Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Gençlerin Şiddetten Kaçınması ve Hoşgörü için Eğiticilerin Avrupa Ağı projesi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Gençlerin Şiddetten Kaçınması ve Hoşgörü için Eğiticilerin Avrupa Ağı projesi kapsamında toplantı yapıldı.
     Adıyamanlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneğince yürütülen projenin tanıtım toplantısına İtalya, Macaristan, Portekiz, Polonya, Romanya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İsveçten gelen temsilciler katıldı.
     Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, toplantıda, ulusal toplumda konuşulan meselelerin artık Adıyamanda da konuşulduğunu söyledi.
     Toplantıda AB ülkelerinden gelen temsilcilerin bulunduğunu dile getiren Yetiş, Biz onlarla birlikte bir anlamda ortak insanlık ailesi olarak şiddetten olabildiğince arındırılmış ve insanlığın beraberce geleceğe doğru yürümesini sağlayacak temel koşulları oluşturmak üzere istişare içerisindeyiz. Öyle bir noktaya geldik ki, artık Adıyaman sadece kendi bölgesinin ve ülkesini değil bir bütün olarak bütün insanlığın sorunlarını tartışabilen ve bunlara ilişkin bir takım çözümlemeler geliştirebilen bir noktaya gelmiştir dedi.
     Adıyamanlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Demirkol da projeyi Adıyamanda bir yıldır yürüttüklerini belirtti.
     Projeye 9 ülkenin destek verdiğini ifade eden Demirkol, şöyle konuştu:
     Bugün itibariyle Adıyamanda ağırlama fırsatı yakaladığımız 12 temsilci arkadaşımızla bu proje süreci içerisinde bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bu projenin ulusal boyutta da yansıması da olacaktır. Projede yer alan kişilere şiddetin önlenmesi için gerçekten büyük görevler düşüyor. Bununla birlikte bizim bir amacımız da ilimizin tanıtımına katkı sunmaktır.
    
     -Çelikhanlı arıcılar sezona hazırlanıyor
    
     Çelikhanlı arıcılar, ilçenin önemli gelir kaynakları arasında ikinci sırada gelen arıcılığın geliştirilmesi ve daha verimli bal üretiminin gerçekleştirilebilmesi toplandı.
     Çelikhan Kaymakamlığı ve Arıcılar Derneği tarafından, GAP İdaresine sunulan projenin kabul edilmesinin ardından Avcılar ve Atıcılar Kulübü Lokalinde bir araya geldi.
     Arıcılar Derneği Başkanı Mustafa Karaman, toplantının ardından yaptığı açıklamada, arıcılığın geliştirilmesi ve bal rekoltesinin artırılması için çalıştıklarını söyledi.
     Arıcılığın geliştirilmesi için 2008den beri örgütlendiklerini anımsatan Karaman, şunları kaydetti:
     Bu süre zarfından GAP İdaresinden bizlere projeler çıkmıştır. Bugün burada, GAP İdaresinden çıkan proje kapsamında neler alınması hususunda fikir birliğine vardık. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren ve yetkililere teşekkür ediyorum.
     Öte yandan arıcılığın geliştirilmesi ve bal rekoltesinin yükseltilmesi için ilgililerden yayla yolları açılması talebimiz var. Bunu en kısa sürede gerçekleştirilmesini istiyoruz
    
     -Pınarbaşı beldesinde Dünya Kadınlar Günü kutlandı
    
     Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde Dünya Kadınlar Günü kutlandı.
     Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, belediye konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, kadınların önemine değindi.
     Son zamanlarda ülkedeki barış havasının hakim olduğu bölgede, BDPli belediyeler olarak çözüme katkı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
     Etkinliğe beklenin üzerinde katılım olduğunu ifade eden Çalğan, Son zamanlarda ülkemizde barış sürecinin hakim olduğunu görüyoruz. Ülkemizde anaların ağlamaması hepinizin arzusudur. Siz kadınlardan isteğimiz bu sürece katkı sağlayın. Kadın isterse bu iş çözülür dedi.
     Konuşmanın ardından başkan Çalğan, kadınlara karanfil dağıttı.
    
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu - Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER