İklim Değişikliğinin Neresindeyiz

İklim Değişikliğinin Neresindeyiz- konferansı -TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Türkeş: -Atmosfere salınan sera gazları ve aerosoller, iklim değişikliklerine neden olabilecek başlıca etmenler arasındadır (Fot


KIRKLARELİ (A.A) - TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, atmosfere salınan sera gazları ve aerosollerin iklim değişikliklerine neden olabilecek başlıca etmenler arasında olduğunu bildirdi.
     Türkeş, Ziraat Mühendisleri Kırklareli Temsilciliğince Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği salonunda düzenlenen İklim Değişikliğinin Neresindeyiz- başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, iklim sisteminin zaman içeresinde insan kaynaklı zorlamalar nedeniyle evrimleştiğini söyledi.
     Dış zorlamalar ve etmenlerin fiziksel iklim sisteminin alt sistemleri ile etkileşim içerisinde olduğunu belirten Türkeş, şunları kaydetti:
     Dış zorlamalar ve etmenler, fiziksel iklim sisteminin alt sistemleri ile etkileşim içinde bulunan ve onlardan etkilenen değişiklikleri, volkanik püskürmeler ve güneş değişimleri gibi doğal olaylar ile atmosferin bileşimindeki insan kaynaklı değişiklikleri içerir. Örneğin, insan etkinlikleri sonucunda, atmosfere salınan sera gazları ve aerosoller, iklim değişikliklerine neden olabilecek başlıca etmenler arasındadır. İklim değişikliğinin potansiyel dış nedenleri, temel olarak, Litosferdeki levha hareketleri, güneş etkinliklerindeki ve Yerküre ile Güneş arasındaki astronomik ilişkilerdeki değişiklikleri içerir.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber İklim Değişikliğinin Neresindeyiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER