlenen Engellilerin Eğitimi ve Topluma Kazandırılması panelinin açılışında, panel sayesinde eğitime gönül vermiş bilim adamları, gözlerindeki heyecandan güç aldığı öğrenciler ve azmin sembolü engellilerle bir arada olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.
     Salonda bulunan herkesin yüreğinin, ortak gelecek için attığını dile getiren Erdoğan, Eğitimi kutsayan bir kültüre sahibiz. Eğitim, çocuklarımız için yapabileceğimiz en faydalı yatırım. Okula gitmek, eğitim görmek isteyip de buna imkan bulanamayan bir tek çocuk kalmaması en büyük dileğimiz diye konuştu.
     Emine Erdoğan, son günlerde topluma, aileye yönelik sevindirici proje ve gelişmelere şahit olduklarını belirterek, şunları söyledi:
     Her çalışma ve kampanyaya bizzat katılmanın gayreti içinde oldum. Beni en çok etkileyen ise engelli kardeşlerimize yönelik eğitim faaliyetleriydi. Projeler, bu kardeşlerimize hayatın diğer alanlarında da önemli fırsat pencerelerinin açılmasını sağladı. Bakım hizmetleri konusunda gerçekleştirilen uygulamalar, engellilerin aileleri, çevreleri ve toplumla bütünleştiklerini görüyoruz. Engelli kardeşlerimizin her birine yönelik imkanlar, giderek artan biçimde sağlanıyor. Bakanlıkların, kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının engellilere yönelik politika ve uygulamaları, her geçen yıl başarılı sonuçlar doğuruyor. İmkanlardan en iyi şekilde yararlanan engellilerin, hayata tutunma azimleri artıyor. Gelişmelerin gidişatını takdirle izliyoruz.
    
     -Projeler engelleri ortadan kaldıracak-
    
     Erdoğan, bu ay içerisinde engellilere yönelik iki önemli projeye ilişkin toplantılara bizzat katıldığını belirterek, bunlardan 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde tanımıtımı yapılan Aile ve Sosyal Politikalar; Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin birlikte yürüteceği Girişimci Engel Tanımaz Projesinin tüm dünyaya öncülük edeceğine inandığını ifade etti.
     Bu projenin hemen ertesi günü Ankarada engelli çocuklar ve aileleriyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Ulaşımda, İletişimde Hayatın İçinde Ben De Varım Projesinin tanıtımına katıldığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında, 2009 yılından bu yana alınan mesafeyi görme imkanı buldum. Projenin, down sendromluların da dahil edilmesiyle daha kapsayıcı hale geldiğini memnuniyetle gördüm. 2012nin son ayını engelliler açısından son derece güzel haberlerle karşıladık. Engellilerin, kendilerini birinci sınıf vatandaş olarak görmelerinde projelerin önemi olduğuna inanıyorum.
     Sahip olduğumuz sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi hasletler sayesinde yüreklerimizdeki zihinlerimizdeki engelleri kaldıracağız, geleceğimize daha güvenle bakabileceğiz. İnsanlarımızın tamamının huzur ve barış içinde yaşadığı güçlü Türkiyeyi, ancak böyle inşa edebiliriz. Ortaya koyacağımız samimiyet ve başarının örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.
    
     -Her başarılı bireyin arkasında eşi vardır-
    
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da paneli düzenleyen Katip Çelebi Üniversitesindeki engelsiz üniversite kavramı oluşturulmasının, Türkiyeye örnek olarak değerlendirdiğini söyledi.
     Her toplumun, varlıklı ve sağlıklı vatandaşlarını yaşatabileceğine işaret eden Günay, Ancak, adaletli toplumlar, uygar bir yaşamı kurma konusunda yoksullarına ve engellilerine değer ve hizmet verirler. Son 10 yıldır bu anlayışla hizmet vermeye çalışıyoruz şeklinde konuştu.
     AK Parti Hükümeti olarak, 10 yıldır tüm vatandaşlarına eşit hizmet verme çabası içinde bulunduklarını vurgulayan Günay, şöyle konuştu:
     Varlıklıyı varlıksızdan, yoksulu zenginden ayırmadan hizmet veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin yol haritası budur. Son 10 yılda maddi manevi önemli gelişmeler sağladık. Daha yapılması gerekenler var, bunları da içtenlikle yerine getirmeye çalışıyoruz. Gücümüz milletimiz; milletimizin desteğini arkamızda hissediyor ve bu gayretle çalışıyoruz. Başbakanımız Erdoğanın bir desteği daha var. Bizim hissettiğimiz desteği Başbakanımız da hissediyor. Her başarılı erkeğin arkasında eşi vardır derler, ama aslında her başarılı bireyin arkasında eşi vardır. Bu sözün ne kadar gerçek olduğunu Emine Erdoğanı dinlerken daha iyi anlayacaksınız.
    
     -Diğer konuşmalar-
    
     İzmir Valisi Cahit Kıraç da sosyal devlet olmanın temelinde eşitsizlikleri ortadan kaldırmanın yattığını, problem çözümünde insanın odak noktaya alınması gerektiğini anlattı.
     İzmirdeki özel eğitim kurumlarında yaklaşık bin 700 öğrencinin eğitim aldığını, örgün eğitim kurumlarında ise 11 bin 200 öğrencinin kaynaştırma eğitiminden yararlandığını kaydeden Kıraç, engellilerin sorunlarının çözümü için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise panelin ilk oturumunda yaptığı konuşmada, toplumsal gelişimin bireylere eşit davranmakla mümkün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Ne kadar gelişmiş bir toplum olsanız da engellilere yönelik çalışma yapmıyorsanız, gelişmiş sayılmazsınız. Engellilerin en yüksek düzeyde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi en büyük önceliğimiz. Engelliliğin azaltılmasını sağlayıcı tedbirler almak önemli dayanağımız. Yaratılmışı yaratandan ötürü seven ve hiçbir ayrımcılık yapmayan bir iktidara sahibiz. Özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik çalışmalarımızda iktidardın tepesindeki iki kişiyi, Sayın Başbakan ile hanımefendiyi görmek mümkün.
     Panelin ilk oturumunun ardından Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akkan, açılışa katılan protokol üyelerine plaket takdim etti.
     Başbakan Erdoğanın Eşi Emine Erdoğan da panelin ilk oturumunda birer sunum yapan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kaptanı Özgür Gürbudak ile yazar Serkan Umana plaket verdi.
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise açılış töreninde Rektör Prof. Dr. Galip Akkana, Katip Çelebinin Cihannüma adlı eserini hediye etti.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Engellilerin Eğitimi ve Topluma Kazandırılması paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER