Meteorlar sahasında 70 gün sonra kazandı

Meteorlar sahasında 70 gün sonra kazandı -PTT 1. Ligde son sıralarda yer alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Dumlupınar Stadındaki ilk maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu mağlup etti


KÜTAHYA (A.A) - PTT 1. Ligde son sıralardan kurtulma mücadelesi veren TKİ Tavşanlı Linyitspor, dün Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu 1-0 yenerek, 70 gün aradan sonra sahasında galibiyete ulaştı.
     Meteorlar, Tavşanlı Ada Stadında oynadığı 6 karşılaşmanın ilkinde Boluspor ile berabere kaldıktan sonra 4üncü haftada Denizlisporu uzatma dakikalarında attığı golle 4-3 yendi.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, 23 Eylüldeki Denizlispor galibiyetinin ardından Tavşanlı Ada Stadında çıktığı 4 maçta Karşıyaka ve Bucaspor ile berabere kaldı, Kayseri Erciyesspor ve Şanlıurfaspora mağlup oldu.
     Kütahya temsilcisi, Bucaspor ile 12nci haftada oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı Bucaspor maçının ardından stat değişikliğine giderek, iç saha maçlarını Tavşanlıya 50 kilometre uzaklıktaki Kütahyada bulunan Dumlupınar Stadını tercih etti.
     Kırmızı-siyahlılar, Dumlupınar Stadındaki ilk lig karşılaşmasında bitime 5 dakika kala attığı golle dün Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında 1-0 galip geldi ve son sıralardan kurtulma yolunda hayati 3 puana sahip oldu.
     Sahasında 70 gün sonra 3 puanı bir arada gören TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasında oynadığı 7 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle 9 puan topladı. Meteorlar, bu maçlarda 10 gol atıp 11 gol yedi.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanlarda ise 7 maça çıkarak, Ankaragücünü yendi, Samsunspor ve Adanaspor ile berabere kaldı, Çaykur Rizespor, Torku Konyaspor, Manisaspor ve 1461 Trabzona mağlup oldu. Deplasmanlarda 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgiyle 5 puan elde eden takım, attığı 4 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü.
     Şu ana kadar 14 maç yapan Kütahya temsilcisi, toplamda 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgiyle 14 gol atıp 25 gol yiyerek 14 puana ulaştı ve 14 hafta sonunda 16ncı sırada yer aldı. TKİ Tavşanlı Linyitspor, 14 haftada yediği 25 golle Ankaragücünün ardından en fazla gol yiyen ikinci ekip oldu.
     Bu sezon Dumlupınar Stadında ilk maçında 3 puan alan kırmızı-siyahlılar, PTT 1. Lige yükseldiği ilk sezon olan 2010-2011de tüm iç saha karşılaşmalarını bu statta oynamış ve normal sezonda 8 galibiyet, 8 beraberlikle sahasında yenilmeyen tek takım unvanını elde etmişti.
    
     -14 puanın 9u Ümit ve Abdinin golleriyle geldi-
    
     TKİ Tavşanlı Linyitsporun santrforları Ümit Tütünci ve 37 yaşındaki Abdi Aktaş, attıkları toplam 8 golle takımın aldığı 14 puandan 9una doğrudan etki etti.
     Tütünci, takımının deplasmanda Samsunspor ile 1-1, sahasında Boluspor ile 2-2 ve Karşıyaka ile 1-1 berabere kaldığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu 1-0 yendiği maçlarda 1er gol kaydetti ve takımına 5 puan kazandırdı. Golcü oyuncu, Tavşanlı Ada Stadında Kayseri Erciyesspora da 1 gol attı ama takımı sahadan 2-1 yenik ayrıldı.
     Aktaş ise Tavşanlı Ada Stadında 4-3lük Denizlispor galibiyetinde 2, deplasmanda 2-2lik Adanaspor beraberliğinde 1 gol atarak, bu gollerle takımına 4 puan getirdi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesporu yenerek son sıralardan kurtulma mücadelesinde önemli bir galibiyet elde eden kırmızı-siyahlılar, 9 Aralıkta Dumlupınar Stadında Adana Demirsporu konuk edecek.
    
     Muhabir: Sedat Gök / Deniz Açık
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Meteorlar sahasında 70 gün sonra kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER