Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Besni İlçe Jandarma Komutanlığından trafik seminerleri


ADIYAMAN (A.A) - Besnide Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla öğrencilere trafik kuralları konulu seminerler düzenlendi.
     İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Osman Yıldırım, ilçeye bağlı belde ve köylerdeki okullarda öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla eğitici trafik semineri verdi.
     Seminerlerde ülkede yaşanan trafik kazalarının asgariye indirilmesi için iyi bir eğitim ve insanlara kurallara uyma alışkanlığının kazandırılması dile getirildi.
    
     -Halı yıkarken damdan düştü
    
     Besni ilçesinde damda halı yıkayan kadın, düşerek yaralandı.
     Cirit Meydan Mahallesi Babalar Caddesindeki evinin damında halı yıkayan Güllü Çiçek, ayağının kayması sonucu düşerek yaralandı. Çiçek komşularının haber vermesi üzerine ambulansla Besni Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Çiçek, ilk müdahalenin ardından Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
    
     -Gölbaşında şiddetli yağış
    
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçede etkili olan sağanak yağışın çevreye büyük hasar verdiğini bildirdi.
     Başkan Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, yağışın ardından kriz masası oluşturularak ihbarlara anında müdahale edildiğini kaydetti.
     Bazı yerlerde su baskını, yollarda hasarlar, cadde ve sokaklarda maddi kayıplar olduğunu ifade eden Özdemir, şunları belirtti:
     "Yağışın yoğun yaşandığı mahallelerde belediye ekiplerimizin anlık müdahaleleri sonuç vererek vatandaşlarımızın zarar görmesi engellendi. Sağanak nedeniyle bazı ev ve Gölbaşı jandarma Komutanlığının bodrumu sular altında kaldı."
    
     -Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzlerin köy gezileri
    
     Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Meryemuşağı köyünü ziyaret etti.
     Kendüzler, köyün mevcut durumu, yapılan çalışmalarla ilgili köy muhtarı Ahmet Acar, il genel meclis üyeleri Kadir Gürbüz ile Muzaffer Ağcadan;köy camisinin durumu ve yapımı devam eden taziye yeriyle ilgili de İlçe Müftüsü Mehmet Yürekten bilgi aldı.
     Meryemuşağı İlköğretim Okulunu gezen Kendüzler, oulun mevcut durumu, ihtiyaçları ve eğitim-öğretim ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Yiğit ve Okul Müdürü Mahmut Bozan ile görüştü.
     Kendüzler daha sonra köylülerle bir araya geldi, sorunlarını dinledi.
    
     Muhabir: Emre Evren - Emin Tezerdi / Hakan Furkan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER