19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı -Artvin Valisi Kalkan: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kaynağı milletin iradesi olan ve 19 Mayıs 1919 günü Samsunda başlayan var olma mücadelesinin her zaman hatırlanması, anlaşılma


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kaynağı milletin iradesi olan ve 19 Mayıs 1919 günü Samsunda başlayan var olma mücadelesinin her zaman hatırlanması, anlaşılması ve yaşatılması için gençlere büyük görevler düştüğünü ifade etti.
     Vali Kalkan, "19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün kurtuluş mücadelesi meşalesini tutuşturmak için Samsuna ayak bastığı 19 Mayısın, tarih için çok önemli bir gün olduğunu belirtti.
     Vali Kalkan, 19 Mayısın, vatanı işgal eden düşmanlara karşı, Atatürkün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin başlangıç tarihi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     "Kurtuluş mücadelemizin sembol günü olan bu günün, Türkiye Cumhuriyetinin teminatı değerli gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. Özgürlük bilinci ile yetişen gençlerimize bağımsız Türkiyenin geleceğini emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her zaman ön planda tuttuğu ve her alanda ön sıralarda yer almalarını istediği sevgili gençlerimize verdiği önemi, 19 Mayısı onlara armağan ederek bir kez daha göstermiştir. Atatürkün kahraman ve fedakar milletimizin ellerinde yükselen böyle bir günü gençliğe armağan etmesinde de ayrı bir mana yatmaktadır. Toplumlar içinde yürütücü kuvvet kabul edilen gençlik, genç ve üretici beyinler olarak ecdatlarının miraslarını yaşatıp ülkelerini daha da ileriye götürebilecek olan nesildir. Bu nedenledir ki Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine güvenmiş, geçmişin sorumluluğunu ve geleceğin inşasını gençlere emanet etmiştir."
     Kalkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kaynağı milletin iradesi olan ve 19 Mayıs 1919 günü Samsunda başlayan var olma mücadelesinin her zaman hatırlanması, anlaşılması ve yaşatılması için gençlere büyük görevler düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:
     "İnanıyorum ki gençlerimiz, Atalarından aldıkları emaneti en iyi şekilde kendilerinden sonra gelecek nesillere aktaracaktır. Ülkemizin yükselmesinde, muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde kilit rol oynayacak gençlerimizin, kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesi, çağın ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli bir eğitim almaları bu anlamda çok önemlidir. Sevgili gençlerimizin tüm bu sorumlulukların üstesinden hakkıyla gelebilmeleri için devlet olarak onların kendilerini en iyi şekilde yetiştirebileceği ortamlar hazırlamak en önemli görevimizdir. Bu duygularla, milletimizin ve Artvinli hemşehrilerimin, bilhassa gençlerimizin Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum."
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER