Adana GİAD Başkanı Onatça:

Adana GİAD Başkanı Onatça: Şirketlerin, kentlerin ve ülkelerin birbiriyle rekabet halinde olduğu global dünyada ortaklık büyük önem kazandı


ADANA (A.A) - Adana Genç İşadamları Derneği (AGiAD) Başkanı Ümit Onatça, şirketlerin, kentlerin ve ülkelerin birbiriyle rekabet halinde olduğu global dünyada ortaklığın büyük önem kazandığını belirtti.
     Çukurova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine iş dünyasıyla ilgili deneyimlerini anlatan Onatça, Ortaklık kültürünün gelişmesine çok ihtiyacımız var. Maalesef Türkiyenin bu yönde zaafı var. Her alanda güçlü ortaklıklar kurmamız lazım. Sizin üniversite süreciniz iyi bir imkan. Ekonomik olarak ev tutma imkanınız olsa bile birkaç arkadaşınızla ortak ev tutun. Ortak küçük girişimlerde bulunun. Bu dönemde kazanacağınız ortaklık deneyimi ve kültürü gelecekte hem sizin hem ülkemizin işine yarayacak dedi.
     Onatça, başarılı projelerin sağlam temellere, verilerle ve planlamayla ortaya çıktığını vurgulayarak, O yüzden araştırmaya, istatistiğe ve program yapmaya daha çok ihtiyaç var. Daha önemlisi fark yaratanın kazandığı bir dünyada yaşıyoruz. Fark yaratabilmek için de iyi bir donanıma ihtiyaç var. Şirketlerin, kentlerin ve ülkelerin birbiriyle rekabet halinde olduğu global dünyada ortaklık büyük önem kazandı diye konuştu.
     Öğrencilerden daha fazla sosyal ortamlarda bulunmalarını da isteyen Adana GİAD Başkanı Ümit Onatça, sosyal medyadan değil, gerçek hayattan çok sayıda arkadaş edinmelerini önerdi.
     (SAR-ZHL)
<< Önceki Haber Adana GİAD Başkanı Onatça: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER