Ağrıda Kent Ekonomisi Forumu

Ağrıda Kent Ekonomisi Forumu


AĞRI (A.A) - Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Okumuş, "Kent ekonomileri, ekonomik kalkınmanın ve refah artışının ana motoru haline gelmiştir" dedi.
     Okumuş, AK Parti Ağrı İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen Kent Ekonomisi Forumunda Türkiyenin artan dış ticaretiyle küresel rekabetin tüm illerde ve kent merkezlerinde hissedilir hale geldiğini belirtti.
     İllerin bir yandan belirli sektörlerde uzmanlaşırken diğer yandan ekonomik faaliyet konularının çeşitliliğini arttırmaya çalıştığını ifade eden Okumuş, "Belediye başkanlarından, öğretim üyelerinden, sanayi ve ticaret odaları başkanlarından, sanayici ve iş adamları dernekleri başkanlarından, sendika başkanlarından ve organize sanayi başkanlarından oluşan kanaat önderlerinin son derece önemli ve değerli görüşleri alınarak Ağrının kalkınması için gerekli projeler belirlenmeye çalışılacaktır. Forumun sonunda açık oylama yoluyla, masalardan gelen projeler içerisinden Ağrı ekonomisine katma değer oluşturacak en vizyoner 5 proje tespit edilerek, hayata geçirilmesi için çaba gösterilecektir" diye konuştu.
     Okumuş, Ağrı Kent Ekonomisi Forumunun temel amacının, kentin 10 yıllık süreçte hızlı kalkınması, marka kent olabilmesi ve bugünkü başarısını 3-4 kat artırması için gerekli proje fikirlerini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
     AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ise bu forum ile partiler üstü bir çalışma yaptıklarını belirterek, ekonomik kalkınma ile ilgili tüm kesimleri bir araya getirip, ortak hedeflerin oluşturulmasına katkı sağlayacak gönüllü, katılımcı, sivil bir oluşum meydana getirdiklerini vurguladı.
     Toplantıya, belediye başkanları, akademisyenler, kurum müdürleri, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: Metin Göktekin / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Ağrıda Kent Ekonomisi Forumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER