Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kavşaklara mevsimlik çiçek


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Belediyesi tarafından kent genelinde sürdürülen yeşil alan çalışmaları kapsamında, cadde ve kavşaklara yaz mevsimine özgü çiçekler ekiliyor.
     Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce gerçekleşen faaliyetler neticesinde şehir merkezindeki süs havuzların çevresine mevsimlik çiçekler ekildi. Mustafa Yücel Özbilgin Parkı, Filistin Caddesi ve Karayolları Kavşağına ise ekilmesi için çalışmaların devam edildiği belirtildi.
     Karagöz, Kadife, Vinca, Vapurdumanı, Kirlihanım ve Gazanya gibi çeşitli çiçeklerin ekildiği kavşaklar, kentin güzelliğine ayrı bir hava katıyor.
     Sıcak havaların başlamasıyla birlikte şehrin ana arterlerini, kavşak ve meydanlarını rengârenk çiçeklerle donatmak amacıyla yoğun mesai harcadıklarını kaydeden Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışmalarımızın neticelendiği alanlar sarı, beyaz, mor ve turuncu rengindeki çiçeklerle ayrı bir güzelliğe büründü. Yapmış olduğumuz bitki çalışmaları dolayısıyla şehrimizin estetiğine ayrı bir güzellik katmış olduk. Bu yöndeki hizmetlerimizi bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aralıksız devam edeceğizdedi.
    
     -Genç Seyyahlar Adıyamanda-
    
     Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 26 Haziran-2 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilde 14-24 yaş grubu gençlere yönelik düzenlenen Seyyah-Ulu Çınarın İzinde Projesi, kapsamında düzenlenen geziler Adıyamanda başladı.
     Projesi kapsamında Van, Şırnak, Adana, Diyarbakır, Tokat, Mersin ve Hatay illerinden tatil için Adıyamana gelen 263 genç, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurduna yerleştirildi.
     Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu toplantı salonunda düzenlenen açılışta Adıyamanı tanıtan bir sine vizyon gösteriminin ardından Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, kampın açılışında Adıyamana gelen öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet etti.
     Sodan, şunları kaydetti:
     Adıyamana gelen öğrencilere ilimizde keyifli bir tatil programı ile onları misafir edeceğiz. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz gerekli hazırlıkları tamamladı. Sizlerin en iyi şekilde konaklaması, ilimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek unutamayacağınız bir tatil için sizlerle birlikte olacaklar. Ben ilimize gelen misafir öğrencilerimize hoş geldin diyor, başta bu projeyi başlatan Gençlik ve Spor Bakanımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze olmak üzere misafirlerimizle ilgilen tüm arkadaşlarımıza gençlerimize gösterecekleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise Adıyamana gelen öğrenciler için düzenlenen karşılamanın ardından düzenlediği açılış toplantısında gençlere Adıyamanda kaldıkları süre içerisinde bir çok aktivite ile birlikte ören yerlerine düzenleyecekleri gezilerle keyifli tatil yaşayacaklarını söyledi.
     Adıyamana gelen öğrenciler 4 günlük kamp süresince, dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağı, Atatürk Barajı, Perre Antik Kent, Gölbaşı ilçesinde bulunan Doğal Tabiat Parkı ve Kuş Cenneti ile şehir turu yaparak düzenlenen çeşitli aktivitelerle bir tatil yapacaklar.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER