19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Manisada kutlandı


MANİSA (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Manisada kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Hüseyin Eryılmaz, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk sundu, katılımcılar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşını okudu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Hüseyin Eryılmaz, Atatürkün, istiklal mücadelesinin ilk adımına atmak üzere Samsuna ayak bastığı 19 Mayıs 1919un Türk milletinin yeniden doğuş günü olduğunu söyledi.
     Atatürkün önderliğinde işgal kuvvetlerine karşı dil, din, mezhep, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden, tek bir yürek olarak ayağa kalkan milletin yazdığı eşsiz destanının üzerinden 94 yıl geçtiğini hatırlatan Eryılmaz, aynı ruh ve heyecanla dolu olduklarını dile getirdi.
     Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencileri tarafından cimnastik gösterileri ile Matrak ve Wushu spor dallarında çeşitli gösteriler sunuldu, yarışmalarda dereceye giren.
     Cumhuriyet meydanındaki tören, Şehzadeler Mehter Takımının marşları eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile sona erdi. Kontej yürüyüşüne katılanlar, vatandaşlara karanfil verdi.
     Törene, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Recai Berber, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan vekili Nursel Ustamehmetoğlu, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.
    
     -İlçelerdeki kutlamalar-
    
     Saruhanlı ilçesinde İstasyon meydanında düzenlenen tören, gençlik yürüyüşüyle başladı, daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İlhan Duran Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir ve Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayarak, başarılı sporculara ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verdi.
     Anadolu Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan folklor ekibi ile 2007 yılı Motokros Şampiyonası Türkiye üçüncüsü Fehmi Teker gösteri sundu.
    
     -Salihli-
    
     Salihli ilçesinde Atatürk Anıtındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Yıldırım Özkan, Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Törene AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve diğer protokol üyeleriyle öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Salihli Türkbirliği Anadolu Lisesi bahçesinde devam eden kutlamalar kapsamında, düzenlenen futbol, masa tenisi müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri verildi, halk oyunları ve Salihli Belediyesi judo takımı gösteri sundu.
    
     -Turgutlu-
    
     Turgutluda 50. Yıl Alanında gerçekleştirilen törene CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Tarık Ercan, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
     Gençlik Spor İlçe Müdürü Ufuk Özlemin konuşmasının ardından, Atatürkün gençliğe hitabesi ile gençliğin Ataya cevabı öğrenciler tarafından seslendirildi.
     Dağlar Kızı Reyhan şarkısı ile başlayan kız öğrencilerin gösterileri 25 dakika sürdü. Gösterilerden sonra final tablosunda Atatürk-ün portresi ve bayrağımız açılarak 10. yıl marşı ile son buldu.
    
     -Soma-
    
     Soma İlçesinde Cengiz Topel Meydanında düzenlenen kutlama programı çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Atatürk Büstü yanında, Çanakkale savaşında yaşamlarını yitiren Somalı 114 şehidin isminin yer aldığı anıtın açılışı yapıldı.
     Törende konuşan Kaymakam Abdulkadir Karataş, Çanakkalede 250 bin vatan evladının şehit verildiğini hatırlatarak, büyük bir kahramanlık örneğinin sergilendiğini söyledi.
     Karataş, "Bu ortak payda içerisinde Somadan da 114 evladımız şehit olmuştur. Bu şehitlerimizi ebediyen hatırlamak ve onların yaptıklarını bir kez daha görerek ders çıkarmak adına bir çalışma başlattık. Şehitlerimizin adları kazınarak Atatürk Büstü yanına yerleştirildi" dedi.
     Öğrencilerin halk oyunu, mehter takımı, taekwondo gösterileri ile devam eden tören, gençlik ve halk yürüyüşü ile sona erdi.
    
     -Sarıgöl-
    
     Sarıgölde Kent Meydanında Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen programa, Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gencay Taşdemir, Belediye Başkanı Ömer Karcı, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     Törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren okullara kupalarını verildi, karate gösterileri sergilendi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER