Zümrütten kurtulan genç kadının örnek yaşam

Zümrütten kurtulan genç kadının örnek yaşam mücadelesi -Konyada Zümrüt Apartmanının çökmesi sonucu 92 kişinin öldüğü olayda annesini, babasını, üç kız kardeşini, yeğenini ve eniştesini kaybeden, kendisi ise 6,5 gün sonra muciz


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada Zümrüt Apartmanının çökmesi sonucu 92 kişinin öldüğü olayda annesini, babasını, üç kız kardeşini, yeğenini ve eniştesini kaybeden, kendisi ise 6,5 gün sonra mucizevi şekilde enkaz altından kurtarılan Yasemin Yaprakçı, çok az insanın yaşayabileceği acılara rağmen tek ayağının üstünde yaşama sağlam adımlarla basıyor.
     Tarih 2 Şubat 2004ü gösterdiğinde merkez Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesinde Kurban Bayramının ikinci günü akşamı aniden çöken 11 katlı Zümrüt Apartmanı tüm Türkiyeyi yasa boğdu.
     Olayda hayatını kaybedenler tek tek çıkartılırken ve enkazdan canlı birini çıkarma ümidi yitirilmişken Yasemin Yaprakçı (32), olaydan 157 saat sonra mucizevi şekilde enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.
     Yaklaşık 6,5 gün sonra birinci kattaki evin enkazından çıkartılan Yaprakçı, 92 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı olayda herkese mutluluk gözyaşı döktürdü, umut oldu.
     Genç kadın, o günden beri karanlıktan aydınlığa uzanan azim dolu yaşam mücadelesi ile herkese örnek oluyor.
    
     -Acısını unutup yanındakileri teselli etmiş-
    
     Enkaz altındayken sağ bacağının üzerine düşen tonlarca ağırlıktaki beton blokun verdiği acıya rağmen günlerce yanında bulunan iki yaşındaki yeğeninin de aralarında bulunduğu yakınlarını teselli etmek zorunda kalan genç kadın, çevresindekilerin sesi kesilince kendisinin de ölüp ölmediğini anlayamamış.
     Yanındaki cesetlerle günlerce yaşayan Yaprakçı, çöken binada annesini, babasını, üç kız kardeşini, yeğenini ve eniştesini kaybetti.
     Adeta mucizenin adı olan Yaprakçı, aradan geçen 9 yıla rağmen hala sağlık problemleriyle mücadele ediyor.
     Enkazdan kurtarıldıktan sonra kangren olan sağ bacağı diz üstünden kesilen Yaprakçı, sol ayağındaki yara ve parmaklarındaki büzüşme şikayetiyle Konya Farabi Hastanesine başvurdu.
     Ayak parmaklarındaki kemiklerin bir kısmı kesilen ve yarasına müdahale edilen genç kadın, tüm olumsuzluklara rağmen hayata sımsıkı sarılarak herkesi kendisine hayran bırakıyor.
    
     -Hayatının herkese ibret olmasını istiyor-
    
     Bugüne kadar röportaj tekliflerinin çoğunu geri çeviren iki çocuk annesi Yasemin Yaprakçı, AA muhabirinin röportaj teklifini kabul etse de kısa cevaplar vermeyi tercih etti.
     Hayata bakış açısı ve pozitif enerjisiyle dikkati çeken Yaprakçı, hastane odasındaki konuşmasına Yaşamak çok güzel diyerek başladı.
     Enkaz altında geçen zor günlerin ardından aylarca hastanede kaldığını aktaran Yaprakçı, hala da sağlık problemleriyle uğraştığını belirtti.
     Yaprakçı, çöken binada annesi, babası ve üç kız kardeşini kaybetttiği için çok üzüldüğünü, tek tesellisinin ise bina çökmeden kısa süre önce dışarı çıkmayı başararak hayatta kalan eşi ve o zaman 1 yaşındaki çocuğu olduğunu dile getirdi.
     Kendisinin de sağ bacağını kaybettiğini ifade eden Yaprakçı, enkazdan çıktığında ilk su istediğini, eşi ve çocuğunu sorduğunu anlattı.
     İnsanoğlunun her şeye zamanla alıştığına işaret eden Yaprakçı, Hayatta kalmamı muzice olarak değerlendiriyorum. Herkes benim çok sabırlı olduğumu düşünüyor. Tek bacağımın tedavisi için hastaneye yattım. Parmaklarım büzüşmüş, hiç hareket ettiremiyordum. Ayağımda yara vardı. Şimdi kendimi iyi hissediyorum. Yaşadıklarımın insanlara ibret olmasını istiyorum dedi.
    
     -Parmak kemikleri kısaltıldı-
    
     Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, Yasemin Yaprakçının bacağındaki dolaşım bozukluğu ve kas ezilmesi nedeniyle ayağında sıkıntı yaşadığını söyledi.
     Ayağını rahat kullanamayan ve ayakkabı giymekte zorlanan hastayı ameliyata aldıklarını belirten Arazi, Kemiklerde yıpranma vardı. Parmaklar pençe görünümü almıştı. İyice büzülen parmakları tedavi ederek düzelttik. Kemiklerin bir kısmını kestik ve parmaklar kısaldı. Yaraya gerekli müdahale yapıldı. Şimdi hastamızın durumu iyi diye konuştu.
     Konyada 2 Şubat 2004 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesindeki Zümrüt Apartmanı çökmüş, enkaz altında kalan 92 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı.
     Enkaz altında kalan Yasemin Yaprakçı da 157 saat sonra mucizevi şekilde enkaz altından kurtarılmış, kurtarılmasının ardından, enkaz altında ezilmesi nedeniyle bacağını kaybetmişti.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Zümrütten kurtulan genç kadının örnek yaşam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER