Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Patlamada şehit olan eski Trabzonspor Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülgerin oğlu Onbaşı Onur Fikret Dülgerin naaşı askeri uçakla Trabzona getirildi -Şehidin naaşı, havalimanında Çevre ve Şehircilik


TRABZON (A.A) - Afyonkarahisardaki patlamada şehit olan eski Trabzonspor Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülgerin oğlu Onbaşı Onur Fikret Dülger naaşı, askeri uçakla Trabzona getirildi.
     Afyonkarahisardaki askeri mühimmat deposunda 5 Eylülde yaşanan patlamada şehit olan askerlerden Trabzonlu Onbaşı Onur Fikret Dülgerin naaşı, askeri uçakla Trabzon Havalimanına getirilerek burada tören düzenlendi.
     Havalimanındaki törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, eski Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Şehit Onbaşı Dülgerin nişanlısı Gamze Bahadır ve kayınpederi Alaattin Bahadır, yakınları ile polisler ve askeri erkan katıldı.
     Şehitlerden Dülgerin cenazesi, tören sonrası askeri uçaktan indirilip Trabzon Belediyesine ait cenaze nakil aracına konuldu.
     Dülgerin naaşı, Türk bayrakları asılan araçlardan oluşan bir konvoy eşliğinde Beşirli Mahallesindeki evine getirildi. Eve gelen Bakan Bayraktar ve Vali Kızılcık, evin önünde kurulan taziye alanında aileye başsağlığı diledi.
    
     -Bugün senin düğün günün-
    
     Tören ve şehit Dülgerin evinin önüne gelen annesi Figen Dülger, Ben seni buradan böyle mi gönderdim, bugün senin düğün günün diyerek fenalık geçirdi.
     Dülgerin bazı yakınlarının da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Öte yandan, Dülgerin evi ile mahallesindeki diğer evlere de Türk bayrağı asıldığı görüldü.
     Şehit Dülgerin naaşının, evinde Kuran-ı Kerim okunması sonrası Akçaabat ilçesine götürüleceği ve buradaki camide ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi.
     Bu arada, Şehit Onbaşı Çağunun cenazesinin ise aynı uçak ile Iğdıra gönderildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar-Burak Altunöz / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER